Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:24, 16 kwi 2016

elmagra napisał(a)
Oj, mój "trawnik" przy Twoim to się nawet nie może nazywać trawnikiem. Ślicznie już u Ciebie.

A mogę zapytać, co to za zielona płachta na płocie?

Na forum jest wiele osób, które mają przepięknie zadbane trawniki, my na razie próbujemy im dorównać

Płachta to dobre określenie - uprzedam nie mam z tym nic wspólnego, taki gust ma mój sąsiad
Jest to najzwyklejsza, plastikowa siatka (sąsiad pojechał po taniości ) cała nadzieja w serbach, że mi to "cudo" jak najszybciej przesłonią
lindsay80 22:25, 16 kwi 2016

Aska napisał(a)
Już zapisuję jeszcze raz dzięki za proporcje.

ja składniki już mam, muszę znaleźć chwilę, żeby polatać po ogrodzie z konewką, a bukszpanów mam trochę, więc zabieram się do tego jak do jeża
lindsay80 22:31, 16 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)
Cały dzień cisza na Ogrodowisku, wszytscy w ogródkach : ) dajcie znać co zdziałaliście dziś : )

A co to zielonego za świerkami? Jakaś mata?

O zielonym czymś odpowiedziałam post wyżej i już o tym chcę zapomnieć, bo takie to piękne, że wolę udawać, że tego nie ma

Ja walczę na przedpłociu, szykuję teren pod trawki, przesyłka powinna dotrzeć koło środy.
Mam jakieś 40 m do odchwaszczenia, więc utknę tam na kilka dni, eM kosił trawnik, nawoził brakującą ziemię na rabaty, które czekają na kamień i w kilku miejscach podprowadził kable pod oświetlenie ogrodowe.
Pracowity, ale udany dzień
lindsay80 22:32, 16 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Niestety nie mam.biegam po forum na oslep

dalej bez zmian, jakie to męczące jest!
lindsay80 22:34, 16 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Po dzisiejszych działaniach w ogrodzie dwa orliki trafiły do doniczek Do odbioru - no właśnie, gdzie?

Nie masz czasem ogromnej potrzeby jechać do Silesii jutro na shopping?

Jeszcze nie wiem, dam Ci jutro znać, pogadam z eMem, pewnie późnym popołudniem by Ci pasowało, tak?
lindsay80 22:35, 16 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
a moj znaczy Twój juz calkiem dorodny

a bo one rosną i sieją się jak głupie
lindsay80 22:36, 16 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
haha Edyta powiesz eMowi ze Sebek Ci kazał

Sebek po tym przestoju na forum mus streszczenie napisac

o tak, przychylam się do tego nieformalnego wniosku, po dzisiejszym styraniu, dobrze by było się z czegoś pośmiać
Pluszakowa 22:42, 16 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

O zielonym czymś odpowiedziałam post wyżej i już o tym chcę zapomnieć, bo takie to piękne, że wolę udawać, że tego nie ma

Ja walczę na przedpłociu, szykuję teren pod trawki, przesyłka powinna dotrzeć koło środy.
Mam jakieś 40 m do odchwaszczenia, więc utknę tam na kilka dni, eM kosił trawnik, nawoził brakującą ziemię na rabaty, które czekają na kamień i w kilku miejscach podprowadził kable pod oświetlenie ogrodowe.
Pracowity, ale udany dzień

Tak myślałam że pracowity dzień: )

U mnie w tym tygodniu też się działo. Kontynuacja prac od początku marca. Cały czas przesadzamy. Jedna fotkę wrzuciłam u siebie na wątku. Ja lubię się zmęczyć pracą fizyczną. Nie lubię tylko jak mi się mózg lasuje od nadmiaru problemów.
lindsay80 22:53, 16 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)

Tak myślałam że pracowity dzień: )

U mnie w tym tygodniu też się działo. Kontynuacja prac od początku marca. Cały czas przesadzamy. Jedna fotkę wrzuciłam u siebie na wątku. Ja lubię się zmęczyć pracą fizyczną. Nie lubię tylko jak mi się mózg lasuje od nadmiaru problemów.

Byłam zobaczyć, z ogrodu mamy na pewno będziesz mogła do siebie wiele roślinek zaprosić, fajnie tak

Ja też lubię zmęczenie ogrodowymi pracami, a jak można je wykonywać kiedy pogoda jest piękna to już w ogóle niczego nie trzeba więcej
ren133 23:12, 16 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Nie cięłam Reniu, ten tydzień u nas był mocno deszczowy, czekam na pogodę, choć cięcie tylko kosmetyczne, bo na kulkach gdzieniegdzie tylko coś wystaje poza obrys.

Oj trawnikowi jeszcze sporo brakuje do ideału, na jutro eM planuje koszenie, zobaczymy czy pogoda pozwoli.

Dziś wyglądało to tak

Ja dzisiaj wykulkowałam buksiki w donicy i przycięłam moj maleńki żywopłocik ... no niestety pod wieczór trochę pokropiło ... trudno
Twój trawnik nie jest zły ... przynajmniej równomiernie wybarwiony ... na pierwszy rzut oka brakuje mu jedynie soczystości czyli chyba raczej azotu ... ja to juz na wszystkie sposoby analizuję kwestie trawnikowe (obecnie studiuję wątek kłopoty z trawnikiem)... też planuję jutro skosic i sypnę azofoski (na próbce, która zrobiłam lepiej zadziałała niż siarczan amonu) a poza tym stwierdzam, że słabo jednak wygrabiłam trawnik ... są prześwity siana ... w przyszlym sezonie zrobię mu porząąąąądną wertykulację