Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na Łowieckiej 09:07, 10 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Ilonka, czy mogłabyś przypomnieć jak sie ten klonik nazywa?
Jestem ciekawa czy da radę rosnąć w półcieniu.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:06, 10 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

Imienniczko moja - w tym miejscu Twojego ogrodu się zakochałam

To tyle tytułem wstępu. Teraz czas się przywitać
Nie wiem jak to się stało, że tak piękny ogród przegapiłam... Ale się od wczoraj poprawiam i pół nocy spędziłam śledząc Twój wątek - na razie bieżący, ale pewnie wrócę też do tego z projektowaniem.
Masz cudny ogród, ale o tym to pewnie doskonale wiesz Pełna harmonia, wzajemne uzupełnianie się i ta bujność wszystkiego... Jak Ty to robisz, że te wszystkie roślinki rosną jak na sterydach???

Trafiłam do Ciebie pszukując inspiracji do miłarzębów. Planuję posadzić 3 obok siebie i właśnie u Ciebie znalazłam idealne połączenie. Już wiem, że miskanty z tyłu to ML, a miłorzęby szczepione na 1m wysokości. Nie doczytałam jednak, jaką masz odległość między miłorzębami? I w jakiej odległości od nich posadziłaś ML?
I pytanie najważniejsze - czy mogę posłużyć się Twoim pomysłem???

Pozdrawiam, Beata
Ogród Agduli 09:04, 10 kwi 2016

Do góry
A mnie się wydawało, że właśnie mało mam miejsca na oczko. I nie wiem jak sie pomieszczę. Na razie działam w okół oczka. Powsadzałam trochę roslin,trochę oświetlenia trzeba było dalej zrobić. Dalej zbieram kamienie i na razie układam luźno

Ogród z łezką II 09:02, 10 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Net mi chodzi t r a g i c z n i e ...

Jutro spróbuję dalej...na dobranoc dzisiejszy bażant

Ale pieknie ci pozował.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:59, 10 kwi 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Już nie mogłam wytrzymać wreszcie popracowałam ,Zrobiłam z córką zakupy ogrodowe Hortki przycięte z pakami po 11zł .z tego się najbardziej cieszę

a gdzie bylas po zakupy ?
Dwa ogrody 08:57, 10 kwi 2016

Do góry
Kindziu, to pierwsze to śnieżnik, to drugie to cebulica. Niebieską cebulicę zatrzymaj w ogrodzie koniecznie, to dla mnie znak wiosny piękniejszy od krokusów. Śnieżnik ma lawendowy kolor i równiez jak widzę jest bezproblemowy, jeszcze kwitnie u mnie

Krysiu, porządek na rabatach już jest, ale chwaściki zaczynają inwazje, i zamiast chwilki w ogrodzie znikam na godzinę Trawnik jedynie czeka na chłopaków, może się doczeka

Yolka
- ja też dopiero do nowego zainstalowałam przylaszczki, dotychczas cieszyłam się nimi w lesie obok. Ale co roku czasu na spacery i las coraz mniej, już nie pamiętam, kiedy byłam. A jak młody był mały, to obowiązkowo z wózkiem dwa razy dziennie, ile ja się wtedy napatrzyłam na te wiosenne kwiatki
Mała Mi cebulowe przynajmniej niektóre nie mają problemu z rozmnażaniem się, zastanawiam się, czy nie ruszyc jeszcze dzis tych czosnków, bo jak róże puszczą pedy, to do nich nie dojdę

Ogród Mirelli 08:56, 10 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Posadzone

Belvedere szt.6.

Największa Summer Song

Pomponella

Artemis

Aphrodite

Piano

Piękne zakupy z tych mam tylko Artemis jest urocza. Pomponella jest w drodze niedługo mój ogród będzie zaróżowany na maksa, uważaj bo może Cię też dopaść
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:53, 10 kwi 2016

Do góry

Sekatorek mały ale przylega do łapki super
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:52, 10 kwi 2016

Do góry
Już nie mogłam wytrzymać wreszcie popracowałam ,Zrobiłam z córką zakupy ogrodowe Hortki przycięte z pakami po 11zł .z tego się najbardziej cieszę
Typografia ogrodu 08:49, 10 kwi 2016

Do góry
A zapomnialam wczoraj wstawic-z okna sypialni
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:26, 10 kwi 2016

Do góry
Jest cudna ta magnolia i chyba wiem, jaka sprawa hi hi

Kasiu, wszystkiego najleoszego, z okazji urodzin i 500 stronek
Ukojenie 08:25, 10 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Właśnie wróciłam z podwórka
zasadziłam 4 hortensje i przycięłam
zasadziłam różę fairy
i zasadziłam te cztery kupione w Tes.co jagody

Za ciemno na zdjęcia - nawet do końca nie wiem jak rozsypałam korę bo ciemno już było jutro poprawię.

Nie myślałam, że tyle mi się zejdzie - a zeszło mi się od mniej więcej 17 do 20.30.

Ambitnie myślałam, że może chociaż kilka bukszpanów zasadzę, ale się przeliczyłam
no i eM coś wspomniał, że w razie co można w sobotę jeszcze poszerzyć tą rabatę - jutro rozważę.

