Pozamykane, i nie kupiłam póki co, może gdzie indziej zakupię, albo te drogie, jeśli jeszcze są.
Lecę znowu do roboty, bo ja już od 5 rano na nogach, a położyłam się o 1 w nocy
Moje niektóre nowe "trawki" też zamarzły, ale uważam że warto nawet co roku kupić kilka dla efektu, poza tym jak to trawki, na wiosnę trzeba długo czekać na ruszenie, więc jadę i szukam - bo wymienię wszystkie te najatrakcyjniejsze, żeby ładnie było.
Na razie Everillo jest bardzo drogi, mam tylko 2 szt. bo po 45 zł
Jest w Japonii, nawet jedno zdjęcie wrzuciłam haha, ale mi nasłałał tych zdjęć - raptem 4 sztuki w tym diwe w kimonie, haha - dwumetrowy facet w japońskim kimonie i spódnicy. ale nie wrzucę bo to przed spaniem jest
Cieszę się, że moje rady poszły na lepsze, pozdrawiam Aniu. Ciekawam efektu, w wolnej chwili zobaczę.
Wertykulator spalinowy co najmniej 6 kM silnik Brigsa lub Hondy. Aeratora nie trzeba, jak masz wertykulator, chyba że taki do nakłuwania jak gleba zbita.
Pierwsze pytanie, ile lat ma ten trawnik, bo na młodym nie można wykonywać wertykulacji.
Raczej jest rzadki i chyba w zeszłym roku siany?
Skoś go nisko, wygrab grabkami i posyp dobrą ziemią albo substratem torfowym, wykonaj w plackach dosiewkę, podnawoź i podlewaj aż do znudzenia. żeby suchy nie był.
Grabki kup wachlarz i ziemię w workach, oraz nasiona na dosiewkę.
Na mech zastosuj Florovit na trawniki z mchem.
Potem jak trawa się wzmocni zastosuj Bofix na mniszek.