Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

L00zak 21:43, 17 kwi 2016

Czekamy cierpliwie, pozdrawiam
jolanka 18:55, 18 kwi 2016

Zobaczyłam Twój wpis wspominkowy o Nadbystrzyckiej - dla mnie też to były pieeekne czasy - oj czas leci i leci
blyxa 22:04, 18 kwi 2016

Tak mi się jeszcze przypomniało, ze ja na nowe rabaty pod korę kładę tekturę albo gazety (jak gazety to grubo, koniecznie takie ze zwykłym tuszem, żadne kolorowe). Bardzo dobrze mi się sprawdziło - nie było zbyt dużo pielenia.
Zresztą sposób wyczytany w jakimś wątku na ogrodowisku.
Basilikum 06:34, 19 kwi 2016

ag_zie napisał(a)
a ile czasu musi to poleżako

ja pytalam z tydzien temu Danusi, bo kupilismy rozdrabniarke do galezi a ze galezi mamy Cale mnostwo to bedzie duzo podsciolki. Danusia mi napisalam, ze 2-3 lata i polewaac hmm chyba moczniakiem by sie szybciej skompostowalo. Powinno sie z tego pryzme zrobic.
Poszukam tej odpowiedzi jak wroce z pracy.
Basilikum 15:50, 20 kwi 2016

znalazlam
Gardenarium napisał(a)

Po rozdrobnieniu układaj warstwami na pryzmie i polewaj mocznikiem. Przyspieszy rozkład. Im dłużej leży tym lepiej, dwa-trzy lata.
Marga 21:49, 20 kwi 2016

L00zak napisał(a)
Czekamy cierpliwie, pozdrawiam

Witaj Michał po przerwie

jolanka napisał(a)
Zobaczyłam Twój wpis wspominkowy o Nadbystrzyckiej - dla mnie też to były pieeekne czasy - oj czas leci i leci

Leci niestety za szybko
I do centrum na piechotę z Nadbystrzyckiej było blisko A za komuny to dalej to juz były tylko pola i sady ... teraz tam są osiedla, w tym moje. Szkoda mi tych sadów.

blyxa napisał(a)
Tak mi się jeszcze przypomniało, ze ja na nowe rabaty pod korę kładę tekturę albo gazety (jak gazety to grubo, koniecznie takie ze zwykłym tuszem, żadne kolorowe). Bardzo dobrze mi się sprawdziło - nie było zbyt dużo pielenia.
Zresztą sposób wyczytany w jakimś wątku na ogrodowisku.

Też tak zrobiłam w zeszłym roku z tymi gazetami, a na to skoszona trawa, ale przez zimę nornice i lisy zmasakrowały mi z rabaty. Do tej pory zbieram fruwające gazety z trzech działek Teraz sypie samą trawę, bez gazet.

Basilikum napisał(a)
znalazlam

Izabella, nie wiedziałam, że to trzeba kompostować aż 3 lata ! Myślałąm, że można wysypać od razu :/
Dzięki za info
Tusiala 21:52, 20 kwi 2016

Chciałam tylko przypomnieć o aparacie lub naładowaniu baterii na jutro
Marga 21:59, 20 kwi 2016

Wpadłam dziś na działkę po przerwie i od razu złapałam za aparat, bo zanosiło się na deszcz. Proszę nie zwracać uwagi na chwasty i ogromniastą trawę (raz juz była koszona)
Rozmnażalnik:
Anabellki od Gosi

i Limki (inne patyczki od Gosi też puściły listki)

patyczki derenia

ciemne żurawki

Barwinek

Marga 22:00, 20 kwi 2016

Tusiala napisał(a)
Chciałam tylko przypomnieć o aparacie lub naładowaniu baterii na jutro

Aparat dzisiaj był i baterie też. Zaraz wkleję resztę.
Tusiala 22:02, 20 kwi 2016

No
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies