Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu narazie jest ściernisko... 09:04, 03 kwi 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Oto efekt dzisiejszego grasowania w szkółce. Sponsorem strategicznym był mój eM. Teoretycznie pojechaliśmy po mój zaległy prezent z okazji Dnia Kobiet (nie chciałam kwiatów ciętych tylko rododendrona do ogrodu). No w tej masie roślin co niektórzy dostali amoku. Całe szczęście ze dał sobie wytłumaczyć ze pewne rośliny u nas nie przeżyją i nie ma sensu ich brać.

Basia super zakupy!! Kochanego masz tego swojego męzusia!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:01, 03 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Posadzone a jakże

Wykopałam dołek 60x50cm i wymieszałam taki oto torf z ziemią rodzimą i kompostem

Ładnie wyglądaja a jak urosna to środkowego przesadzisz i znów bedzie dobrze.
Ogród Mirelli 08:58, 03 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja stipa. Na 120 sadzonek jedna jest pod znakiem zapytania, reszta ładnie rośnie

Wow! Jak Ty to Mirellko zrobiłaś u mnie padły wszystkie, widocznie nie mam ręki
Moja bajka 08:52, 03 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Cudowne listeczki Eden rose

Wreszcie przycięłam wrzosy. Wrzośce kwitną w najlepsze

Rany - no to jest bajka - zwłaszcza połączenie ciemieników z kiścieniem i krokusów z wrzoścami!
A te wychodki faktycznie dobijające - mam tak samo, najwięcej przy lustrach bo psychiczna fajda Masz wiadomość na pv
Przerwa na kawę... 08:52, 03 kwi 2016

Do góry
Do rabatki tulipanowej dosadziłam bratki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:50, 03 kwi 2016

Do góry
Mirelo na skalniaku, skalniczka skalna jest wieloletnia

Hana u nas juz 23° bylo, wczoraj cos Kolo 20-stu. Ja lubie biegac bardziej rozebrana, bo jak mi za goraco to mi jakos niewygodnie a jak sie biega to sie produkuje Energie wiec szybciej jest ograco, latem biegam w spodnicy by sie nie przegrzac od dolu
Racuchow z rabarbarem nie znam.

Wiecie co to za kly? mi Irys po glowie chodzi ale nie moge sobie przypomniec jak sie to to nazywalo. Jeszcze z Pl przytachalam jak sie tu przeprowadzilam. Kiedys kwitlo a potem sie slimaki na ta roslinke uwziely. i co wyszlo to obgryzaly, tak, ze od kilku lat nie kwitlo a w tym roku slimakow mniej, bo stale z nimi walcze wiec udalo sie roslince dojsc do tej wysokosci i mysle, ze juz dla slimakow nie atrakcyjna w tej fazie jest wiec bedzie kwitnac.

Ogród Cioci cz. 3 08:38, 03 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Cześć Gosieńko U Ciebie w ogródeczku pięknie - trawka zielona, soczysta - fotki iście letnie a nie wiosenne
Pozdrawiam niedzielnie.
Świerk serbski - Picea omorika 08:21, 03 kwi 2016

Do góry
Rubia napisał(a)
Danusiu, czy teraz moge przycinać świerki moje czy juz za pozno??

Magda

Ja tutaj nie widzę sensu przycinania, są w dużym ogrodzie, właśnie tutaj potrzeba wysokość. Ładnie wyglądają i w ogóle sa super.

Taki ogród powinien mieś wysoki żywopłot, naturalny, piękne w pokroju drzewa,czyli świerki.Nie tnij, lub jedynie skróć te najwyższe przewodniki.

To jest jedyne dobra rada ode mnie
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 08:11, 03 kwi 2016

Do góry
Pola napisał(a)
Kupiłam 3 brzozy doorenbos....no i teraz myślę, najbardziej pasuje mi posadzenie ściśle obok siebie .....
A może rozsunięty co myślicie ?

Powiem, że abym miała decydować gdzie je posadzić to nie jest takie hop siup i już wiadomo.Świadoma i trafna decyzja zależy od tego jakie są widoki z okien, jaką rolę mają spełniać brzozy, czy coś zasłaniać, czy skądś być widoczne i dlatego rasowa projektantka weźmie te wszystkie rzeczy pod uwagę.

Z racji takiej, że widzę tylko to, co na zdjęciach, zupełnie trafnie decyzji podjąć nie mogę, aby nie zostać posądzoną o złą radę Tyle wywodów tytułem wstępu.

