Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:35, 28 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

A wiesz, że fajnie gdzieś wyjechać, ale chętnie sztachnęłam się powietrzem jak wysiadłam z samochodu na własnym podwórku?

mam tak samo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:33, 28 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

grzyb pewnie jakis
warto miec previcur w apteczce ogrodowej na takie okazje
ja bym takiej wymiany nie robila...
ale grujecznikow jakos nie pragne

chryste Kaśka 8 stron musiałam sie cofnąć żeby swoj post znaleźć
urlop masz czy co?

myślisz ze warto jeszcze prysnąć ?
Nowocześnie z różAnką :D 22:17, 28 lip 2017

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 22:06, 28 lip 2017

Do góry
ulubione polar bear

i kapryśne limki

Nowocześnie z różAnką :D 22:04, 28 lip 2017

Do góry
jeżówkowo

a te przesadzane nie w pore też dały rade, deszcze pomogły

Nowocześnie z różAnką :D 22:02, 28 lip 2017

Do góry
i takie tam z byłekj juz rabaty

rdest ze stipą.........wymiata!

Nowocześnie z różAnką :D 21:58, 28 lip 2017

Do góry
a teraz historia pewnej rabaty
było

potem tak

wczoraj posadziłam tylko rozplenice

a dzisiaj dosadziłam rozchodniki i jest tak (buksy do wysadzenia na wiosnę)

wysadzilam ponad 100roslin

a wsadziłam 29
Nowocześnie z różAnką :D 21:50, 28 lip 2017

Do góry
oj tak... 1,5m srednicy
ale rzeczywiscie jest śliczna, przesadziłam ją do białych róz jak na słynnej pinterestowej inspirce

miło że zaglądasz Poli
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:48, 28 lip 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
nie mam Aniu, czasem mi zarasta. Ale czasem są sezony, kiedy udaje mi się po prostu co 1-1.5 tyg zdziabać motyka co jest i to wystarcza.
Nie w tym roku niestety.

Paulinko, dzięki

a dużą masz tą rabate?
jutro muszę tam zmotyczkowac skoro Ty tez pielisz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:56, 28 lip 2017

Do góry
Marta masz czymś wyściołkowane w lawendzie? bo posadziłam 84 szt na frontowej rabacie jako podszycie dwóch świdośliw i delikatnie mówiąc ... zarastam chwastami
sadzilam co metr na mijanke
Nowocześnie z różAnką :D 20:53, 28 lip 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Nie wiem. Też widziałam jej relację. Szlag mnie po niej trafił, bo u mnie jakoś nie rosną.
A co do grujeczników, to u mnie oberwały po przymrozkach, a teraz piękne i bujne. Na nowej rabacie chyba 3 sztuki posadzę.

ja grujeczniki kupiłam w kwietniu 2015, w maju je scieło do zera. balam się ze je straciłam ale ladnie odbiły. w tym roku powtorka z rozrywki tylko ze bardziej w kość dostały i szczerze mówiąc wygladały okropnie... i chyba czuły ze mnie zawiodly i popełnily samobójstwo!
Nowocześnie z różAnką :D 20:51, 28 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aniu zdrówka dla małej.Dla Ciebie spóźnione życzenia!
Ja też czekam na wrażenia z Carpinusa...napewno było super

było...naprawde klasa!

dziekuję wszystkim za zyczenia zdrowia dla małej i dla mnie imieninowych
melduję że dzisiaj na kontroli pediatra zmniejszyl jej dawke zinatu i w poniedzialek ma badania kontrolne
wyobrazacie sobie ze norma CRP jest 5 a ona miała 184?!
Nowocześnie z różAnką :D 20:48, 28 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ale to nie jest kuracja tygodniowa ...tylko dozywocie sugeruje zagłebic temat i podawać duzo zdrowych gotowanych rozgrzewajacych posiłków...i dobrze jest zioła wdrozyc ..ale u małych dzieci to chyba tylko anyzek sie sprawdza bez obaw ...cos wiecej to trzeba doczytac ...albo do lokalnego zielarza sie udac po poradę

PS. aaa y tez świetujesz ...cierpliwości wytrwałości i zdrowia zycze

czyli jak raz zachorowała to moze miec problemy do końca życia?
mnie przy cesarce zarazili i też zapalenie nerek miałam
Nowocześnie z różAnką :D 20:47, 28 lip 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Czekam na jekieś foty z ogrodu po powrocie ale rozumiem że domowe sprawy i córeczki ważniejsze - poczekam cierpliwie
Nerki to nie przelewki - coś o tym sama wiem...u mnie już od kilku lat problemy nerkowe na tapecie...
Buziaki dla małej i życzenia imieninowe najlepsze dla ciebie

Małgoś najpierw te foty z wtorku, wróciliśmy ze slonecznego pomorza do zachmurzonej centralnej (aż dziwnie to brzmi..)
dżdżyście
róże przekwitły

pashmina dopiero zaczyna

rabata tworzona na wiosnę rozchodniki wyrosniete a rozplenice z podziału z 1szt zrobiłam 14 i wszystkie się przyjęly

i mój busz, który uwaga uwaga...już nie istnieje!zrobilam co innego ale to jutro wstawie bo muszę uciekać

i na koniec przekwitnieta gipsówka ktorej tez już nie ma
Nowocześnie z różAnką :D 20:41, 28 lip 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
A ten Carpinus (oprócz łacińskiej nazwy) to co to? Szkółka jakaś? U mnie graby się ładnie zebrały i szczerze mówiąc żałuję że w tym roku dosadziłam buków- takie smutne i żałobne mi się wydają

Jabłonki chcesz sprzedać? Te same które ci w Rogowie odradzałam? Się trzeba słuchać starszych

Ania, ucałuj tę swoją kruszynkę. Nerki to nie przelewki, u nas cała rodzina i od strony mamy i od strony taty większe lub mniejsze problemy z tymi narządami ma więc wiem jakie to poważne. Zdrówka dla niej i dla Ciebie kochana.

Carpinus polecam!

Jablonki chce sprzedać nie dlatego ze brzydkie czy chore tylko wizja mi się zmieniła... moje podświadome ciagoty to grabów jak u Magdy zmaterializowały się w postaci uschniętych grujeczników, które zobaczyłam po powrocie z urlopu. to byla kropka nad i
jak tylko uda mi sie je odsprzedać to będzie znak i jade po graby

Kruszynka ucałowana

Nowocześnie z różAnką :D 20:33, 28 lip 2017

Do góry
i mega skrzynie!

a obok skrzyń naprzeciwko tarasu rabata z grabami chyba fastigiata i kłosownicą

dalej na granicy z częścią jeszcze roboczą cudowna rabata z jezówkami, wielopniowymi pewnie ginalami, brązowymi trawkami i chyba z tymi pomylonymi trawami - czuję że ona będzie hitem!

i mój ulubiony widok

a dlaczego ulubiony? bo te krawężniki mnie rozwalily na łopatki, totalna precyzja i majstersztyk, dodają niezwykłej klasy i mega nowowczesnego looku. klekajcie narody Magda!!

I tak wlasnie po wizycie u Magdy w Carpinusie czlowiek wraca z urlopu zmęczony od myslenia, analizowania i liczenia w głowie ile krawęznikow potrzebuje kupić zeby stworzyć namiastkę Carpinusa

Było przepieknie, dziekujemy Magda
Nowocześnie z różAnką :D 20:25, 28 lip 2017

Do góry
po lewej stronie przy wejsciu tez zywopłot grabowy

dalej pod domkiem zywoplot grabowy zza którego powiewał będzie gracek

a za domkiem taras z rabatą z lilakami (?)seslerią i chyba liliowcami
Nowocześnie z różAnką :D 20:21, 28 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
no mam nadzieję, że kłosownica Ci się nie odmieni ładnie rośnie

czekam na relację z Carpinusa

zdrówka z okazji imienin

chyba nie choć ja zmienna mocno jestem

no to carpinus... powiem tak; jest za-je-bi-sty!!!
Magda z mężem stworzyli naprawdę cudeńko. zarówno ja jak i mój m i znajomi totalnie nieogrodowi bylismy pod totalnym wrażeniem. Rzadko kiedy ogląda się takie ogrody na żywo, cudo, cudo, cudo!
napewno moje foty nie oddadzą klasy tego miejsca ale uwierzcie jest poprostu pinterestowo!
po kolei
wejście, widok na domek i rabata z zywopłotem grabowym, jałowcami, rabarbarem...
Nowocześnie z różAnką :D 20:16, 28 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ciekawe od czego to zależy bo Madrzenka pisala ze u niej po latach 1,7 miał

Nie wiem. Też widziałam jej relację. Szlag mnie po niej trafił, bo u mnie jakoś nie rosną.
A co do grujeczników, to u mnie oberwały po przymrozkach, a teraz piękne i bujne. Na nowej rabacie chyba 3 sztuki posadzę.
Nowocześnie z różAnką :D 20:13, 28 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przyznam się że nie rozumiem fascynacji grabami i podobnie jak Kasia te suchelce mnie przerażają ale może guzik wiem. Dla mnie drzewo musi albo pięknie kwitnąć,albo mieć ciekawy pokrój tak jak wielopniowe,albo pięknie się przebarwiać ,albo być zimozielone z
a grab to tylko grab

wielopniowe mam świdosliwy, pieknie kwitnace i przebarwiające mam amanogawy a zimozielone mam swierki serbskie i tuje, teraz czas na zwykle graby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies