Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 08:06, 22 mar 2025

Do góry
DariaB napisał(a)
Mam nadzieję, że w zeszłym tygodniu był ostatni atak zimy i mrozu, zamroziłam stokrotki bo nie pomyślałam, że nie dadzą rady. Bratki przeżyły nawet -8.

No i sprawdziło się stare porzekadło ,,w marcu jak w garncu,,
Zacisze Alicji 07:54, 22 mar 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Jeszcze trochę krokusów, bo już niektóre przekwitają ❤️
Pięknoty❤️ u mnie też niektóre przekwitają,ale za chwile będą kwitły narcyzy
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:18, 22 mar 2025

Do góry
DariaB napisał(a)
U Ciebie przedwiośnie na pewno nie jest nudne u mnie krokusiki tylko jedne kwitną dopiero, posadziłam jesienią trochę cebul, powoli wychodzą z ziemi. Cebulice też sadziłam, prawie o niej zapomniałam, coś czuję, że mogę mieć niespodzianki.
Kociak powinien trochę zmądrzeć i wydorośleć, na pewno trzeba się z nim bawić, żeby spożytkował nadmiar energii.
Daria gdy są ciemierniki w ogrodach plus cebulowe krokusy,przebiśniegi itp to nigdy nie jest nudnoU mnie od tygodnia cebulice kwitną,muszę im fote cyknąć Pewnie że Bazyli zmieni się i wydorośleje narazie jest jeszcze mały ale fajny jest
Wiejski ogród Magdy 07:06, 22 mar 2025

Do góry
Ichigo napisał(a)
Wczoraj był jedyny dzień w tym tygodniu, kiedy mogłam być na wsi. Przyznaję, to był bardzo pracowity dzień, na dodatek pełen niemiłych niespodzianek.
Odkryłam, dlaczego moje róże "leżą" na rabacie głównej, a właściwie wszystkie są pochylone w jedną stronę. A stało się to przy okazji przesadzania dwóch róż na tył rabaty. Obie miały pogryzione korzenie. Właściwie z ich korzeni niewiele zostało. Dziwne, że krzewy jeszcze żyją. Wszystko to robota karczownika. Ręce opadają, słów brak... a może nie brak, tylko że niecenzuralne.

Z irysowej rzeczki, jaka kwitła u mnie jeszcze rok temu, zostało takie coś:

Dla porównania zdjęcia z zeszłego roku:

I pomyśleć, że jesienią dosadziłam ich jeszcze więcej... Słyszałam, że nornice ponoć nie lubią cebulek irysów żyłkowanych. Teraz nie jestem tego taka pewna. Karczownikom na pewno smakują.
Masakra... ja bym się chyba załamała całkowicie, Magda potraktuj ich chemią,chyba Lidka pisała o tym.Trzeba pogonić te towarzystwo..
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 06:05, 22 mar 2025

Do góry
Sylwia super! jeszcze ranniki mam do wykopania. I Ciemierniki wszystkie tutaj ale dopiero jak przekwitną bo póki co Pszczoly na nich od rana do wieczora

Marazzi treverkfusion Neutral takie:

Choć waham się jeszcze
Brzozowy zakątek... i co z tym zrobić? 23:20, 21 mar 2025

Do góry
Tak, tak Bożenko zajrzała
Nie jest tak kolorowo jak u Ciebie ale kwitną krokusy, więc i u mnie coś koloru jest, na tulipany muszę jeszcze trochę poczekać.

Ostatnie dni minęły pracowicie, głównie prace porządkowe: przycinanie, grabienie ogromnej ilości liści, wysiewanie, pikowanie, przygotowanie foliaka.

Długa rabata wstępnie ogarnięta, trochę bylin rozdzieliłam. Po dłuższym namyśle doszłam do wniosku, że ta rabata może poczekać na przeróbki. Małymi krokami robi się kolejna, (dalszy ciąg ala wrzosowiska) którą zaczęłam w ubiegłym roku. Zaczęłam i nie skończyłam... było tak sucho, że nie dało się łopaty wbić. Zapowiadają w przyszłym tygodniu trochę deszczu, to będzie łatwiej. Kupię jeszcze parę roślinek, uporządkuje to co już jest i myślę, że uda się ją w końcu skończyć
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:39, 21 mar 2025

Do góry
Wafel napisał(a)
Zielone gąsienice zjadają mi ciemierniki

Serio gąsienice??? Mi też jednego ciemiernika też coś zniszczyło, z kwiatów jakieś marne resztki zostały, ale ja obstawiałam koty i ich "korespondencję"
Zacisze Alicji 22:17, 21 mar 2025

Do góry
A u mnie zakwitły gałęzie śliwowiśni, którą trochę poprzycinaliśmy

Marzenie o... 22:10, 21 mar 2025

Do góry
i końcówka zdjęć:

Marzenie o... 22:06, 21 mar 2025

Do góry
cd:

Marzenie o... 22:01, 21 mar 2025

Do góry
Dawno mnie tu nie było...
wgrywam zdjęcia jesienne ogrodu sprzed dwóch lat...
pozdrawiam Wszystkich zaglądających

Zacisze Alicji 21:25, 21 mar 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Cudny obrazek!
Piękne krokusikowo u Ciebie!
Nareszcie więcej słoneczka, oby już było coraz cieplej!

Aniu! Bardzo dziękuję za miłe słowa
Bardzo mnie cieszy to słońce, bo mam jeszcze mnóstwo roboty w ogrodzie.

Ogród w malinówkach 21:23, 21 mar 2025

Do góry
W sumie dziś już mam zarys rabaty. Były brzozy i świeżo posadzone cisy. Dziś dosadziłem hortensje bukietowe i trawy

Zacisze Alicji 21:23, 21 mar 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Alicja, masz najbardziej bajeczne krokusy na forum
Będzie mi się dziś dobrze spało

Magarku! Bardzo mnie cieszy Twoja opinia, ogromnie mi miło , ale na ogrodowisku wszystkie krokusy są piękne.

Zacisze Alicji 21:20, 21 mar 2025

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo podobają mi się twoje krokusowe łączki. Wyczytałam że bajorko przez zimę nieco się napełniło.

Jolu! Dzięki, cieszę się. Przez całą jesień i zimę stawek się zapełnił, chociaż do pełnego stanu jeszcze trochę brakuje,
ale nie narzekam.

Ogród w dolinie 21:15, 21 mar 2025

Do góry
Roocika napisał(a)
Lidka, te hortki to bukietowe wims Red... Trzeba im jednak przyznać, że są piękne

Nie da się ukryć, że piękne, ale chyba dość wysokie? Ile tak mniej więcej mają wysokości?
Daleki od ideału..... 21:15, 21 mar 2025

Do góry
agapant napisał(a)
Moja jazda na wiosenne spotkanie z koleżankami ogrodowo zakręconymi.

Ale to nie przeszkodziło w pierwszym szkółkingu

Krajobraz miałyście zimowy, ale zakupy już bardzo wiosenne, super.
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 21:11, 21 mar 2025

Do góry

Po skończonej pracy
- czas na zasłużone leniuchowanie...

Pozdrawiam
Jan
Przy ścieżce 20:58, 21 mar 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ooo tego nie znałam

Warta rozpowszechnienia cebulowa roślina, wcześnie kwitnąca i dająca moc koloru na rabacie.
Niezawodna w uprawie Siewki wawrzynka znalazłaś?
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:11, 21 mar 2025

Do góry
Halo wiosna!
Dzień pierwszy zaiste wspaniały. Słońce paliło mi wprost w monitor, a ja zerkałam tęsknym wzrokiem za okno .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies