Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:19, 09 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Te trawki po prawej to carex elata?
Ogród w budowie - nieustającej 20:18, 09 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Gabrysiu ja nan takiego najzwyklejszego lilaka, kupionego wieeeele lat temu od takiego staruszka na rynku, jakiś uszarpany odrost to był, teraz to wiem. Ale rośnie już wiele lat taki krzaczor i jak kwitnie pachnie w całym ogrodzie. Kocham ten czas. Kusiło mnie nie raz żeby go koże na pniu jako kulkę poprowadzić, a resztę wyciac,ale anie nie bardzo wiem jakto ugryźć, a poza rym, żal mi każdej gałazki. Ja wysiałam werbenę, jeżówkę, bazylię, pietruszkę naciowa i czarnuszkę demasceńska, no i obowiazkowo stipe. Wiele roślinek już się pokazało, najbwrdziej jeżówki mnie ciesza. A orliki już przepikowane. Ciekawe czy dadza rade. Pozdrwiam.

No widzisz, to do klubu też się nadajesz. Lilak nie będzie kulką, obcięłabyś pąki kwiatowe i wszystko na nic. Na pniu może być, ale zawsze będzie uroczym wiechciem.
Podziwam Ciebie i dziewczyny za to sianie, mam zamiar zacząć wreszcie w tym tygodniu. Wszystko co Ci rośnie da radę, na pewno.
Irysy reticulata są dla Ciebie.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:17, 09 mar 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Mam wrażenie, że cebulki ładnie się namnożyły. Zdecydownaie kwiaty nie są mniejsze niż w ubiegłym roku więc chyba warto mieć te wielkokwiatowe odmiany

Specjalnie dla Wielkiej Fanki Gosi

O jejusienieńku jak pięknie. Gapimy się z moimi dziewczynkami. Zachwycające. U Ciebie to prawdziwa wiosna, u nas przedwiośnie, zimno, szaro i ponuro posiałam jeszcze raz stipe, werbene i jeżowki
Na Łowieckiej 20:14, 09 mar 2016

Do góry
Powód mojej radości:
Ogród w budowie - nieustającej 20:14, 09 mar 2016

Do góry
mira napisał(a)
To miłego ogrodniczkowania.
Ja mam chwilową przerwę ale za tydzień jak wpadnę ach.
Za to dziś posiałam trochę i nawet pikowałam wieczornik, lewkonię i kleome - aż ciekawa jestem jak sobie poradzą te siewki.
Za tydzień sieję już nagietki pierwszą partię, a w sklepie ogrodniczym oparłam się kolejnej paczce za to łubin już w doniczce .

pozdrawiam

U mnie dalej nic nie siane, ale front i między domami zrobione, pojaśniało, pierwsze wczesnowiosenne kwiatki widać z daleka.
Pogoda nawet u nas względna, nawet nie pada, nawet raz dziennie na chwilę wychodzi słońce, a ja za biurkiem. Czekam do piątku zatem.
Ciekawam jak spisze Ci się lewkonia.

A zadowolony klient odwiedził mnie w kancelarii i przyniósł TO, sam wyhodował.
Ale się ucieszyłam. TO jest ogromną cytryną i krzyżówką pomarańczy i mandarynki.

Jestem w polu 20:06, 09 mar 2016

Do góry
Dziś od mamuni dostałam takie oto cudo

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:06, 09 mar 2016

Do góry
Józiu, Agnieszko, Irenko-- Witajcie! Miło Was gościć!

Kosolkowa Pasja 20:03, 09 mar 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Gadajcie sobie, wesoło jest przynajmniej

Trochę wiosny:

Magnoliowa?

u nas też wiosennie...ja niestety nie mam nic wiosennego więc pozostaje mi tylko u Was podziwiać (no i troche u Teściów )
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:03, 09 mar 2016

Do góry
trawa zaraz zawoła o kosiarkę z dnia na dzień zieleniej

nie mam pomysłu na obsadzenie tego wózka w tym sezonie
Jak macie jakiś pomysł to poproszę
na razie na bank wyjdą w nim pojedyncze zawilce leśne bo z ziemią przyszły, a co dalej??? rosły w nim już takie rośliny
mieszanka żółtej kompozycji

innym razem tak

w tym sezonie było tak

a teraz co? wciąż szukam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:57, 09 mar 2016

Do góry
peonii jeszcze nie odwijam bo jest nikła szansa, że pierwszego kwiatka się doczekam

clematis

nawet go nie tykam sekatorem bo maleńki
a to wiciokrzew od Dorotki przyjął się ładnie już rośnie.....gorzej z milinem bo to co nad ziemią życia nie wykazuje, chyba , że wypuści coś z pod niej
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:57, 09 mar 2016

Do góry
Nadeszła ta chwila - kolejny wątek, kolejny sezon, jeszcze jeden!
Poprzednie wątki były odwiedzane dość intensywnie - kolejny mam nadzieję tez w tłoku nie zginie.

Na razie sprawy techniczne- potem rozruch!

Na odczynienie wszystkich złych uroków dla kochanego koleżeństwa kwiatek! Oczywiście czerwony! Zabobonna nie jestem, ale strzeżonego...

Mam nadzieję, że ten rok będzie rokiem dalii, płomiennych, ognistych, białych, żółtych, nakrapianych, paskowanych, pełnych, kołnierzykowych, kaktusowych, dekoracyjnych, pomponowych! A najlepiej wyhodowanych własnoręcznie z nasionka!

Kwietnych ogrodów Wam życzę!

Ogród Loczka 19:49, 09 mar 2016

Do góry
No i 35 latek się przekręciło. Tyle dobrze, że nie czuje się na tyle a mentalnie jestem jeszcze nastolatkiem hehe
Oddam nasiona srebrnika judasza 19:44, 09 mar 2016

Do góry
Tak wygląda w wersji najkorzystniejszej czyli w suchych bukietach.

Ogród przydomowy - Hosty 19:40, 09 mar 2016

Do góry
Dziś bawiłem się w wysiew anie werbeny, zobaczymy co z tego będzie. ...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:37, 09 mar 2016

Do góry
i moja wiosna na drzewkachmorela i brzoskwinia

jak nie przymrozi to kwiecień będzie kwitnącyale jak zmrozi to ani kwiatków ani owoców się nie doczekam

porzeczki to samo
Od nowa ... na przekór wszystkim 19:29, 09 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Kupiłam w B takiego niepozornego amarylisa za parę groszy. Obserwuje i codziennie większy. Jeszcze kilka dni i pokaże swoje piękno

Piękny. Moje ulubione wybarwienie. Dziewicze
Malutki pod lasem 19:27, 09 mar 2016

Do góry
Gosia, nic nie okrywam, sałatę mam wczesną, myślę, że bez problemu da radę, na kalarepie było napisane, że siew od lutego, dziś jeszcze rzodkiewkę wczesną rządek posiałam

Kasiu, no ja właśnie wiosnę poczułam i uruchomiłam U mnie dziś i wczoraj pięknie było, słonecznie

Jana
, u mnie chyba cieplej, niż u Ciebie, nie będę okrywać Ja nawet klona palmowego na zimę nie okryłam, a malutki jest, stwierdziłam, że musi się przystosować do warunków,albo wypad Widzę, że chyba przeżył

Dominika
widziałam u Ciebie Wysiałam w niedzielę wieczorem dopiero, jeszcze nic nie widać.

Jutro, albo w piątek powinny przyjść moje donice Kupiłam dziś
Tylko 3 sztuki, bo już przebrane były i przecenione. Mama powiedziała, że ma u siebie w ogrodzie sporo, to mi wykopie Będzie już wiosenny akcent przed drzwiami
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:27, 09 mar 2016

Do góry
Moje trawki wszystkie tak wyglądają

przycięte zębami zająca.....może się okazać, że się trawek nie doczekam jeśli dalej będzie się stołował
Nie wiem co teraz mam z nimi zrobić przyciąć wszystkie na równo czy tak zostawić?Poszarpane strasznie

tak smętnie to wygląda
Od nowa ... na przekór wszystkim 19:25, 09 mar 2016

Do góry
Kupiłam w B takiego niepozornego amarylisa za parę groszy. Obserwuje i codziennie większy. Jeszcze kilka dni i pokaże swoje piękno
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:20, 09 mar 2016

Do góry
Jutro mycie mebli i czyszczenie elementów wodnych z wymianą wody.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies