Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 22:29, 12 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
A mnie najbardziej się Westerland podoba . Odpuszczam w tym roku nasturcję. Chyba z 10 lat ją wyziewałam co roku. Ale jak znam życie to i tak się pokaże

To może moja nasturcja też wylezie

Kasiu dla Ciebie.

Ogródek Ewy 22:26, 12 mar 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

wszystkie piękne ,ale ta różowa jest boska

I pięknie zmienia kolory.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:18, 12 mar 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Miedzu Moniuszki a Orla. Jakbys chciala przyjechac to daj znac. Ja moge tam byc kolo 7mej rano, bo od 8mej pracuje.

Gdzie ja zmieszcze to cale zielsko? Nowa dzialka za mala

To nasiona warzyw z Chin

To nasiona ze Sri Lanki.

Ale tego przywiozłaś....
Beskidzkie marzenie 22:10, 12 mar 2016

Do góry
Żurawki po zimie

jedyny gatunek, który tak fajnie przezimował; chyba obetne tylko te zniszczone liście,

porządek w donicach

i jeszcze rózyczki okrywowe, które ewidentnie juz startują; czy to sie obcina? jesli tak to jak dużo i czy juz mozna?
chyba powinnam poobrywac te listki; moze jutro będzie sprzyjająca pogoda w końcu

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:08, 12 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Wianki jeszcze w fazie roboczej

Jakie fajne Jakie super ...ja tez mchu natargalam z lasu ..... Tez chce takie ksztaltne

Swietne

666 fajna stronka

Beskidzkie marzenie 22:03, 12 mar 2016

Do góry
A zakupione cebulkowe tylko na szybko powrzucałam do pojemników, w których miałam zimowe kompozycje;
mus zakupić hortensje jeszcze i stokrotki, wpaśc do lasu po świeży mech i bazie (ten co jest w koszyku zimował )
Ania z Zielonego Wzgórza 22:01, 12 mar 2016

Do góry
Zaczęło się od marzeń. Mieć swoje miejsce, gdzie można by było wyjechać na weekend, wakacje. Wywieźć dzieciaki z ogarniętego smogiem Krakowa.
Przez pół roku przeszukiwałam internet, najpierw sama, potem bakcyla złapał mąż. Aż pewnego dnia, pojechaliśmy oglądać działkę...

Podeszłam do tematu tej działki spokojnie, bo to nic pewnego, pewnie i tak nie kupimy.
Domek holenderski z tarasem, kilka drzew, krzaczków, m.in. 2 jabłonki, leszczyna, 1 grusza, która nie owocuje, jeżyna. Jest prąd i kominek sprawny.
Wodę właściciele noszą w wiaderku ze zbiornika na wodę, podłoga przegnita w kuchni i w łazience.
Piecyk gazowy nie działa, a ja już widziałam entuzjazm mojego męża, przecież on jest złota rączka.

No i kupiliśmy... Jeszcze działka nie była nasza, a ja już siałam nasiona do skrzynek wielokomórkowych, pomidory miałam na balkonie. Było ciepło, roślinki szybko pięły się w górę, ale żeby je posadzić, to najpierw musiałam wyznaczyć miejsce na ogródek, i go przekopać.

Beskidzkie marzenie 21:59, 12 mar 2016

Do góry
W deszczu wziełam sie jeszcze za ciecie frosted, ale nie udało mi sie niestety z wszystkimi zrobic porządek, bo grzbiet nieco przemókł

przed

po

Keukenhof Holandia 21:58, 12 mar 2016

Do góry
PERKA napisał(a)
Faktycznie bajeczny ogród. Jestem tą szczęściarą, która 17 kwietnia miała możliwość podziwiania tego przepięknego ogrodu. Krokusów już nie było, za to królowały hiacynty, narcyzy i większość tulipanów.

Ta sama rabata początek maja 2015 przepraszam za jakość zdjęcia.
Beskidzkie marzenie 21:57, 12 mar 2016

Do góry
Umbry i buki dawyck purple

I mój nabytek, który w chlapie posadziłam od razu po powrociebędzie do jajecznicy

Beskidzkie marzenie 21:57, 12 mar 2016

Do góry
Umbry i buki dawyck purple

I mój nabytek, który w chlapie posadziłam od razu po powrociebędzie do jajecznicy

Keukenhof Holandia 21:53, 12 mar 2016

Do góry

Keukenhof Holandia 21:49, 12 mar 2016

Do góry
Renatko, powinnaś! Nie będziesz żałowała

Zwróćcie uwagę jaka piękna nawierzchnia

Mój 4 arowy azyl... 21:39, 12 mar 2016

Do góry
...przyroda jest największym artystą...ładnie do uchwyciłaś.
Cis - Taxus 21:31, 12 mar 2016
Do góry
Bardzo proszę o pomoc Danusiu,co moge zrobic,żeby te dwie sadzoneczki cisa stały się spowrotem zielone.Irenka i Mała Mi też je u mnie oglądały,ale chciałam jeszcze Ciebie Daniusiu o pomoc i poradę poprosić

igiełki nie są suche ani sie nie sypią tylko tak zżółkły częściowo,to żółkniecie zaczęło się delikatnie przed zimą-wielkie dzięki

P.S.Czy florovitem je nawieżć tak jak radziłaś a jesli tak tokiedy?
Sadziłam je zeszłej wiosny co ok,30cm
Ogródek warzywny na balkonie 21:30, 12 mar 2016

Do góry
Wiem, że wszyscy mają już dosyć deszczu, ale mi on nie przeszkadza miło było dziś posiedzieć dziś z książką i z herbatką spoglądać na budzącą się wiosnę na balkonie
Lawenda ruszyła już chyba miesiąc temu. Denerwuje mnie tylko, że już ma nowe przyrosty a ja ze względu na zimno nie mogę jej jeszcze przyciąć (czekam na kwitnące forsycje). W tle trzcinnik zazielenil się po cięciu

Czosnki pokazują się we wszystkich donicach, ale w tej jest największy

Róża new dawn wypuszcza listki, a lawendy w zależności od odmiany zaskakująco różnią się od siebie

No i jeszcze tawuła japońska, choć była całą zimę nieosłonięta wypuściła listki

i jeszcze maleństwa posiane pod koniec lutego: bazylia, szczypior i heliotrop

W cieniu - zacieniona 21:30, 12 mar 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
Ty masz robotę z bukowymi listkami, a ja dębowe gruba warstwa usypana.

Dziś zauważyłam Brunera wypuszcza. Bardzo się rozrosła jedna kępa.
Chcę ją podzielić, pewnie trzeba szpadlem odciąć jak hosty. Jak myślisz nie zniszczę teraz wiosną?
a jeszcze muszę kogoś zapytać mam goździki białe nie znam ich nazwy, listki jak u wysokich goździków. kwiat pachnący. Powinnam ukorzenić lub rozerwać karpę, teraz jeszcze zimno.
Zrobię to w kwietniu w mnożarce.
Myślę,że jeszcze za zimno.Nie odcinam szpadlem,roślinę wyjmuję z ziemi i dzielę...ładnie rozsypuje się.Mam trzy odmiany B.Z goździkami też poczekaj,jak podmrozi a nie będą ukorzenione,to możesz stracić...a szkoda.Rączki rwą się do pracy...oj,rwą...

Rozchodniki i tojad...na razie w takim stadium.
Anulajda w raju 21:23, 12 mar 2016

Do góry
Córka rozpaliła w kominku to idę się ogrzać bo jakoś okrutnie zmarzłam.
Do zobaczenia
Nasz przydomowy ogródek 21:09, 12 mar 2016

Do góry
Jeszcze rano szybko przeczytałem
co mi z serducha Hanusia radzi.
Słoikami należy nakryć patyki
jak się je do gleby wsadzi.

Znaczy się, mikroklimat im stworzyć
aby ich od Dukli nie zawiało.
Nawet Bari się zdziwił i obwąchał
co to się na rabatce stało.

Zszywkowy ogród marzeń :) 20:56, 12 mar 2016

Do góry
Takie cudo i u mnie zakwitło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies