Poza tym sucho, deszczu praktycznie zero od kilku tygodni (nie licząc 5 minutowych deszczyków). Trawnik pierwszy raz skoszony nad stawem, wygląda nawet nieźle.
Przycięta sadzonka z zeszłorocznego siewu (na zdjęciu 1szt).
To co ścięłam wsadziłam do gruntu, ale nie bawiłam się jakoś specjalnie.
Beatko .... no i aż mnie zatkało i nie wiem co odpowiedzieć.... Bardzo mi miło, serdecznie witam i zapraszam.
Teren rzeczywiście nie jest łatwy ale dzięki błędom a teraz dzięki wsparciu z forum nauczyłam sobie z nim radzić. I zaczyna to przynosić pierwsze efekty.
Witaj Aniu. Przepis też mi się spodobał, wiadomo ... może kiedyś się przyda. A co do jabłonki to masz rację, ja tez coraz bardziej utwierdzam się w decyzji żeby dać tam drugą Olę.
W zimie siedziałam i gapiłam się w to miejsce. Zastanawiałam się jak go ożywić, rzadko robiłam tu zdjęcia, bo ciągle mi coś nie pasowało. Myślę, że teraz jest trochę lepiej, ale niech wypowiedzą się moi goście.
Dziewczyny zgadzam się z Wami w zupełności
Właśnie po to tu jestem aby szukać inspiracji do stworzenia czegoś ciekawego w swoim ogrodzie.
Ale każda rada i podpowiedz jest dla mnie bardzo cenna
Cioicu Jazzy ... to jedyna skończona gdzie bym głowy nie obróciła tam zaczęte i rozgrzebane przedwarzywnikowa zaczełam tz. zasadziłam rozplenice hamlen i miskanty ... ino nic na razie nie widac ... i myślę co tam dać, żeby to miało wygląd o każdej porze roku ... stożek mam jeden, kulki dalej?! a no i jeszcze to przed domem :/
właśnie przesadzam stamtąd wszystko, co się da ... zmienić łuki w linie proste, podnieść poziom bo spadek do ogrodzenia, no i tam mają być serby, żeby kosz zasłoniły ... ale zapewne chwilę nam zejdzie
Cioicu Jazzy ... to jedyna skończona gdzie bym głowy nie obróciła tam zaczęte i rozgrzebane przedwarzywnikowa zaczełam tz. zasadziłam rozplenice hamlen i miskanty ... ino nic na razie nie widac ... i myślę co tam dać, żeby to miało wygląd o każdej porze roku ... stożek mam jeden, kulki dalej?! a no i jeszcze to przed domem :/
właśnie przesadzam stamtąd wszystko, co się da ... zmienić łuki w linie proste, podnieść poziom bo spadek do ogrodzenia, no i tam mają być serby, żeby kosz zasłoniły ... ale zapewne chwilę nam zejdzie
Super prezencik, a jakie piękne korzenia mają moje ice dance powoli zaczynają odzywać po zimie a jak tam Jolus stipa?? U mnie niektóre sadzonki liche się zrobiły, ale reszta całkiem, całkiem daje rade po pikowaniu.
Anusia widzę,że Ty już gotowa na sezon, ja muszę dokupić w tym roku dłuższego węża, bo mi nie dostaje już do końca działki, a tam świeże roślinki, więc podlewanie przymusowe, na razie podlewa od kilku dni deszcz buziaki przesyłam.
A oto jaki piękny prezencik dostałam dzisiaj od Iwci-Żabci
Pięknie zapakowana, w hurtowych ilościach IceDance
Iwonka, bardzo bardzo Ci dziękuję
Pojechałam po południu wsadzić trawki, ale nawet nie zdążyłam ich obfocić, bo już się ciemno robiło.
Pogoda u nas beznadziejna, deszcz, wiatr, zimno!! Brr..