Patrząc na to zdjęcie na dole są one źle usytuowane. Na środku na osi widokowej to ja ich nie widzę. Też chyba je widzę jak drzewo wielopniowe posadzone w jednym dołku hmm, ale gdzie? Z wiadomych względów nie mogę udzielić odpowiedzi, bo jest ona poważna w tym ogrodzie i błąd może być dotkliwy dla ogrodu i widoków. To się nagadałam
Na łące z tujkami i... 08:01, 03 kwi 2016

Do góry
brzydkim murem, który tak mnie drażni że juz nie mam do niego siły

Witam wszystkich forumowiczów.
Przyglądałam sie Wam sporadycznie ale też postanowiłam dołaczyc do Waszego grona.
Na wstępie napiszę Wam że macie wspaniałe pomysły i ogromnie motywacje by je realizowac, mam nadzieję że i ja złapie tego bakcyla
Pochodzę z małego miasteczka, nigdy działka kwiaty i grzebanie w ziemi mnie nie ciągnęly, jednak z wiekiem się to zmieniło. Teraz prace ogrodowe działają na mnie kojąco
Zakupiliśmy działke na wsi, wśrod łąk i teraz próbujemy ją zagospodarować roślinkami. Działka ma 21 arów więc samo koszenie wymaga wiele pracy, co przypadło mi w obowiązku bo mąż często pracuje w delegacji.
Na roślinki już mam malo czasu, bo dzieci, praca i inne obowiązki.
I tak sobie ułatwiłam że na posadzone tujki nałożyłam matę przeciw chwastom, która to pewnie zrobiła mi takie spustoszenie wsród tujek
Zbrązowiały, kilka uschło aż musiałam je wyrzucić, już wiem że pod matą nornice lub krety miały schronienie zimą( pełno korytarzy)
Moim największym zmartwieniem jest ten mur

migdałki
który postawił sąsiad zagradzając działkę. Nie pozwala go rozebrać ale on się o niego nie martwi bo zaszadził przed nim świerki.
Ja zostałam z tym fantem i kompletnie nie wiem co z nim zrobić, problem jest o tyle skomplikowany, że między domem a ogrodzeniem mam dosyć mało miejsca>
Planuję wsadzić tu tuje szmaragy takie juz wieksze metrowe, by szybciej zaslonic ten mur, a najwyżej na przodzie tu gdzie jest skrzynka gazowa jakie kolorowe krzewy lyb rabaty kwiatowe
Zdjęcia moich nasadzeń(miniaturowych) robione kilka dni temu wiec jeszcze natura sie nie obudziła,nasadzenia zrobione ubiegłej wiosny więc rośliny małe.
Przed domem

poza murem mam problemy z tujkami, z trawą, trzmielinią na pniu która chyba zmarzła, ale o tym wszystkim w póżniejszych postach bo dzieciaki powstawały i już atakują o śniadanie.
Młej niedzieli i pozdrawiam, Joanna
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 07:56, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Czy z tak rozgałęzionego lilaka jest możliwe uformowanie drzewka?

Trochę to utrudnione, ponieważ sporo gałązek jest odo dołu i są w dodatku krzywe. Tutaj bym formowała wielopniowe drzewo. Od dołu wycinaj wszystkie drobne gałązki a pozostaw kilka najmocniejszych pędów i od dołu je oczyść.
Tu narazie jest ściernisko... 07:30, 03 kwi 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Oto efekt dzisiejszego grasowania w szkółce. Sponsorem strategicznym był mój eM. Teoretycznie pojechaliśmy po mój zaległy prezent z okazji Dnia Kobiet (nie chciałam kwiatów ciętych tylko rododendrona do ogrodu). No w tej masie roślin co niektórzy dostali amoku. Całe szczęście ze dał sobie wytłumaczyć ze pewne rośliny u nas nie przeżyją i nie ma sensu ich brać.

Basia - zakupy super, no i prezent godny Będzie pieknie i kwitnąco.
Piszesz, że w szkółce? Ja się jeszcze nie wybrałam nigdzie, nawet nie wiedziałam, że już mają otwarte

A nie wiesz czy Przytok już działa?
pora i na mnie... wiosennie 07:21, 03 kwi 2016

Do góry
wstawię choć u mnie narazie same tujki
choć może mogłabym sie warzywnikiem pochwalić choć jeszcze nie jest na ukończeniu...robi się
Ranczo Edy 01:36, 03 kwi 2016

Do góry
Spokojnej nocki paa lecę na pysk hrrr ....

Ranczo Edy 01:35, 03 kwi 2016

Do góry
wspaniała pogoda na wietrzenie praniowe

Ranczo Edy 01:32, 03 kwi 2016

Do góry

Ranczo Edy 01:30, 03 kwi 2016

Do góry
Ranczo Edy 01:29, 03 kwi 2016

Do góry
Ranczo Edy 01:27, 03 kwi 2016

Do góry
Ranczo Edy 01:26, 03 kwi 2016

Do góry
uwielbiamy ten wiosenny czas ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies