Świetny masz warzywnik
Moja rzodkiewka jeszcze malutka a siałam ją jak w marcu było trochę bardzo ciepłych dni.
Podziwiam wszystko co robisz własnymi rękami, masz talent do dekoracji
Aniu - dziękuję, tak tematy prowansalskie są nam obu miłe
Te moje drzewka są z nazwy kolumnowe i one dorastają maksymalnie do 2 m i są trzeci rok w donicach, w tym roku będą owocować różnie.
Patrycjo przeczytałam i wydaje mi się, ze te owocowe po prostu trzeba kształtować i przycinać, aby zachowały kształt, ale oczywiście mogę się mylić. Na początku w momencie zakupu tak mniej więcej wyglądały, jak przytoczyłaś. Dzięki Tobie przypomniałam sobie o cięciu i podcięłam w/g przepisu od producenta gałązki, poza wiśnią groniastą, bo ta tak obsypana kwieciem, że nie miałam śmiałości ciąć
Patrycjo moje supertunie wyglądały w tym roku tak:
Więc nie tak ukwiecone jak Twoje, ale po 2 dniach posadzenia w większe doniczki szybko się rozsiadły, więc mam nadzieję, że z nimi wszystko ok
Dorotko, Ewo i Alu dzięki za odwiedzinki
A magnolia po zerwaniu kwiatów i pąków (zbierałam 3 dni) w ilości nie cały kilogram (700 gram) oszalała i znowu puściła całą masę, tak wygląda obecnie, podejrzewam, że to jednak Susan:
po drugiej stronie równolegle posadziłam zakupioną rok temu malutką magnolię, jasnoróżową, ktoś ma pomysł na nazwę? Ma zaledwie 50 cm a 9 kwiato-pąków
To muszę zapamiętać bo kojarzę Twój ogród tylko z tymi dużymi rabatami o ścieżkami w nich. Tej części z frontu i boku nie mogę z Tobą skojarzyć. Jakbym w dwóch innych ogrodach była. Teraz już zapamiętam.
Teraz po tych kanzanach mi się przypomniało jak ostatnio martwiłaś się że wąsko i nie możesz ich dobrze uchwycić. Faktycznie.
Tak to jest jak ogrodu nie widać na żywo i trzeba sobie w wyobraźni zdjęcie poukładać