Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Iwk4 18:22, 10 kwi 2016

Śliczna twoja trzecia magnolia. Ja tteż choruję na trzecią. Jakąś wczesną bym chciała.
Za dwa tygodnie jadę na targi. Może będą ładne
Luki 19:11, 10 kwi 2016

No nie zamęczycie mnie tymi magnoliami na amen, zero litości, to ja podenerwuję, że w bylinowym bardzo dużo piwonii mają, ja przytargałem piękną White Cap
Bogdzia 20:14, 10 kwi 2016

Kindzia napisał(a)

Powiem Ci w tajemnicy, że mnie jeszcze piwonie drzewiaste u Kapiasa kusiły Bardzo wołały : weź mnie...cudnie bordowe były...ale się nie dałam. Na prawdę nie mam gdzie
Ta była na pewno trzecią i ostatnią magnolią u mnie!!!

Juz ja znam takie ,,na pewno" sama tak nieraz mówiłam ale nigdy słowa nie dotrzymałam . Jak zobacze cos ładnego muszę miec bo chora bedę. a Łukasz kusi White Cap , zamówiłam ja u Ani ale gdyby nie było to Łukasza poproszę bo jest na mojej liscie od zimy.
Madzenka 20:47, 10 kwi 2016

Hi hi ja kolejna magnolia
Sebek 20:52, 10 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Po odwiedzinach u Małej Mi upadłam na głowę...zakochałam się w malutkiej magnolii Satisfaction, M mnie nakręcił, zadzwoniłam do Kapiasa i są!!! Szybciorem się zebraliśmy i mam!!! Mimo paskudnej pogody ludzi u nich masa...

Ty to jednak szalllona jesteś
jolanka 22:24, 10 kwi 2016

Miałaś rację co do wrzosów - trzeba poczekać i nie martwić się zawczasu, że wyglądają na uschnięte. Zaczynają się zielenić.

Magnolie super. mam Aleksandrinę - młoda jeszcze -i będzie miała w tym roku trochę kwiatów.
paniprzyroda 22:37, 10 kwi 2016

Takie szaleństwa magnoliowe lubię ale u siebie w starym mam jedną magnolkę i w nowym też jedną,miejsca więcej na drzewka nie ma. Piwonie krzewiaste sztuk dwie bardzo przymarzły, odchorowały przesadzanie. Za to powiem Ci w "tajemnicy" że majowych piwonii mam ok. 30 krzaczków, różnych, ale jak się rozrosną, to dopiero się narobi
Śliczna magnolia
Mala_Mi 00:19, 11 kwi 2016

a trawnik to już miszsczostwo
boguslawa_ma... 10:33, 11 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Ty to jednak szalllona jesteś

Szalona i jeszcze trawnik usunęłaś pod tą magnolie ,a myślałam że już nic ci się nie zmieści.
Kasiu zobacz u mnie co stało się z werbeną,cynie wysiałam nie ma słońca idą do góry jak szalone.
Kindzia 17:17, 11 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Śliczna twoja trzecia magnolia. Ja tteż choruję na trzecią. Jakąś wczesną bym chciała.
Za dwa tygodnie jadę na targi. Może będą ładne

Ja wcale nie chorowałam nawet na drugą... Mam kłopot z miejscem. Pewnie, że mogłabym robić dziurki na trawniku, ale zaraz nawadnianie będziemy robić i ciągle więcej materiału mi trzeba, bo to jakieś trójniki i diabli wiedzą co jeszcze...
Ale ta druga i trzecia małe rosną...to mnie skusiły Pod drugą muszę roszady na rabacie robić...

Ciekawe czy coś Ci w oko wpadnie Jestem ciekawa na jaką masz ochotę.