Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:06, 14 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
deszcz u mnie pada ...a u ciebie?

Cały dzień jest pochmurno ale ani jedna kropla nie spadła. Trawę i częsc rh podlewałam i strasznie zmarzłam a nastepny deszcz u mnie jest zapowiadany dopiero w nastepna niedzielę.
Bogdzia 18:08, 14 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
ale fajne zabie figle. Mamy w rzedszkolu akwarium z zabami czyli dokladniej mowiac narazie sa to kianki, zaczynalismy od jaj czyli skrzeku. Dzieci siedza jak przed TV jak urosna wrzucimy je do rzeczki

Myślę ze musicie wczesniej je gdzies do sadzawki wylac bo one jak tylko zgubia kończyny i staja sie malutka żabka to wychodza na brzeg i dalej przebywaja juz na lądzie.
Bogdzia 18:11, 14 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Bogdziu ile miejsca szykować dla przeciętnej azalii wielkokwiatowej? 1,5m wystarczy? Bo muszę ostatecznie dobrać roślinki na azaliową, ale w terenie wydaje mi się że wejdzie z 10 na papierze 5.

Bożenko szykuj torf.

Dużo zależy od azalii bo niektóre rosna szerzej inne węziej ale tak 1,3 m to trzeba. Dzieki za azalkę (piękna) ale teraz sen mi z powiek bedzie spędzac problem jak ja odebrac od Ciebie. O torf nie ma problemu ale o miejsce to juz jest.
Bogdzia 18:17, 14 kwi 2016

Justyna napisał(a)
Zostawiam do poogladania.
http://www.rhodogarden.com/rhododendrons_2015/index.html
Kaczeńce piękne. Jest też pełna odmiana np. w sadzawce. Żałuję, że nie mam dla nich stanowiska. U Ciebie Staccato w pełni, u mnie Elite zaczyna. Zawilce urocze. Lubię takie runo z leśnych, delikatnych kwiatów.
Serdecznie

Rh obejrzałam ale u mnie kwitną w nieco innej kolejnosci. Dużo tam jest takich nie nazwanych z podanymi rodzicami. Wielu nie dostanie sie w naszych szkólkach ale to lepiej bo nie mam gdzie sadzic. Pełne kaczeńce mam i zdjecia im zrobiłam ale poniewaz były podlewane to na zdjeciach okazało sie ze są zabrudzone ziemia wiec ich nie wstawiłam.Elite tez u mnie zaczyna , na czubku juz sa kwiaty.A zawilce same przychodza z lasu i co jakis czas pojawiaja sie gdzies niespodziewanie.Macham Justynko.
Kindzia 18:17, 14 kwi 2016

Ale ładna sadzonka! To Schneeperle?
Bogdzia 18:19, 14 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Widziałam twoje kaczeńce i pierwszego RH, ale ciesza takie kwitnące rosliny pierwsze...chyba największa z nich radość
Martwie sie ta pogodą bo nie mam kiedy zrobic cokolwiek w ogrodzie, albo pada, albo zimno...albo ja nie mam czasu...mam takie tyły w ogródkowaniu...az żal patrzeć.
Buziam!

Byłam u Ciebie i czytałam ze nadal chorujesz , za długo to juz trwa. Ja tez wprawdzie lekko przeziębiona ale da sie wytrzymac.Gdyby było ładne słoneczko radosc byłaby większa a taka pogoda tylko mnie złosci bo deszcz wogóle nie pada a zimno i nie mozna nic robic, za to chwasty rosna i bez słonka i bez deszczu, im zawsze pogoda pasuje.
Bogdzia 18:20, 14 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Ale ładna sadzonka! To Schneeperle?

Zgadłas Kasiu , nie mam jej choc kupowałam ale okazała sie czyms innym.
Bogdzia 18:22, 14 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Żaby coś leniwe na tym filmiku ha,ha

A te piwonie koperkowe cudne w tej fazie, takie kłębuszki jak kiedyś z włóczki robiło się pompony

Pozdrawiam w deszczowy dzień, podobno ostatni u nas. Od jutra poprawa pogody.

Żaby az tak ruchliwe nie sa jesli się nie boja, tak sobie je nakreciłam z braku lepszych obiektów a głównie dlatego ze ta czarna mi się spodobała jak sie na mnie złoscila co jest słychac. Ten kawałek o niej byłby za krótki więc połaczyłam kilka filmików równiez z innymi zabami.
Dorota123 20:46, 14 kwi 2016

Miałam kiedyś Rh Staccato, ale zmarniał, wtedy nie miałam żadnej wiedzy o tych roślinach. Piwonia koperkowa nawet nie kwitnąca wygląda bardzo dostojnie i reprezentacyjnie. Szkoda, że deszcze Cię omijają, u mnie ładnie podlało.
Milka 21:15, 14 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
I jakies ogródkowe zdjecia.

Rh Staccato w pełni kwitnienia

Ale ma piekny kolor