Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:35, 15 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Aniu- minęły lata świetlne jak się zorientowałam, że masz nowy watek. Co za guła ze mnie. Sory, ale ja jakaś nie tutejsza
Nadgoniłam trochę, ale dużo się nie da.

Wiosna cudna u Ciebie, narcyzy białe - te "babuni" u mnie kwitną dużo później

A trawka - Gold Fountains - BAjka.

Bodziszek u mnie tez nieżywy- zgnił? Coś takiego- trzyletni był.

Ja już wszędzie jestem nie na bieżąco.. wiec bez stresu

Idę już naprawdę do spania.. jestem zgon.

Iwk4 23:37, 15 kwi 2016

To ja sobie powzdycham do kolorków przed snem
Peppermint 23:41, 15 kwi 2016

Ach jak pięknie, wiosennie pozdrawiam
Bogdzia 06:45, 16 kwi 2016

Pięknie u Ciebie , ja zdjec mało robię i tylko makro bo trawnik mam w rozsypce a własciwie to go nie ma.
yolka 06:57, 16 kwi 2016

Już zapomniałam co to znaczy "znowu pada", U mnie tej wiosny zaledwie pokropiło może ze dwa razy - podlewam od dwóch tygodni a może wcześniej.

Aniu wiem, żeś piwoniowo doświadczona (widziałam nowości). Dostałam od koleżanki karpę jakiejś piwoni z 20 cm nowymi pędami i osypaną ziemią. Posadziłam, liczyłam, że pędy podwiędną a one stoją prosto jak wojsko, co mam zrobić: ściąć czy zostawić i co jak zawiążą pąki, gdzieś czytałam że po posadzeniu się zrywa?

nawigatorka 07:53, 16 kwi 2016

Mialam kiedys kupic gold foultains a kupilam milium aureum - najgorsza z traw.widoku urocze u Ciebie Aniu
Mala_Mi 09:22, 16 kwi 2016

yolka napisał(a)
Już zapomniałam co to znaczy "znowu pada", U mnie tej wiosny zaledwie pokropiło może ze dwa razy - podlewam od dwóch tygodni a może wcześniej.

Aniu wiem, żeś piwoniowo doświadczona (widziałam nowości). Dostałam od koleżanki karpę jakiejś piwoni z 20 cm nowymi pędami i osypaną ziemią. Posadziłam, liczyłam, że pędy podwiędną a one stoją prosto jak wojsko, co mam zrobić: ściąć czy zostawić i co jak zawiążą pąki, gdzieś czytałam że po posadzeniu się zrywa?

Jola.. nic nie rób. Posadź na głębokości jak rosła i tyle. Kwiaty po przesadzeniu mogą być dużo gorsze niż były, bo to nie pora na dzielenie. Jak zobaczysz, że kwiaty są brzydkie to je zetniesz, a jak będą ładne to zostaw. Jak zetniesz to nic się nie stanie i jak zostawisz to też nic się nie stanie. Na pewno jak przekwitnie to dobrze jest wyciąć te pędy, by nasion nie zawiązywała
Idę zaraz przesadzać swoje piwonie, bo wymyśliłam gdzie posadzę jabłonki ozdobne

Różowe niezapominajki

Maryś.. to twoje.. jak czytasz w tym sanatorium
Mala_Mi 09:27, 16 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Mialam kiedys kupic gold foultains a kupilam milium aureum - najgorsza z traw.widoku urocze u Ciebie Aniu

Gold Fontains.. dla mnie jedna z lepszych traw Jednak nie może mieć za sucho i pod brzozy się nie nadaje

Mala_Mi 09:29, 16 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Pięknie u Ciebie , ja zdjec mało robię i tylko makro bo trawnik mam w rozsypce a własciwie to go nie ma.

Mój trawnik do koszenia, le braku czasu.. sobie rośnie ..do nieba

To twoja piwonia Foto z przed kilku dni.. donica kilkulitrowa.. pąki już są

Mala_Mi 09:33, 16 kwi 2016

Peppermint napisał(a)
Ach jak pięknie, wiosennie pozdrawiam

Nareszcie wiosna, ale brzydka wiosna.. u mnie pada prawie codziennie i jest zimno.. nawet nie ma jak pocieszyć się tą wiosną. Krokusy chyba ze 2 razy tylko rozchyliły płatki do słoneczka.. tulipany z mokra już gniją..
Zima do niczego i wiosna do niczego
Wczoraj chwilę ładnie było, ale popołudniu już deszcz, dziś pochmurno.. nawet nie mam ochoty iść do ogrodu.. za zimno i za mokro ..
A MOGŁO BYĆ TAK PIEKNIE