Dzisiaj dla mnie smutny dzień. Byłam wczoraj jak się okazało świadkiem śmiertelnego wypadku drogowego. Dzisiaj dostałam wiadomość ze w tymże wypadku została ciężko ranna znajoma wraz z dwójką dzieci. Jeden z chłopczyków chodzi z moim synem do jednej klasy. Cala trojka walczy w szpitalu
To nie są cisy pojemnikowane... dla sprawienia wrażenia tak zostały nazwane. Pojemnikowane to uprawiane w doniczkach i ze 100% korzeni.
Te niestety są kopane i w dodatku ich bryła korzeniowa jest zbyt mała, aby wykarmić i zaopatrzyć w wodę wielką cześć nadziemną, zieloną, która będzie wyparowywała wodę.
Wyglądają ładnie, ale czy się przyjmą? Nie wiem, bo wróżką nie jestem, a bryła sucha jak pieprz, korzenie wepchnięte na siłę w za małe doniczki (co, nie chciało się kupić większych, bo koszt?? to się wepchnęło jakie były i po sprawie, niech się martwi ten co kupi
Na pocieszenie dodam, że cis się dość łatwo przyjmuje pod warunkiem nie przesuszenia bryły korzeniowej i natychmiastwowego posadzenia i podlania oraz zraszania części zielonej wieczorem. Żadnych nawozów,m tylko podłoże niekwaśne do sadzenia.
Przezimowała, zawiązałam chochoły, długo czekałam, teraz się okaże, soki są
U mnie Aniu barwinki słabo rosną, za te 3 lata powinna być inwazja, a one ledwo ledwo, aż dziw.Zatem u mnie nerwa nie ma.
Powojników chyba w sumie koło 20 nowych i z tymi co dzieliłam.
No rodki szaleją, mąż o nie dba...zalatana jesteś, oglądaj obrazki tylko.
a tu spełniło się moje marzenie o kwitnących trawach pampasowych
Dzięki Kasi Bawarce, mam białą i różową, z tych co rosną u niej i kwitną, chodzi o odmiany. Teraz muszę je posadzić, miejsce musi być dobre. Na razie po podróży się moczyły.
KASIU dzięki
PAMPAS-GRAS- CORTADERIA SELLOANA
Na ryneczku dzisiaj wpadły mi w oczy fajne krzesła (2x) i fotele (2x), gość chciał 400 zł za 2+2
Gdybym nie miała, mocno bym dumała jak je zabrać do domu że też nie przyjrzałam się temu fotelowi za nimi, pikowanemu... dopiero na fotkach go widze ech
One śliczne, pamiętam je z dzieciństwadużo po łąkach się ganiało
miały być różne żonkile, ale ciągle albo żółte, albo z jasnym środkiem, czyżby pomylili cebule...
te białe szafirki mają fajniejsze listki
a tu pod cedrem pełno wyłazi
dacie wiarę, że ja mam tam 5 róż??
2 szt. ICE LADY< 2szt. Okrywowa NN i 1 szt, ASTRID VON HANDENBERG
Ilona nabazgrałam o co mi chodzi zobacz w wolnej chwili.Na spokojnie w domu rozrysuję tę rabatke nie podałam wym działki 17.5x100m reszta działki w tym trójkącie na końcu .
A jak on pachnie
Jestem klamociara roślinna
Popatrz na siewki ciemiernika, już nowe listki
po przesadzeniu
mam zwykły aparat, innym lepiej piękno bym uchwyciła
Dziewczyny co roku przekladam i przekladam, ale w tym roku postanowiłam zabrać się w końcu za taras. Zależy mi na zaslonieciu tej strony ( ulica, budowa) wolałabym patrzeć na rosnące rośliny. Zastanawiam się nad betonowa donica, która miałaby długość od ściany do pierwszej doniczki. Cały taras planujemy ułożyć w kamieniu, więc i doniczka była by w kamieniu dokładnie takie coś. Zdjęcie z realizacji p. Danusi
Dokładnie w tym miejscu
Posadziłabym w niej iglaki zimozielone i chyba byłoby.
Ewentualnie opcja druga gazetony i jakaś pergola drewniana na niej bluszcz + powojniki.