Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:16, 10 kwi 2016

Do góry
Witam w niedzielny poranek wszystkich moich gości! Miłego dnia życzę, i spacerowych możliwości. Bo czytam, że nie u wszystkich ładny weekend. Gdzieś tam pada deszcz, ale u mnie go nie ma. Jutro trzeba będzie iść podlać ogród.

Ranniki przekwitły i wyglądają tak! Czekam na dojrzałość nasienników, żeby zebrać trochę nasion dla chętnych.

Przerwa na kawę... 07:14, 10 kwi 2016

Do góry
U mnie dziś pada. A miałam w planach jeszcze jedną rabatkę zrobić
Wczorajsze dokonania ciąg dalszy. Ciemernik na miejscu docelowym. Chciałam dokupić jeszcze jeden ale za ciasno będzie. Tu ma cień, odrobinę słońca przy zachodzie. Zobaczymy czy się mu spodoba.
Malutki pod lasem 07:12, 10 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Cześć Michał Fajnie Cię widzieć

Wklejam pissardi dla Ani

I klona mojego palmowego, mikrusa dla Reni

Super Aniu zakupy, moja pissardii jeszcze cała w kwiatach.buziam.
Przerwa na kawę... 07:07, 10 kwi 2016

Do góry
Chwila dla siebie przy porannej kawie...
Ogród z pergolą 07:01, 10 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

prościzna tylko plecy bolą

Aniu te patyki głębiej wciśnij do ziemi, po pierwszą parę liści na samej górze .
pozdrawiam Ewa
Przedwiośnie ogrodu..:) 06:46, 10 kwi 2016

Do góry
martika napisał(a)
[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/102/1021061/original.JPG[/img]

Witaj Marto. Bardzo lubię Twój ogród i chociaż nie zostawiam śladu to bardzo często do ciebie zaglądam
Czeka mnie w tym sezonie budowa wiaty garażowej i podjazdu z lewej strony domu co wiąże się to ze zmianami rabat w przedogródku.
Dlatego przyszłam zapytać w jakiej odległości od siebie i od ogrodzenia masz posadzone wiśnie? Czy za nimi jeszcze coś rośnie?
Chcę posadzić 5szt i zastanawiam się czy 2.80 pomiędzy nimi to wystarczająca odległość?
Brązowienie iglaków 06:44, 10 kwi 2016

Do góry
dziękuję za zainteresowanie problemem ..czubki są zielone jak i całość co widać na focie
Mój mały zakątek :D 01:43, 10 kwi 2016

Do góry
Wiesz co, przypomniało mi się miejsce w przypałacowym parku w Lubosrtoniu. Bardzo mi się to zestawienie podoba.
Nie wiem jak z korzeniami świerka byś sobie poradził ale myślę, że sadząc w pewnej odległości dałoby się śmiało poszadzić. Jeśli byś się zdecydował to proponowałabym podciąć jeszcze jedno piętro no i warto by pomyśleć o nawadnianiu, choćby wężem kroplującym z L

Popatrz

Przerwa na kawę... 01:07, 10 kwi 2016

Do góry
I na koniec zakwitła mi w końcu forsycja. Donice dostały bluszcze i nie wiem gdzie wsadzić hiacynty, które cudownie pachną. Stały jeden dzień w domu i wszystko nimi pachniało
Ogród - reaktywacja 01:07, 10 kwi 2016

Do góry

Przerwa na kawę... 01:01, 10 kwi 2016

Do góry
Dziś pracowity dzień. Na rabatkę przy wiacie dosadziłam konwalie. Kupiłam całą torbę bylin przy ostatniej wizycie po spożywcze zakupy mam jakiś sentyment do konwalii. U mojej babci pod drzewami rosły setkami. Cudny zapach. Do kupionych dosadziłam kępę z innego miejsca w ogródku.

Potem przerobiłam rabatę z różami ale zdjęcia zapomniałam zrobić. Wyleciały 2 róże które po pierwsze kwitły tylko raz, miały byc pnące a jeden patyk był a na dodatek co roku im się coś przytrafiało. Na ich miejsce wsadziłem żółte pnące. Obok gipsówka i 2 róże na pniu dodałam bo jakoś pusto było w tle za różą rabatową. Jutro zdjęcia porobię. Potem zabrałam się za rabatkę przy ciurkadelku. Wypadły stamtąd astry jesienne bo zrobiły się tak duże ze widok przesłaniały. Kępę na 2 podzieliłam i nie wiem czy nie za duże jeszcze. Poszły na tył drugiej rabaty.

Potem dosadziłam na rabacie mikołajki i lilie. Na razie pusto tam. Na koniec dorwalam się do rabaty obok domu. Myślałam ze róża mi padła ale odbiła. Za to na rabacie z bratkami rozwinęły się hiacynty. Jakie było moje zdziwienie że są różowe zamiast białych. I jak to teraz wyglada???

Na koniec wyrwałam chyba ze 300 mleczy. Kupiłam sobie taką specjalną łopatkę wąska do usuwania chwastów ale tyle ich było ze na środku dłoni mam teraz odcisk a właściwie zdarta do żywego skórę.
Mój mały zakątek :D 00:58, 10 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Spokojnie pod świerkiem możesz zrobić plamę z funki. Dochodzi tam słońce? Może na sam brzeg żurawki bordowe?

Hmmm wiesz słońce dochodzi ale tylko w południe lekko.

Tak wygląda tamten teren.
Jest beznadziejny

Ogród - reaktywacja 00:55, 10 kwi 2016

Do góry
I projekt nawet mam, tylko już mi się troszkę przestał podobać. Za dużo roślin A Wam? Podoba się?
Tu narazie jest ściernisko... 00:27, 10 kwi 2016

Do góry
Oto moja kolejna metamorfoza. Było tak:

A jest tak:

Pod trzmielinami jest posadzona trawa Red Baron. Mam nadzieję że będzie ładnie wyglądać latem w słońcu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:24, 10 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje zakupy

Marzenko a jakie sa ceny traw i bukszpanow u Steffana ???
No i co to za trawy ???
To tu- to tam- łopatkę mam ! 00:15, 10 kwi 2016

Do góry
Z niecierpliwością czekam na start posadzonych jesienią drzewek. Najszybciej wystartował klon ussyryjski (koreański).

Posadzone na zewnątrz oliwniki, mają niezłe kolce
Już nie mogę się doczekać relaksu na ławeczce )

Oprócz forsycji, najbardziej wiosennie wygląda teraz tawlina jarzębolistna i tawuła nippońska
To dopiero początek... 00:05, 10 kwi 2016

Do góry
Jest jeszcze rabata narożna. Miały być na niej tylko trawy, ale muszę jednak jakoś ją ożywić. Zdjęcie kostrzew nieaktualne-już są częściowo wyczesane
Włóknina też tylko chwilowo. Rabata nie została skończona w zeszłym roku, więc musieliśmy jakoś uporać się z chwastami. Niestety nie mam zeszłorocznych zdjęć- rabata nie wyglądała źle (wiem że nie widać na tych zdjęciach).

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:02, 10 kwi 2016

Do góry

To dopiero początek... 23:58, 09 kwi 2016

Do góry
Na wąskim odcinku przed domem posadziłam 5 śliwowiśni Pissardi, ale na razie nie wiem co między nimi. Najpierw myślałam o hortensjach vanille fraise, alenie wiem czy na tak wąskim kawałku się utrzymają. Chciałabym coś żywego, ponieważ mój ogród na chwilę obecną jest taki bez życia

Puszczają już małe listki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies