Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 20:27, 14 kwi 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Aniu mam nadzieję, że nie jesteś zła, że u Ciebie Toszkę męczę

No coś ty, bardzo mi miło. Ja również chłonę tą wiedzę i nie tylko ja.

Czeka mnie pikowanie stipy

I rozplenic
Hameln

Black Beuty

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:22, 14 kwi 2016

Do góry
Widzisz na tej rabacie trzonki od łopaty? ))))))

Dałam tę anabelkę między krzewami. W razie czego posłużą jej wsparciem/
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:22, 14 kwi 2016

Do góry

Poza tym sucho, deszczu praktycznie zero od kilku tygodni (nie licząc 5 minutowych deszczyków). Trawnik pierwszy raz skoszony nad stawem, wygląda nawet nieźle.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:21, 14 kwi 2016

Do góry

ktoś rozumie co jest z moimi tulipanami?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:19, 14 kwi 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:18, 14 kwi 2016

Do góry
wczoraj

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:14, 14 kwi 2016

Do góry
Drzewa mam, nowe Zdjęcia kiepskie bo już wieczorem robione.

Po lewej grab Fastigiata, po prawej wiśnia Kanzan. Moje Ci one Po 3 m. mają minimum.

Grab już posadzony, wisienka nad staw.

Kiedyś będzie tu ogród 20:06, 14 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
lawenda najpierw

Agatek napisał(a)
A wkleisz zdjęcie sadzonek lawendy?
ja swojej nie obcinałam bo nie zdążyłam i nie wiem czy jeszcze będzie można za dwa tygodnie ją przyciąć

Kobietki, bardzo proszę.

Przycięta sadzonka z zeszłorocznego siewu (na zdjęciu 1szt).

To co ścięłam wsadziłam do gruntu, ale nie bawiłam się jakoś specjalnie.

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry. Przychodzę do Ciebie Aniu od wielu wielu dni a w ogrodowisku siedzę od lat, pora więc przestać tak bezwstydnie podglądać i zacząć nie tylko bywać, ale i istnieć.
Teraz czytam sobie Twój wątek od początku, bo jak zwykle przy wszystkich już podglądniętych wątkach zaczęłam od końca. Jeszcze kilka wieczorów mi zejdzie. Zajrzałam, bo zaintrygował mnie tytuł wątku. Od wpisu do wpisu poczułam jakbym czytała samą siebie. U mnie też kiedyś będzie ogród, ale ja mam marniutki kawałek terenu do ogarnięcia, podczas gdy Ty "walczysz" z naprawdę sporym, niełatwym terenem. Takie wątki, jak Twój dodają mi odwagi w działaniu i dopingują do prac.
Tak więc macham łapką i będę dalej regularnie bywać i już czynnie dopingować Twoim zmaganiom z naturą.

Beatko .... no i aż mnie zatkało i nie wiem co odpowiedzieć.... Bardzo mi miło, serdecznie witam i zapraszam.
Teren rzeczywiście nie jest łatwy ale dzięki błędom a teraz dzięki wsparciu z forum nauczyłam sobie z nim radzić. I zaczyna to przynosić pierwsze efekty.

Zana napisał(a)
Nooo Dziewczyny, ale Wy tu wczoraj przepisy serwowałyście. Same delicje. Aniu poczytałam, jarząbki śliczne listki mają. Jabłonkę powtórzyłabym po prawej Olę, ale ja to taka symetryczna trochę jestem. Trzy różne obok siebie to dla mnie za duża różnorodność, ale to oczywiście moje zdanie. Tobie musi się podobać przede wszystkim.

Witaj Aniu. Przepis też mi się spodobał, wiadomo ... może kiedyś się przyda. A co do jabłonki to masz rację, ja tez coraz bardziej utwierdzam się w decyzji żeby dać tam drugą Olę.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:01, 14 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wczoraj robiłam pierwszy w swym życiu kancik Między trawnikiem a warzywnikiem kładę listwę aka alubord
Jeszcze nie jest zasypana, ale efekt jako taki już widać. Może kiedyś położę tam krawężnik, jednak póki co, wolę tańsze, mniej praco i czasochłonne oraz bardziej mobilne rozwiązanie

Dziś pada od rana...znowu.

Okropnie dzis..
Kancik 1 klasa
Masz jeszcze miejsca na skrzynie, cudownie zapowiada się warzywnik
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 14 kwi 2016

Do góry
W zimie siedziałam i gapiłam się w to miejsce. Zastanawiałam się jak go ożywić, rzadko robiłam tu zdjęcia, bo ciągle mi coś nie pasowało. Myślę, że teraz jest trochę lepiej, ale niech wypowiedzą się moi goście.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:54, 14 kwi 2016

Do góry

Koniec zdjęć mojej suchej rzeczki, wstawię zdjęcia przed modernizacją tego miejsca. zdjęcia robione w tym roku zimą.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:48, 14 kwi 2016

Do góry
Ogród zielonej AniaK 19:45, 14 kwi 2016

Do góry
Dziewczyny zgadzam się z Wami w zupełności
Właśnie po to tu jestem aby szukać inspiracji do stworzenia czegoś ciekawego w swoim ogrodzie.
Ale każda rada i podpowiedz jest dla mnie bardzo cenna

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:40, 14 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wow! Super efekt! Nowoczesność i minimalizm
Co teraz?

Cioicu Jazzy ... to jedyna skończona gdzie bym głowy nie obróciła tam zaczęte i rozgrzebane przedwarzywnikowa zaczełam tz. zasadziłam rozplenice hamlen i miskanty ... ino nic na razie nie widac ... i myślę co tam dać, żeby to miało wygląd o każdej porze roku ... stożek mam jeden, kulki dalej?! a no i jeszcze to przed domem :/

właśnie przesadzam stamtąd wszystko, co się da ... zmienić łuki w linie proste, podnieść poziom bo spadek do ogrodzenia, no i tam mają być serby, żeby kosz zasłoniły ... ale zapewne chwilę nam zejdzie
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:40, 14 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wow! Super efekt! Nowoczesność i minimalizm
Co teraz?

Cioicu Jazzy ... to jedyna skończona gdzie bym głowy nie obróciła tam zaczęte i rozgrzebane przedwarzywnikowa zaczełam tz. zasadziłam rozplenice hamlen i miskanty ... ino nic na razie nie widac ... i myślę co tam dać, żeby to miało wygląd o każdej porze roku ... stożek mam jeden, kulki dalej?! a no i jeszcze to przed domem :/

właśnie przesadzam stamtąd wszystko, co się da ... zmienić łuki w linie proste, podnieść poziom bo spadek do ogrodzenia, no i tam mają być serby, żeby kosz zasłoniły ... ale zapewne chwilę nam zejdzie
Ogród wśród pól i wiatrów 19:40, 14 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
A oto jaki piękny prezencik dostałam dzisiaj od Iwci-Żabci
Pięknie zapakowana, w hurtowych ilościach IceDance

Iwonka, bardzo bardzo Ci dziękuję

Pojechałam po południu wsadzić trawki, ale nawet nie zdążyłam ich obfocić, bo już się ciemno robiło.
Pogoda u nas beznadziejna, deszcz, wiatr, zimno!! Brr..

Super prezencik, a jakie piękne korzenia mają moje ice dance powoli zaczynają odzywać po zimie a jak tam Jolus stipa?? U mnie niektóre sadzonki liche się zrobiły, ale reszta całkiem, całkiem daje rade po pikowaniu.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:36, 14 kwi 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Moje gadzety przygotowane. Ponieważ nie mam systemu nawadniania dokupiłam w B linię kroplującą oraz nowe rękawiczki

Anusia widzę,że Ty już gotowa na sezon, ja muszę dokupić w tym roku dłuższego węża, bo mi nie dostaje już do końca działki, a tam świeże roślinki, więc podlewanie przymusowe, na razie podlewa od kilku dni deszcz buziaki przesyłam.
Ogród wśród pól i wiatrów 19:36, 14 kwi 2016

Do góry
A oto jaki piękny prezencik dostałam dzisiaj od Iwci-Żabci
Pięknie zapakowana, w hurtowych ilościach IceDance

Iwonka, bardzo bardzo Ci dziękuję

Pojechałam po południu wsadzić trawki, ale nawet nie zdążyłam ich obfocić, bo już się ciemno robiło.
Pogoda u nas beznadziejna, deszcz, wiatr, zimno!! Brr..

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:36, 14 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Bratkowo- stokrotkowe połączenie, niebieskości i różu jest śliczne

No to dla Ciebie jeszcze troszkę błękitu. Muszę przyznać, że róż i błękit to moje ulubione kolory w ogródku.
Ogród z pergolą 19:29, 14 kwi 2016

Do góry
80l

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies