Nie usuwaj obrazka, ja tnę tak jak zaznaczyłaś na zielono, tzn. jeszcze trochę niżej, mniej więcej tak żeby nie szpecił sterczący fragment suchej łodygi
Zrobiłam to na tzw. czuja bo zauważyłam że zaczynają się pojawiać nowe pędy boczne na łodydze poniżej kwiatostanu (na obrazku te małe kuleczki w kątach liści), wydawało mi się że jest nadzieja na jakieś kwiatki w przyszłości. Przeczucie mnie nie myliło .
Tak, to rzeczywiście teraz królowe ogrodu Chociaż jednoroczne astry też prezentują się rewelacyjnie (szkoda tylko, że nawet tu zdarzyły się pomyłki kolorystyczne). Widać gdzieś maślany żółty?
Ewo, dobrze że mam teraz dalie, bo róże w tym sezonie w drugim rzucie nie zachwycają.
Bienenweide Rose, ta jest niezawodna. Zdrowa i znowu cała w pąkach.
Elfe też cała w pąkach, niestety właściwie beż liści...
Kupiłam 10 szt trojeści tej pomarańczowej wszystkie się przyjęły ale mam wrażenie ze za płytko je wsadziłam Pytanie czy mogę je przesadzić czy poczekać jeszcze z rok???
To co pokazuję to chyba są nasiona w środku czy wiesz kiedy je zerwać???/Mam takie kolby na 2 roślinkach .Jak d i kiedy dojrzeją może wiesz?????
Fajnie jest, chociaż nie lubię „koluchów” z kostrzewą było bardziej mdło
Ale mam ich kilka w obwodce i w tym roku jakaś plaga…same galazki zostały tak cos je zeżarło nawet nie zauważyłam kiedy
U nas też poprawa, też coś podziałałam i liczę na więcej
Jola, jeszcze odnośnie floksów. Nie umiem doprecyzować słownie swoich wątpliwości ale narysowałam i pytam czy prawidłowe jest cięcie czerwone czy zielone??? Wstawiam obrazek, później usunę.