Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 22:08, 16 sie 2012

Anita1978 napisał(a)
A tak w ogóle to lecę juz- muszę "odnóżki"(czyt. dzieci) swoje spać zagonić

dobre
Madzenka 22:44, 16 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Jula, nie bądź taka skromna, naprawdę wyszło bardzo dobrze. Ja zabrałam się za formowanie cisów, ale wcale dobrze mi nie poszło, nawet wstyd pokazać. Czekam, aż wypuszczą nowe przyrosty, to poprawię, ale pewnie to potrwa jeszcze.Jeszcze głupia kupiłam w sklepie Tchibo takie metalowe siatki (2 półkule, które się otwiera i wkłada ) do formowania bukszpanów i nie tylko, ale wcale to się nie sprawdza. Szkoda kasy.

Enya znalazłyśmy patent na te stelaże
Obcinasz te cienkie druciki i zostawiasz tylko gruby szkielet nakladasz na główkę bukszpana i ciachasz sprawdż u Noemi była fotorelacja z naszego cięcia
A jak nie zjadziesz jutro dla ciebie fotnę bo mam jeszcze 4 kulki do cięcia
Sorki Jula żę u Ciebie się wtrącam....
Madzenka 22:53, 16 sie 2012

Jula co moje oczy widziały???? Kancikowanie boskie, kulkowanie mistrzowskie i jeszcze wszystkie lultowe ogrodowiskowe rośliny horti, hosty, żurawki o bukszpanach nie wspomnę
Żaurawka identyczna jak moja zatem purple palce lub odwrotnie palace purple moje były po 4 zł.... Malutkie w zapyziałym miejscu kupione

Pod bukszpanem bardzo ładnie trzmieliny wyglądają lub małe trawki np. Carexy i oczywiście żurawki..... Czyli coś pstrokatego lub paskowanego koneicznie do tej soczystej zieleni.
JulkAd 23:15, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Jula co moje oczy widziały???? Kancikowanie boskie, kulkowanie mistrzowskie i jeszcze wszystkie lultowe ogrodowiskowe rośliny horti, hosty, żurawki o bukszpanach nie wspomnę
Żaurawka identyczna jak moja zatem purple palce lub odwrotnie palace purple moje były po 4 zł.... Malutkie w zapyziałym miejscu kupione

Pod bukszpanem bardzo ładnie trzmieliny wyglądają lub małe trawki np. Carexy i oczywiście żurawki..... Czyli coś pstrokatego lub paskowanego koneicznie do tej soczystej zieleni.

Dzięki Marzenko,za pochwały, czerwienie się od nich

No właśnie o jakimś Carexie myślałam, albo o innym trawiszczu Żurawki i owszem, ale tam ich sporo juz. Dzięki za pomoc
JulkAd 23:16, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Jula, nie bądź taka skromna, naprawdę wyszło bardzo dobrze. Ja zabrałam się za formowanie cisów, ale wcale dobrze mi nie poszło, nawet wstyd pokazać. Czekam, aż wypuszczą nowe przyrosty, to poprawię, ale pewnie to potrwa jeszcze.Jeszcze głupia kupiłam w sklepie Tchibo takie metalowe siatki (2 półkule, które się otwiera i wkłada ) do formowania bukszpanów i nie tylko, ale wcale to się nie sprawdza. Szkoda kasy.

Enya znalazłyśmy patent na te stelaże
Obcinasz te cienkie druciki i zostawiasz tylko gruby szkielet nakladasz na główkę bukszpana i ciachasz sprawdż u Noemi była fotorelacja z naszego cięcia
A jak nie zjadziesz jutro dla ciebie fotnę bo mam jeszcze 4 kulki do cięcia
Sorki Jula żę u Ciebie się wtrącam....

Chętnie też zobaczę
Ozz 00:11, 17 sie 2012

JulkAd napisał(a)

A może by przesadzić tę żurawkę przed bukszpan (bo tam z tyłu to zniknie za hostą), a przed miskant dać polecaną przez Danusię żółtą trawkę - Hakonechloa 'All Gold'?
GabiK 10:14, 17 sie 2012

Julka, wczoraj nie zaglądałam, więc teraz hurtem:
Już wiesz, że to Palace Purple. Jej się takie bąble charakterystyczne na liściach robią. Cena normalna, to jest stara, najtańsza odmiana. Zawsze najwyżej połowę tego co inne kosztuje. Ja ponad 10 swoich wielkich oddałam. Jakoś jej nie lubię, choć żywotna jest bardzo.

Tiramisu u mnie na słońcu od rana do 14 zniknęło. To nie było przypalenie - z pieknej kępy zrobiły się 2 listeczki. Zmasakrowało je, więc jak dla mnie zupełnie do cienia. Teraz reanimuję je w cienistej skrzyni.

A to koło bukszpanu, to co to jest?
Kindzia 10:18, 17 sie 2012

Jucia melduję się i od razu odmeldowywuję. Do poniedziałku
JulkAd 15:25, 17 sie 2012

GabiK napisał(a)
Julka, wczoraj nie zaglądałam, więc teraz hurtem:
Już wiesz, że to Palace Purple. Jej się takie bąble charakterystyczne na liściach robią. Cena normalna, to jest stara, najtańsza odmiana. Zawsze najwyżej połowę tego co inne kosztuje. Ja ponad 10 swoich wielkich oddałam. Jakoś jej nie lubię, choć żywotna jest bardzo.

Tiramisu u mnie na słońcu od rana do 14 zniknęło. To nie było przypalenie - z pieknej kępy zrobiły się 2 listeczki. Zmasakrowało je, więc jak dla mnie zupełnie do cienia. Teraz reanimuję je w cienistej skrzyni.

A to koło bukszpanu, to co to jest?

No żurawki też podobaja mi się bardiej bordowe i czerwone niż ta Palace Purple, ale szkoda było zostawić
To obok bukszpanu to juka, którą na razie tam wstawiłam, bo teren gdzie rosła muszę oczyścić z roślin. Docelowo w przyszłym roku chcę ją posadzić w innym miejscu i podsypać kamieniami. na razie niech rośnnie zanim nie pomyślę co w zamian
JulkAd 15:27, 17 sie 2012

Kindzia napisał(a)
Jucia melduję się i od razu odmeldowywuję. Do poniedziałku

Miłego weekendu