Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 21:38, 14 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widziałam u Oli cudne tulipanki.
U mnie wreszcie pojawił się kolorek. niewiele, ale już niedługo :

Piekny czarnoziem dobra ziemia to podstawa ,tulipanki mniej wiecej na tym samym poziomie . Czekamy na boom
a czasem nie na temat ... 21:36, 14 kwi 2016

Do góry

bedzie przysypana kamyczkami ale myślę żeby położyć węża pocącego wcześniej i podpinać do niego węza zamiast stać z wężem i podlewać taki system nawadniania mechaniczny tu jest patelnia - godz 15
Kiedyś będzie tu ogród 21:34, 14 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

wycięłam resztę zdjęć z nadzieja, że szybciej post się załaduje. Wiem, płonne nadzieje

wszystkie grube badyle przytnij 1,5-2 cm krócej poniżej poziomu lini (głębiej). Dzięki temu pobudzisz śpiące oczka i podczas kolejnych cięć nie będziesz natykać się na twarde gałązkiReszta gałązek bezapelacyjnie musi być też skrócona - KAŻDA gałązka. Dzięki temu zagęści się szybko.
Dodatkowo boczne gałązki MUSZĄ być już na tym etapie skrócone, wyprofilowane. Nie ma mowy, aby boczne były jak długie badyle czy witki. Już teraz musi być buks wyprofilowany, tak by juz teraz wiedział gdzie ma się zagęszczać. Wszystko w myśl zasady - musi być gorzej by było lepiej

Lepiej by było by się sam zagęścił. Osobiście żałuję, że swoje podsadzałam małymi buksami. Uważam, że to był błąd.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:34, 14 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie też pierwiosnki zaczęły się wybarwiać. A dzis ma byc bardzo zimno w nocy, a ja mam rośliny nie okryte. Ciekawe co zastanę w sobotę?
ja buszowałam u ciebie a ty u mnie, fajnie
też z niepokojem patrzę na termometr, wieczór bardzo zimny to i nocka pewnie też, szkoda roślinek bo takie smutne się robią z zimna, wszystkie sasanki łebki pochyliły...

z pochwałę dzięki
pozdrawiam
Ogród Mirelli 21:32, 14 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kilka fotek z wczoraj jak jeszcze pogoda była ładna

W rozkiwcie

Cudnie u Ciebie ja tez miałam hijacynty w ostrzejszych kolorach teraz wszystkie zmieniły i w tym roku sa rozowe ,wszystkie dosłownie jestem w szoku ,to chyba od ph gleby zalezy..postaram sie wrzucic pare fotencji na dniach , pozdrowionka
U Agi - czyli słońce i piach 21:32, 14 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Dzięki Ameli wiem co to - smardz

Wygląda jak pestka brzoskwini
Bardzo ładne hortki i cięcie też odważne.
W cieniu - zacieniona 21:32, 14 kwi 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Twoje doniczkowe przedszkole chwyta za serce, masa tych maluchów
oj będzie się działo na zacienionej

Aniu...może jutro pojadę,jak będzie cieplej...zobaczę rabaty...te parapetówki śnią mi się po nocach...niedługo czas je wysadzać.

Ipomea już się wywraca...jest wysoka.
a czasem nie na temat ... 21:31, 14 kwi 2016

Do góry
przymiarki i posadzona

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:29, 14 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
I nawet gości miałam ale za późno za aparat zlapalam

A jak podeszłam do okna to przy okazji zaszłam

A tak na serio - matulu ile doniczek! Będziesz miała co robić w weekend
a czasem nie na temat ... 21:26, 14 kwi 2016

Do góry
Co ddzień jestem urobiona - robię a efektów nie widać ciągle jet taka masa do zrobienia, wypielenia, przygotowania oczyszczenia.

Ale mam przed domem taka rabatkę poertycko nazywaną przez nas korytem no i koryto obsadzone

towar przyjechany - sesleria jesienna

Ogród i co dalej 21:23, 14 kwi 2016

Do góry
Witam,
Jestem nowym bywalcem Ogrodowiska i jak wszyscy zapragnęłam pod wpływem tego forum stworzyć piękny ogród z Waszą pomocą. Śmiałam się z mojej mamy, która "zawsze grzebała w ziemi" i jak to mówią córka z wiekiem upodabnia się do mamy . Mnie się to właśnie przytrafiło, także zapragnęłam "grzebać w ziemi" czyli mieć piękny ogród. Niestety chęci mam ogromne jednak wiedza mierna , nie mówiąc o praktyce i doświadczeniu. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, poradę i krytykę, bo jak to mówią "nic tak nie uszlachetnia człowieka jak praca" w .......... ogrodzie
W załączeniu proszę o pomoc w aranżacji mojego przedogródka, teren bardzo nasłoneczniony. Dodam, że krzaki i piaskownica są do usunięcia.

Monika
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:22, 14 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Troch wczorajszych fotek

zawilce greckie - jesienny nabytek z Lidla

małe pięknotki super się prezentują, szkoda, ze mam Lidla daleko, może tez bym coś fajnego upolowała
W cieniu - zacieniona 21:22, 14 kwi 2016

Do góry
...i na balkonie...wyjadą jako pierwsze na Z.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:21, 14 kwi 2016

Do góry
Dla zaglądających,kwitnąca czereśnia

W cieniu - zacieniona 21:19, 14 kwi 2016

Do góry
...ożanka
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:18, 14 kwi 2016

Do góry
Violka nie ma sie co klaniac dzielo przypadku. Poprostu mieszam w takim miejscu gdzie te ptaki sobie lataja. Chyba wiem gdzie biwakuja i wybiore sie tam z aparatem, Dzis byly calkiem blisko mnie i nie odlecialy wiec jest szansa na foty z bliska.

a tu rzeczka, ktora przeplywa Kolo domu i przez nasze laki. Po prawej owczarnia, po lewej dom.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:17, 14 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
pierwszy normalny tulipek

napisałaś normalny tulipanek, ja też tych normalnych wyglądam
Rododendronowy ogród II. 21:15, 14 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I jakies ogródkowe zdjecia.

Rh Staccato w pełni kwitnienia

Ale ma piekny kolor
Kiedyś będzie tu ogród 21:14, 14 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
A teraz zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach'

Pierwsze strzyżenie. Cyknęłam od najgorszej strony, ale na dole są gałązki i się zabuduje. Jeszcze muszę obciąć tą odnóżkę zaznaczoną różową kreską.

Z boczku

Od góry wygląda tak:

Jak sądzicie, chyba nie jest taki zły, ma szanse na reanimację?

Będę trzymać kciuki za bukszpanka. Sama jestem dokładnie w tej samej sytuacji.
Nie dalej jak 10 dni temu weszłam w posiadanie 6 zapuszczonych około 7 letnich bukszpanów. Poleciałam na wątek bukszpanowy po poradę, co z nimi zrobić. Danusia udzieliła mi fachowej porady i po posadzeniu zaraz następnego dnia przyciachałam 4 z nich(dwa czekają na natchnienie, bo takie drapaki, że nie wiem jak je ugryźć). W porównaniu z tym, co ja zaserwowałam moim bukszpanom, to Twoje zabiegi to lekka kosmetyka.
Danusia radziła, żeby od razu po przycięciu nakryć jakąś płachtą. No i oczywiście codziennie podlewać.
Teraz codzienne do nich biegam i sprawdzam kondycję. Trudno wywnioskować czy się przyjmują...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:13, 14 kwi 2016

Do góry
monteverde napisał(a)
Już rozwija się trillium

Aniu zawsze taka skromna
ale u nikogo nie ma takich perełek jak u ciebie
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies