Jagoda, jak pieknie napisałaś

"wątkowa kompaktowość" - nigdy jeszcze nie usłyszałam komplementu w takim stylu

dziekuję
frezja, marikeny cierpliwie czekają na proste paliki... zlitowałam się i kupiłam... ale kiedy ja je wkopie...
elzbieta_g, takie wybierałam aby zaglądały własnie zza bukszpanów

nawet nie wiesz jak zgrzytałam zebami jak zaczęły rozwitać niżej... ale jakoś je wyciągnęło do góry
nawigatorka, mocne, to fakt. Akurat berberysy mi na tym zawijasku nie grają z tymi tulipanami...
jednak jak do tej pory najładniejszy kolor tulipanów to Queen of night z L. i B. - piekny głęboki kolor czerwonego wina...
lojalna, szafirki the best

czekam jeszcze na nowość w moim ogrodzie - Fantasy Creation - małe kwiatuszki już są
Pawlus, tak, te wszystkie "dojrzałe" zawijasy, obwódki to z lidlowskich bukszpanów. Do tej pory kolega z pracy wspomina ten napad na LIdl - bo mój M. wykupił wszystkie a jego ojciec też chciał chociaz jedną doniczusię

Czytałąm w innych wątkach o zbiorowej histerii o trawach

- moje miskanty prawie wszystkie ruszyły - Morning Light, Gracillimus, Krater, nie ruszył do tej pory jedynie Fernen Osten
Zajrzałam też dziś dokładniej do zawilców HJ - w miejscach gdzie je posadziłam raczej na pewno już nie ruszą... ale w odległości parę centymetrów od roślinki macirzystej pokazały sie listki siewek, odnóg, jak zwał, tak zwał
Luki, pozdrawiam
Martini, te koła-półkoła to dla hortensji - z piwoniami dopiero zaczynam zabawe w tym roku, mam 3 różowe, w tamtym tygodniu dokupiłam Barbarę, a mam ochotę jeszcze na białą
Po każdej pergoli u mnie coś sie pnie

Przy tarasie Eden Rose i powojnik Polish Spirit, łuk-przejście to jasmina i powojnik Prince Charles, i to półkole to róze posadzone jesienią. Tam jeszcze dosadzę powonki ale najpierw musze przesadzić cisy, ale one czekają aż M. postanowi zacząć robić miejsce na ognisko, grill i takie tam w drugiej części ogrodu
Madzen, miejsce między bukszpanami to idealna miejscówka dla ambrowca Gumball

poszukuje go już 3 rok...
a dla magnolii mam miejsce za tym łukowatym przejściem ale widoczne będzie z tarasu

Musze tylko - kolejny raz... - przesadzić stamtąd głóg Paul`s Scarlet...
inag, dziękuje bardzo, miło mi