Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:28, 06 mar 2016

Do góry
Haniu dzdzownicy pozniej zrobie fotke, musze ja rozpakowac

Obiecana forsycja. Wrszcie wzielam aparat ze sobo ona kwitnietak od 2 tygodni.

ja mysle, ze ona sie sama tam zasiala.
Ogród pewnej ogrodniczki 12:25, 06 mar 2016

Do góry
Dziewczyny tak wygląda mój groszek pachnący. Trochę duży się zrobił. Co z nim dalej robić?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:20, 06 mar 2016

Do góry
Bogusiu, witaj! I ty jesteś zamieszana w tę gonitwę króliczą?

Miło mi bardzo! Miłej niedzieli.

Ogród z pergolą 11:48, 06 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
taka moja luźna propozycja brzozowej
biale kolka - brzozy
jasno zielone koła - derenie
zielone kolka - tuje danica
fioletowe romby - rozchodniki
białe pięciokąty - naparstnice
zielone kwadraty - stipa, rozplenica, śmiałki, trawki generalnie dla dodania lekkości
bordowe pięciokąty - berberys kolumnowy

generalnie chciałabym aby było biało, zielono, bordo, fiolet i różowe róże na altanie
co sądzicie?

A wymierzyłaś to sobie ???
Ogród z pergolą 11:45, 06 mar 2016

Do góry
taka moja luźna propozycja brzozowej
biale kolka - brzozy
jasno zielone koła - derenie
zielone kolka - tuje danica
fioletowe romby - rozchodniki
białe pięciokąty - naparstnice
zielone kwadraty - stipa, rozplenica, śmiałki, trawki generalnie dla dodania lekkości
bordowe pięciokąty - berberys kolumnowy

generalnie chciałabym aby było biało, zielono, bordo, fiolet i różowe róże na altanie
co sądzicie?
Świerk serbski - Picea omorika 11:43, 06 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
witam serdecznie, mam pytanie o ciecie serbów.
podobno mozna ciąć je na żywopłot formowany, czy ktoś miałby moze fotki takiego żywopłotu?

Ania, ja chce taki żywopłot stworzyc. Nasze Serby posadzone w 2009. Teraz wyglądają tak, i na wiosne bedziemy przycinac od góry i najbardziej wystające gałązki:

Danusiu, a propos przycinania: marzec? kwiecień?
Pozdrawiam,
Magda
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:41, 06 mar 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Szkoda ciemierników
A seslerię jaką masz i gdzie? Przeoczyłam chyba, jak to możliwe?
Ja planuję u siebie s. heufleriana Ale czego to ja nie planuję
U mnie dziś pada, szaro buro mokro. Siedzę z eMem i obmyślamy plan na stół tarasowy
A jakie Twoje plany na ten sezon? Przyznaj się

Ciemierniki mają rok na regenerację
Oj zapomniałaś tylko bo seslerię mam za cisami koło perovskiej.
I heufleriana mam właśnie Twoje plany potem bardzo ładnie wyglądają
U mnie słońce, 13+ podesłać?
Ciekawa jestem planów stołowych bo też muszę meble ogrodowe jakieś w końcu do ładu i składu zorganizować, ale u mnie to się skończy "domowym" spawaniem w bliżej nieokreślonym czasie

Sesleria po posadzeniu czyli wiosna 2015

I stan z dzisiaj.

W cieniu - zacieniona 11:22, 06 mar 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Bogusiu, widzę że Twoja działeczka już wcale nie jest taka zacieniona Masz sporo podkrzesanych iglaków, powiedz czy podsypywałaś pod nie świeżą ziemię aby podsadzić je innymi roślinkami? U mnie korzenie iglaków tak się rozrosły że dosłownie jakby siatka z nich była. Nawet jak wykopię dołek , poucinam korzenie , wsypię świeżej ziemi to za rok już korzenie poprzerastają to miejsce. Jak sobie z tym radzisz?
Niestety nie da się uniknąć kopania dołków i wypełniania kompostem.Czasami trzeba sporo czasu poświęcić przy kopaniu...a jeśli ma się jeszcze podłoże gliniaste to czasami podchodzę po kilka razy do jednego dołka...no ale cóż...jak się chce to nic nie stoi na przeszkodzie.
Ogólnie widzę,że roślinom takie stanowisko odpowiada...oprócz tych słoneczno lubnych...Rosną zdrowo.

Podkrzesane iglaki i pnie zagospodarowałam sadząc rośliny pnące- jednoroczne,wieloletnie...wśród nich clematisy.

Masz rację, w związku z podcinaniem drzew Zacieniona wychodzi z cienia...bardzo się z tego cieszę,bo teraz mam więcej miejsca na moje nowe "chciejstwa".
Ogród prawie romantyczny 11:11, 06 mar 2016

Do góry
Nie znam jej nazwy, kupiłam za kilka złotych w markecie, jeszcze zanim trafiłam na Ogrodowisko.
Być może to Flammentanz, ma półpełne kwiaty i nie powtarza kwitnienia, ale gdy kwitnie jest królową ogrodu.

Tutaj w innym ujęciu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:04, 06 mar 2016

Do góry
Wierzę Wiolu, że już masz chęci do działania. Ale jeszcze chyba mokro u nas. Nie miało kiedy wyparować. Dziś plecaczek szykuję i sekatorek, żeby jutro na wycieczkę w wiadomym kierunku się skierować. Już tak 3 kolejne poniedziałki mi na szykowaniu minęły, Ech!

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:56, 06 mar 2016

Do góry
Madzenka - Mnie już nosi,ale muszę dawać na wstrzymanie,bo pochorowałam się po wypadzie w góry
Żeby było śmieszniej,wszyscy latali w bikini na termach,a ja w kurtce tylko fotki robiłam. Wszyscy są zdrowi,poza mną
Ale muszę przyznać,super jest w tych Szaflarach

Wczoraj zleciłam synusiowi ścinanie traw, myślałam,ze zawału dostanę jak mi deptał po tulipanach i liliach Ło matko....
Ogród tworzony z pasją 10:51, 06 mar 2016

Do góry
Nasze dzisiejsze zakupy, zaszaleliśmy.
Berberysy:

Tawuly:

I sosna
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:51, 06 mar 2016

Do góry
kilka szpalerow, miałam jeszcze taki jden fakny al

https://pl.pinterest.com/pin/319333429808092586/
https://pl.pinterest.com/pin/553802085408806410/
https://pl.pinterest.com/pin/340655159292728367/
https://pl.pinterest.com/pin/568368415446117879/

no i mój choć jeszcze młody, później usune

Świerk serbski - Picea omorika 10:50, 06 mar 2016

Do góry
Witam wszystkich,

Śledze nasz watek juz od dawna, pisałam w tamtym roku na temat przycinania. Przycięłam wg waszych rad, drzewka się ładnie wzmocniły.
Niestety zauważyłam, i to na przodzie dzialki, 1 drzewko które w zasadzie zawsze było najsłabsze i na moje oko laika wyglądało jakos inaczej niz pozostałe (troche inny kolor). Do tej pory rosło wolniej niz reszta ale bez zadnych problemow (5 od lewej)

Teraz zauważyłam taki oto stan:

Jak uratować drzewko? Uciąć chore gałązki i co dalej? Widze brazowe igły nie tylko na tej gałązce:

C o r o b i ć ? ? ? ?
Czekam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:47, 06 mar 2016

Do góry
O, to taka i do mnie dojdzie za 2 godziny. Nie darmo mam sygnały w kolanach!

Aniu, Wiolu, Dasiu, Izabelko - witajcie u mnie i czujcie się jak w domu.

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:45, 06 mar 2016

Do góry
Dziewczynki moje kochane dziękuje za wsparcie

co do siania warzyw to ja obaw nie mam...ale obawiam się czy dam radę wykonać to co sobie zaplanowałam ,bo na razie to jest kawałek nieużytku i zwał ziemi.

W Starym Sadzie 10:40, 06 mar 2016

Do góry
Witam wszystkich gorąco! Jesienią trafiłam na tutejsze forum i od tamtej pory nieśmiło Was podglądam. Chcę prosić o pomoc w urządzeniu mojego ogrodu.

Za wszystkie sugestie i słowa krytyki będę bardzo wdzięczna. Największy problem mam z przedogródkiem. Ma 2m/10m. Pierwszy pomysł to były porozrzucane kule bukszpanowe a między nimi ostnice, ale z różnych powodów nie wyszło. A to co wyszło to porażka. Co o tym myślicie?

Na Łowieckiej 10:36, 06 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

Czy środek to miseczka ?
Szmaragdowy Zakątek 10:34, 06 mar 2016

Do góry
I jeszcze kilka wiosennych fotek ….
krokusy, nieśmiało, ale już widać kolorki

moje różowe krokusy przywiezione z NL.
W tamtym roku z 10 posadzonych cebulek wykiełkowały dwie sztuki. Jednym „zaopiekowała” się moja babcia (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) a drugi zginął śmiercią tragiczną pod łapami mojego futrzaka. W tym roku jest już 6 sztuk....!

tulipany TORONTO….fajnie wybarwione mają liście

ANGELIQUE też już szukają słoneczka

narcyzy (nie pamiętam nazwy, ale jedne są żółte dubeltowe, a drugie też podwójne ale biało - łososiowe)

i czosnek Krzysio
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:27, 06 mar 2016

Do góry
Dzień dobry wszystkim, Za oknem pochmurno, coś o deszczu brzęczą media. A ja wstałam połamana,jak po jakiejś ciężkiej harówce.

Trzeba się rozruszać, idę z psem. Może nie za daleko, ale trzeba stawy uruchomić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies