Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:40, 20 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
śliczne ptaszki, też wiosną zaglądam na nie z przyjemnością u mnie urzędują głównie kosy i wróble, a te młode kosy to stadami szukają dżdżownic. Rano można też zobaczyć sroki, ostatnio parka razem siedziała na drewutni. Czasem pojedynczo przylatują inne-powoli uczę się rozpoznawać, więc pokazuj co jakiś czas z podpisem buźka i czekam na magnolie.

Ula stadami nie chodza kosy tylko szpaki , kosy to samotniki.Sroki to piękne ptaki ale wolę ich u siebie nie widziec bo niszcza wszystkie gniazda i zjadaja jaja i młode ptaszki.
Bogdzia 19:44, 20 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, nie miałam kiedy napisać. Różaneczniki po oprysku wg twojej receptury pi prostu wypiękniały w oczach Trochę się bałam bo przy pierwszym opryskiwaczu zamiast dwóch mililitrów żelaza dałam dwadzieścia, ale poszłam potem , zrosiłam samą wodą żeby się mniej więcej wyrównało i są fajne Z tydzień temu pryskałam. Teraz kiedy powtórzyć?
A, widziałam w końcu rudzika Nie u mnie, w Łodzi. Może to zagłębie rudzikowe? Bo w Polsce pierwszy raz go widziałam na żywo. Ależ to wdzięczne ptaszki i takie niepłochliwe w ogóle
Widzimy się w piątek?

Powtarzac mozesz co tydzień a nawet co pięc dni. U mnie w tym roku opryskiwał M i prosił zeby mu pokazac ile ma wlac nawozu do opryskiwacza. zaznaczyłam na plastikowym kubeczku poziom jaki miał byc dla wszystkich trzech nawozów a na kńcu okazało się ze on lał tą miarkę kazdego nawozu osobno. Juz myślałm że popalił mi wszystkie ale nic sie nie stało , tak że nie ma sie co bac.W piątek bedę , moze Ci cos przywieźc?O rudziku napisałam wyzej , nie lubie kotów.
Bogdzia 19:46, 20 kwi 2016

popcorn napisał(a)
hej!
jedziemy w sobotę do Opatówka. Proponuje spotkanie u mnie i wyjazd max o 8mej rano, bo to kawałek drogi jest. a PO zapraszam na kawę i ciasto.
Dajcie znać (u mnie) kto będzie, czy krzesła muszę pożyczać od sąsiadów

Rozmawiałm z Gosia no i przyjmujemy Twoje zaproszenie.Nie wiem ile nas bedzie bo stale sie to zmienia ale najwyzej dwa samochody.
Bogdzia 19:47, 20 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Kurcze Bogdzia gdzie to żelazo można kupić? nie ma w marketach, w OBI i Practikerze też nie ma... moje rh wciąż takie bladawe, może właśnie żelaza im brak - opryskałam florovitem do kwasolubnych i teraz podlałam, mała poprawa, a może powinnam być cierpliwsza bardziej.

Czytałam u Ciebie ze Monika Ci je przywiezie, ja kupuję w Andrespolu jest taki sklep gdzie jest wszystko.
AgataP 19:55, 20 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Czytałam u Ciebie ze Monika Ci je przywiezie, ja kupuję w Andrespolu jest taki sklep gdzie jest wszystko.

No to powiesz mi dokładnie gdzie w piątek
Bogdzia 20:11, 20 kwi 2016

AgataP napisał(a)

No to powiesz mi dokładnie gdzie w piątek

Oczywiscie a moze Ci tez przywieźc troche ze swojego?
ewsyg 21:20, 20 kwi 2016

Bożenko, a co to za ptaszek ?

Pozdrawiam cieplutko

Justyna 21:40, 20 kwi 2016

Bogdziu, dla Ciebie aktualne kwitnienie starszej siostry Twojej Laury

Bogdzia 21:50, 20 kwi 2016

ewsyg napisał(a)
Bożenko, a co to za ptaszek ?

Pozdrawiam cieplutko

Drozd, też mam takie i gniazdo maja.
Bogdzia 21:52, 20 kwi 2016

Justyna napisał(a)
Bogdziu, dla Ciebie aktualne kwitnienie starszej siostry Twojej Laury

Justyna byłas u Zymona? Prawda ze piękna? Kwiat olbrzymi.Moja tez w tym roku zakwitnie jesli zapowiadane przymrozki jej nie zniszczą.