Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

kasja83 11:41, 18 kwi 2016

Hej Danusiu.
Chciałam Cię troszkę dopytać w temacie carexa-wstępnie planowałam nasadzenia na dwóch rabatach ICE Dance-ale jakoś tak jeszcze się waham i bazuję też na opiniach bardziej doświadczonych ogrodników-rozważam jeszcze Everesta, Morrowi Variegatę,albo Silver Scepre-sadziłaś u siebie tyle gatunków-co byś poleciła?
Anna_ogrodni... 13:01, 18 kwi 2016

Piękne zdjęcia z cudownego Ogrodunie ma końca zachwytu
Bardzo bardzo podobają mi się rośliny kwitnące na biało (wpływ Ogrodowska
chociaż wcześniej tez mi się podobały tylko za mało miałam konsekwencji
Pomimo tego w moim przedogrodku posadziłam różową hortensje /bo taką dostałam/
Tez jest ładna chociaż nie elegancka kusi mnie by ja przesadzić ale czy się nie zniszczy? Rośnie w tym miejscu 8 lat.
Margarete 14:44, 18 kwi 2016

Ale seans śliczny w biało-waniliowym kolorze...śniezyce, narcyzy, ciemierniki...wszystko pieknie kwitnie
Na las tulipanowy w donicach czekam razem z Tobą.
Shirasawa pieknie sie rózowi, uwielbiam tą faze rozwoju liściastych...wczoraj u siebie zachwycałam sie Artopureum na podobnym etapie
Pozdrawiam!
GorAna 16:50, 18 kwi 2016

Danusiu, napasłam oczy widokami z Twojego ogrodu
Mój Shirasawy nie pokazuje oznak życia
Pozdrawiam
barbara_kraj... 18:40, 18 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)

Cudne te szachownice kostkowate. W takiej ilości na pewno zwracają na siebie uwagę. Toż to maleństwa!
Gardenarium 20:41, 18 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Hej Danusiu.
Chciałam Cię troszkę dopytać w temacie carexa-wstępnie planowałam nasadzenia na dwóch rabatach ICE Dance-ale jakoś tak jeszcze się waham i bazuję też na opiniach bardziej doświadczonych ogrodników-rozważam jeszcze Everesta, Morrowi Variegatę,albo Silver Scepre-sadziłaś u siebie tyle gatunków-co byś poleciła?

U mnie wszystkie wymarzają, oprócz morrowii Variegata (ten ma się dobrze) sadzę co roku inne. Miałam już wszystkie w ogrodzie.

Instagram Ogrodowiska
kasja83 20:42, 18 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)

U mnie wszystkie wymarzają, sadzę co roku inne. Miałam już wszystkie w ogrodzie.

hmmm-tym wymarzaniem trochę mnie zmartwiłaś;-(Niemniej jednak poszłam w Ptasie Łapki.
Gardenarium 21:48, 18 kwi 2016

Edytowałam posta - Variegata super się trzyma. Dokupiłam 8 szt.

Instagram Ogrodowiska
donia76 22:01, 18 kwi 2016

Ogród przepiękny podziwiam jak pięknie Pani potrafi wszystko ze sobą skomponować ( wszystko wygląda idealnie i panuje ład i porządek) . Dziękuję za motywację do zmian. Pozdrawiam wiosennie
chelll 20:37, 19 kwi 2016

Pani Danusiu, proszę o podpowiedź , czym podsadzić róże okrywowe the fairy? Rosną przy krawędzi chodnika na łuku zewnętrznym ronda w miejscu b.słonecznych, suchym i narażonym na wiatry o kazdej porze roku. Choć kwiaty piekne, krzewy wyglądają kiepsko. Dałabym im cos w nogi, ale nie wiem co Proszę o poradę