Cieszę się, że zaglądacie!!! Nie wiem kiedy poodpisuję, wpadłam w przedświąteczny wir pracy zawodowej, domowej i zakupy( tu na razie prezenty i niespodzianki świąteczne i ogrodowe)
Myślicie już o wystroju świątecznym???
Jak tylko znajdę chwilę to wracam
Ania ja nawet nie aspiruję do 1/10 tego co ty tworzysz na święta, więc luzu mam więcej.
Ale koniecznie się pochwal, bo piękne rzeczy wychodzą spod twoich rąk.
Elu, u nas śniegu na razie niewiele, trawy nie wszystkie powiązałam, jakoś nie wyrabiam się ostatnio.
Nie zdążyłam posadzić wszystkich swoich tulipanów ( miałam posadzce gdzieś w części warzywnej, bo to małe cebulki i nie wiadomo czy zakwitną, a jeszcze domówiłam nowych różnych cebulek z ostatniej przeceny i te chyba już pójdą do doniczek , bo teraz widoków na sadzenie w gruncie brak
Kajam się, że nie zmobilizowałam się jakoś z wysyłką tych zawilców, ale "co się odwlecze to nie uciecze" Może przyszły sezon będę miała wolniejszy od obowiązków i mniejsze "uwiązanie w domu".
Jeżeli chodzi o molinię przed murkiem , to sadziłam tam chyba Transparent, albo Fontane, nie wiem, czy uchowały się etykietki, teraz pod śniegiem nie znajdę. Molinii nie związałam i częściowo leżą przymarżnięte.
Pomysł na ziołownik odgapiaj. Ziółka w mig wypełniają lukę między płytkami, już kilka razy dzieliłam kępy.
Molinie polecam, są transparentne i nie wyglądają ciężko nawet na przodzie rabaty. Jesienią są niezaprzeczalną ozdobą ogrodu i ze względu na pokrój i kolor!
Czytałam
Za pochwały dziękuję, starałam się urozmaicić ogród roślinami, które będą upiększały go jesienią. Już nie wyobrażam sobie ogrodu bez traw, rdesty też robią dobrą robotę. Na więcej drzew i krzewów już nie mam miejsca, zresztą już na nic nie mam miejsca... Chyba w przyszłym sezonie nie powinnam już nic kupować!
Dębolistna ma sztywne pędy, nie ma potrzeby podpierania, przynajmniej moja. Mam sadzonkę od Anabuko, jej to już starszy egzemplarz. Moja ma wys. w okolicy metra. Ale docelowa wysokość może zależy od odmiany, trzeba o konkretnej poczytać, ja nie znam odmiany. Pozdrawiam