Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

GosiaJoanna 15:34, 07 kwi 2016

gierczusia napisał(a)
Nooo i melduję,źe ławka została zamówiona

Dostawa..w poniedziałek

Dokładnie taka jak na dolnej fotce już się nie umię doczekac

Poprosze namiar na laweczke na priv pliss w czosneczkach zakochasz sie i dokupisz
abiko 15:53, 08 kwi 2016

gierczusia napisał(a)

Ajjjjj...czy ja wiem Gosiu ??... codzień biegam do tych czosnków i prawie z lupą kwiatów szukam no bo te czosnki pierwszy rok u mnie a ich suszone kwiaty zachwycaja mnie od zawsze ... stąd tak namiętnie im kibicuję

czosnki startują wcześnie, ale kwiatki to za chwilę zakochasz się na bank
gierczusia 20:27, 10 kwi 2016

Byłam u Malkulki i tam wieelka dyskusja o trawach ... podpowiedzi magnolii kopiuję dla pamięci, mam nadzieję ,źe się Gośka i autorka nie pogniewają

Magnolia napisała
z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka
http://sklep.trawy.eu/carex-humilis-turzyca.html

Carex echinata- trozkę szersze liście
http://sklep.trawy.eu/carex-echinata-green-hair-turzyca.html

Carex elongata- na wilgotne ziemie
http://sklep.trawy.eu/carex-elongata-turzyca.html
gierczusia 20:31, 10 kwi 2016

abiko napisał(a)

czosnki startują wcześnie, ale kwiatki to za chwilę zakochasz się na bank

licze na te sliczne różowo- fioletowe kuleczki codzień łaże na ta rabatę i zagladam czy już cosik widac a narazie widacccccccććć....liściory
Buziolki
gierczusia 20:33, 10 kwi 2016

GosiaJoanna napisał(a)

Poprosze namiar na laweczke na priv pliss w czosneczkach zakochasz sie i dokupisz

Gosiaczku ... Miło było Cie slyszec ... A teraz myśl o ławeczce , a ja za parę dni zacznę kusić Cię fotkami
Bo póki co leje i ławka będzie rezydować w garażu , bo jak tu rozpierduchę w deszczu robić

A ja siedzę i się gapczę na różne fotki ławeczkowe.....

gierczusia 20:45, 10 kwi 2016

Do grodu nawet nie ma jak wyściubić nosa jest mokro i zimno...i jak tu żyć , kiedy parę dn temu było 24 st ....ani ładnej foci zrobić , ani nic... jedynym obiektem są...włochacze

Tak więc..lepiej coś niż nic w kwestii fotek ,przynajmniej

Sebek 20:48, 10 kwi 2016

Co to się dzieje na tym ślunsku... Dziki za płotem
stychaz 20:50, 10 kwi 2016

Ela, nie mów tylko, że ten gość był za płotem
Ławka pierwsza klasa
gierczusia 20:55, 10 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Co to się dzieje na tym ślunsku... Dziki za płotem

Sebuś zdązyłam przeczytac o teściowej i dodam ,źe moja teściowa blondyna więc nie bardzo pasuje do portretu pamięciowego

Za płotem mam cacy zryte
gierczusia 21:01, 10 kwi 2016

stychaz napisał(a)
Ela, nie mów tylko, że ten gość był za płotem
Ławka pierwsza klasa

No niestety...albo " stety "... Zdjęcie zrobione przez szybę komórką , więc mozesz sobie wyobrazić odległosć ale w sumie uwielbiamy je obserwować przez szybę salonu, zwłaszcza maluchy gorzej już jak mój młody musi iść ze śmieciami po ciemku - a zimą się to zdarza , no bo wcześnie ciemno- wtedy jak tylko slyszy chrumknięcie albo mlaśnięcie to rozwija prędkość ponaddzwiękową ..smietnik jest za terenem ogrodzonym , a już raz dzik młodego gonił ... wiec albo atrakcja , albo dramat w zależności od sytuacji .. I szybkosci biegu
Cieszę się ,źe ławka się podoba jutro ma dojechac

A jedno z moich zdjęć inspiracyjnych jest chyba Gabisiowe ???