Padam.

----
rozplanowane:

nocne zdjęcie:

rozsypałam 4,5 worka kory

----
paznokcie po 3 godzinnym ryciu w ziemi - oczywiście w rękawiczkach:

cóż jutro tak do pracy

Zainwestuj w skórzane rękawice, są świetne, nie niszczą się ręce ani paznokcie
Przerwa na kawę... 07:54, 10 kwi 2016

Do góry
Właśnie dojrzałam pierwszy kwiat pelargonii na tych ostatnio ukorzenianych.
Mój jest ten kawałek ogrodu 07:53, 10 kwi 2016

Do góry
Aga sporo roboty wykonałaś równiutko czystko

Wiosna super zawsze usmiech wywołuje .

W tle na tej Fotce same skarby masz

Ogród Mirelli 07:41, 10 kwi 2016

Do góry
Zdjęcia dla Ani, żeby bardziej się rozeznała w całości mojego ogrodu

Aniu wejście do domu (nie do końca wykończone)

Po prawej - duża rabata w przedogródku (za chwlę będzie zmieniana w obsadzeniach)

Przed nią autostrada dla psów, a z boku pod płotem widać rabatę z różami

I idąc dookoła rabata hortensjowa przy wykuszu, a w tle tył ogrodu z największą rabatą bylinową

Lewa strona od przodu nowa / stara rabata (tu posadzone róże Belvedere)

Przed nią trzy tujki (do obsadzenia)

Idąc dookoła podjazd do drugiego garażu i widać po boku w tle rabatę igiełkową

Z tarasu widok

Na wprost najważniejsza rabata bylinowa

Po lewej stronie rabata igiełkowa (zakryta akurat teraz samochodem)
Rododendronowy ogród II. 07:37, 10 kwi 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podczytuję bez logowania, ale dziś pora się odezwać, bo się stęskniłam U mnie wczoraj też tylko mżyło, pod trawkami sucho, to i pod rodkami tym bardziej. Psiząb od Ciebie wystawił różowawe pączki

Wczoraj miałam Cię o niego zapytac czu rosnie ale wogóle posty nie wchodziły m nawet zdjęcie zrobiłam żebys liscie rozpoznała . On kwitnie na żólto.

Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 07:33, 10 kwi 2016

Do góry
Przerwa na kawę... 07:32, 10 kwi 2016

Do góry
I jedna ciekawostka. Mój cyprysik dostał takich maleńkich czerwonych szyszek na końcówkach. Wyglada to ślicznie ale nie wiem czy nie jest to objaw jakieś choroby czy braku składników. A może on po prostu tak z wiekiem ma. Mam go 4 lata i pierwszy raz coś takiego widzę.
Przerwa na kawę... 07:26, 10 kwi 2016

Do góry
Rabata z różami. Po przeczytaniu artykułu poszłam sprawdzić czy nie za płytko wkopałam. I chyba 2 róże do oprawki pójdą albo na stałe je nieznacznie podsypię ziemią

Trochę kwitnących. Tulipany już co poniektóre tuż tuż

I pąki bzu Krasawica Moskwy - praktycznie co drugi jest z kwiatami. Nie mogę się go doczekać

Hortensje też wystrzeliły listkami
Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:24, 10 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

eM się śmiał, że zamówiłam podlewanie obfite.. z oświetleniem błyskowym Na szczęście tym razem było bez gradu ..

Muminek jak przyjechał to do domu nie wszedł.. ani razu.. raz na siłę wniesiony, bo zmoczył się calutki.. Pogoda dziś była beznadziejna. Chłopak wie co się podłącza aby wyczyścić filtry w oczku...tylko siła była za mała .. i woda z ujęcia lała się i lała.. zalała kamienie, trawnik i pół ogrodu .. Z tego wszystkiego zapomniałam, że filtr zapchany i woda ucieka.. Muminek będzie ogrodnikiem.. cały dzień i cały czas sam sobie szukał co ma zrobić w ogrodzie.. pełne ręce roboty.. nie chce myśłeć ile kilometrów zrobił..

Focie dal Ciebie A Duduś.. już sam chodzi przy mebelkach, sam wstaje i raczkuje.. i też wygadany.. oj rośnie mi konkurencja do gadania

Pokaż jak to zrobiłeś??? Oczywiście węże sam poszukał gdzie są i przyciągnął Sprytny chłopak, wszytko wie co sie robi w ogrodzie i po co Nie ukrywam dumna była z niego

Dzięki za zdjecia mojego najulubieńszego kwiatuszka z Twojego ogrodu. Wydoroślał Muminek , taki mały facet sie zrobił. Masz szczescie do pracowitych chłopaków a jak jeszcze mały się taki okaze to chyba hektary trzeba bedzie zakupic żeby roboty starczyło dla wszystkichJak ja lubię na niego patrzec.Martwię sie tylko czy mu nóżki nie zmarzły bo kaloszki zimne , ja od razu po nich chora jestem. No dowód jest że wie co z czym połączyc. Fajny chłopak rośnie , bedziesz miec pociechę z niego.Dobrze ze deszcz pada i serby posadzone , teraz przyjma sie na pewno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies