Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

ajka 19:15, 24 maj 2026

Kolory faktycznie energetyczne, podziwiam takie osoby jak ty. U mnie niedaleko sąsiad przy publicznej drodze robi własne nasadzenia, podejrzewam, że z własnych nadwyżek. Zawsze z eMem podziwiamy jak tamtędy spacerujemy. Zastanawiam się tylko czy gmina mu kiedyś tego nie zaorze. Żeby wszystkim chciało się tak dbać o przestrzeń publiczną ...
Wafel 19:49, 24 maj 2026

Dziękuję Ania, miło mi

Na szczęście moje rabaty należą do naszego osiedla, tylko niewielki kraniec osiedlowej do miasta, ale zwróciliśmy się z pytaniem, czy możemy ten kawałek zagospodarować. Teraz uzupełniam też własnymi rozsadami, czasem coś kiepsko u mnie rośnie, albo za duże do mojego ogródka a tam fajnie pasuje i daje radę
Wafel 20:03, 24 maj 2026

Lilak Meyera Palbin, piękny zapach podczas picia kawy na tarasie

Nigdy nie mogę się do końca pozbyć dąbrówki, ale specjalnie jakoś mi to nie przeszkadza, lubię jak kwitnie.
Ewa777 09:56, 25 maj 2026

Lilak śliczny. Mój Boomerang nie ma jeszcze pąków kwiatowych. Na razie na tarasie kwitnie azalia Soir de Paris - też piękny zapach.
mirkaka 13:40, 27 maj 2026

Asiu, zajrzyj do mnie i się wypowiedz
mirkaka 06:53, 28 maj 2026

Asiu, byliśmy wczoraj na wieczornym spacerze koło Twojej osiedlowej, jest piękna , i urzekła mnie ta cudowna kocimiętka, takiej w życiu nie widziałam, jak się nazywa? . Ile masz w w jednym dołku sadzonek? Czy mogłabym Cię prosić o zrobienie dla mnie sadzonki?

Judith 08:57, 28 maj 2026

Asiu, przyszłam z podziękowaniami i po prośbie. Podziękowania za uświadomienie mi istnienia małych i średnich odmian pęcherznic - odblokowało to w mojej głowie nowe możliwości aranżacyjne na moich piaskach .
A prośbę mam następującą i wielką: czy mogłabyś zamieścić zdjęcia swoich pęcherznic tak, by było widać pokrój i z podpisami która jest która? W internecie sa zdjęcia odbiegające - mam wrażenie - od prawdziwego ogrodowego życia, stąd potrzeba zerknięcia na okazy w prawdziwym ogrodzie .
Wafel 09:04, 28 maj 2026

Mirka miło, że ci się podoba ta kocimiętka robi teraz robotę, kolor ma bardzo głęboki, intesywny, uwielbiam ją, to chyba Cat's Pajamas, nie jestem pewna. Jasne, że mogę zrobić sadzonki, ale teraz takiej kwitnącej chyba nie podzielę? Mogę ci przynieść jedną z podziału wiosennego
Wafel 10:16, 28 maj 2026

Judith dla ciebie

Little Joker - pokrój przewieszający się, zwłaszcza pod ciężarem kwiatów, drobne liście, ja trochę formuje jak mi coś przeszkadza wycinam we wszystkich pęcherznicach pojedyńcze pędy.

Wafel 10:20, 28 maj 2026

Lady in Red przewiesza się, pokrój taki trochę fontannowy zwłaszcza podczas kwitnienia.