Oto moje nowe przemyślenia na temat rabaty prze oknem. W co myślicie o takiej wersji? Czy te kule na pniu tam pasują? Dodam że mam takie 2zielone i jedna srebrna
Kochani nie mam pomysłu na rabatę przed domem. Ma ona ok 1 m szerokości i 5 m długości. Wsadziłam tam na razie samotną róże, którą dostałam i straciłam wenę twórczą. Po prawej stronie wzdłuż domu będzie lawenda z różami i goździki z przodu. Od frontu jest to ściana północno-zachodnia myślałam tam na początku o rabacie ziołowej. Ale już sama nie wiem. Sugestie mile widziane. Rabata kończy się zaraz za oknem łazienki, jest tam ściana od wiatrołapu.
Alu na 3 zdjęciu to szałwia, sadzonki naprawdę dorodne, w tej samej szkółce zamawiałam szałwię w tamtym roku, po zimie wszystkie przeżyły, co do koloru to takie zdjęcia znalazłam
szałwia Blue Field - cena 3,75 zł/szt
po złamaniu ukazuje się taki oto widok, to w środku białe jest bardzo miękkie a przy bardziej zaawansowanej chorobie robi się różowe i takie piankowate
opuchlaków brak, w ziemi siedzą same kikuty bez korzonków. Wywaliłam prawie wszystkie. Co to może być?