Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anusia 18:34, 18 kwi 2016

U Ciebie też widzę serial z tulipanami Piękne, moje tuż, tuż
paulina_ns 18:39, 18 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)
Moim zdaniem nie warto kupować tych hortensji bo one w lato raczej już kwitnąć nie będą, jak chcesz ogrodową to poczekaj aż w sezonie będą do szkółek przywozić jakieś bardziej wartościowe odmiany.
Ja planuje sobie ogrodówke do donicu=y kupić i na zimę chować do garażu bo u mnie klimat nie sprzyja uprawie hortensji ogrodowych w gruncie a bawić się w przykrywanie które też nie pomogło moim ogrodówkom to nie dla mnie.

No własnie kuszą bardzo, bo piękne kwiaty mają, ale zrobię tak jak piszesz i zaczekam na sezon i wtedy kupię. Ja też planuję do donicy dać i ustawić z przodu domu na schodach

To jest nie sprawiedliwe!! Tyle się u Ciebie dzieje, a nie masz swojego wątku ja do dzisiaj mam przed oczami jak mi wkleilas zdjęcie jak z katalogu, a później okazało się że to cześć Twojego ogrodu!

Co do ręki to bardzo niedobrze, czasem właśnie takie rzeczy nam się dzieją,a później wyleczyć już tak łatwo nie jest. Dlatego uważaj na siebie i odpoczywaj, zdrowie najważniejsze!
paulina_ns 18:41, 18 kwi 2016

Anusia napisał(a)
U Ciebie też widzę serial z tulipanami Piękne, moje tuż, tuż

Anusia u mnie póki co szału nie ma, bo w sumie jak na razie zakwitly te dwa gatunki, ale zawsze coś ciekawa jestem tych zakupionych w B. bo jakieś takie liche i drobne się wydają, ale zobaczymy, może zaskoczą, oby
Dominika11 19:18, 18 kwi 2016

tulipanki śliczne
skrzynie widzę, że też już zaczynają swój pokaz
paulina_ns 19:56, 18 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
tulipanki śliczne
skrzynie widzę, że też już zaczynają swój pokaz

Dzięki Domi, skrzynie ruszają pełna para zakupiłam już nawet folie, żeby w razie przymrozków warzywa przykryć
MirellaB 20:44, 18 kwi 2016

Paulinka piękne tulipany
Z hortkami ogrodowymi poczekaj tak jak pisze Filemon.
Filemon24 07:14, 19 kwi 2016

Dzieje się u mnie sporo ale podziwiać to jeszcze nie ma za bardzo co w dodatku musiałam przenieść wiele roślin na miejsce tymczasowe bo fundament będzie ocieplany także na kilku rabatach jest totalna demolka
Mam wątek na innym forum
Dominika11 07:30, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Domi, skrzynie ruszają pełna para zakupiłam już nawet folie, żeby w razie przymrozków warzywa przykryć
no musisz jeszcze uważać, bo z pogoda to faktycznie może być jeszcze różnie lepiej być zabezpieczonym
MAD 07:35, 19 kwi 2016

Skrzynie ślicznie się zazieleniają. Zabezpieczałaś je folią kubełkową od środka? Ja dopiero mam surowe bele pocięte na wymiar... Echh, do przyszłej wiosny mi się z nimi zejdzie...
Fajnie, że patyki hortek puściły. Oby się ukorzeniły ładnie. Ja też wszystkie grubsze powtykałam w ziemię.
KasiaW76 07:46, 19 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
A i takie cuda jeszcze dzieją się w moich skrzyneczkach, wszystko ładnie rusza .

Zdecydowanie stwierdzam,że jest to rewelacyjny sposób na warzywniak, zero plewienia, warzywa pięknie rosną, z emusiem postanowiliśmy że w przyszłym roku dołożymy jeszcze na pewno ze 3 takie skrzyneczki

A gdzieś tam przy końcu działki, obok blaszaka wsadzilam kilka patyczkow hortensji jak scinalam 5 z nich mają już ładne listki, więc na jesień jak dobrze pójdzie kolejne dołącza do mojej kolekcji, gdzie znajdę im miejsce jeszcze nie mam pojęcia

Paulina gratuluję warzywniaczka, mój tez ruszył w końcu. Fajne te twoje skrzyneczki

Jeśli chodzi o patyczki hortensji to moich z 20 w ziemi wylądowalo z czego 15 ma listki. Ciekawe ile przeżyję?