To wiśnia różowa 'Pendula'
Tu też, tylko niżej szczepiona i krótko przycięta w zeszłym roku bo coś "chorowała"- sądząc po kwitnieniu- ma jej się na życie
No wielkie WOW Piekna jest!. Trawnik tez piekny, dobrze że choc focisz na bieżąco bo widoki masz wspaniałe... Trzymam kciuki za sukcesy w pracy - kiedy jest szansa że zwolnisz tempo?
Jedna moja brzoza ma taki "kikut" wystający nad ziemią (tak miała już w szkółce)stąd moje pytanie czy to jest część korzenia czy też może jakaś odnoga z której coś wyrośnie lub jest konieczność wycięcia go?? Bardzo proszę o pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie (za ewentualny absurd przepraszam) ale czy to normalne że dorenboos jest tak "zielono brudna"?? Dopiero niedawno kora się taka zrobiła.. Czy z nią jest OK??
A i zapomniałam że i u mnie burza była, troche tulipanów mi zsiekła , tych botanicznych Dobrze że magnolka cała bo za nią bym najwięcej płakała...
A potem zrobiło sie tak i od razu gęba sie śmiała
A ja pełna satysfakcji po dwóch dniach ogrodowych prac. Dokarmione rododendrony, przesadzone barbule, uporządkowane dwie najdłuższe rabaty, zrobione kanciki, przycięte róże i inne drobne poprawki. Z pozostałymi pracami uporam się szybko.
Ja dzisiaj wykulkowałam buksiki w donicy i przycięłam moj maleńki żywopłocik ... no niestety pod wieczór trochę pokropiło ... trudno
Twój trawnik nie jest zły ... przynajmniej równomiernie wybarwiony ... na pierwszy rzut oka brakuje mu jedynie soczystości czyli chyba raczej azotu ... ja to juz na wszystkie sposoby analizuję kwestie trawnikowe (obecnie studiuję wątek kłopoty z trawnikiem)... też planuję jutro skosic i sypnę azofoski (na próbce, która zrobiłam lepiej zadziałała niż siarczan amonu) a poza tym stwierdzam, że słabo jednak wygrabiłam trawnik ... są prześwity siana ... w przyszlym sezonie zrobię mu porząąąąądną wertykulację