Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 23:41, 26 lut 2016

Do góry
i ja pomacham

Nie przeczytałam wszystkiego ale nadrobię i ostrzegam że będę zaglądać
Ogródek Iwony 23:27, 26 lut 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Fajnie To już jestem bardzo ciekawa efektu na różance

Sylwia mi zrobiła ładny projekt rabaty, miały być kulki bukszpanowe z bylinami. Jednak długo myślałam nad tym, gdzie posadzić róże herbaciane i wymyśliłam tutaj, zmieniłam kilka roślin (Sylwia, twój plan jest bardzo pomocny, to taka moja wariacja tej rabaty)

róże:
Abraham Derby 2
Augusta Luise 1
Ashram 1
Summer Song 1

Jak rozmieścić róże?
Skarbonkowy ogródek 23:27, 26 lut 2016

Do góry
Ha, a gdzie Ty Hanus widzisz wiśnie? Bo ja gamon jestem i jak coś nie jest zielone i nie ma owoców to nie poznam

Kochana ja się tak bardzo ciesze ze do mnie zaglądacie i mi podpowiadacie. Jak miałabym kręcić nosem? Bardzo bardzo dziękuje za pomoc .

Jutro, jak mi pogoda pozwoli, obfotografuje dokładnie cala ta stronę. Krzaczek po krzaczku , drzewko po drzewku. Wtedy będę i ja wiedziała co mam w ogrodzie
Skarbonkowy ogródek 23:22, 26 lut 2016

Do góry
Właśnie doczytałam ze trujący. Nie dobrze, trzeba będzie go jakoś zabezpieczyć.

Dzisiaj wymyśliłam sobie ze może dobrym pomysłem byłoby zrobienie na całej tej długości żywopłotu z laurowiśni? Chciałabym pozalepiać te wszystkie dziury które aktualnie są. Te wszystkie stare drzewa zostawić tak jak są a przed nimi zasadzić laurowiśnie.

Moze coś takiego?

Skąpana w słońcu 23:20, 26 lut 2016

Do góry
Agnieszko ,ja już bardzo tęsknię za takimi widokami

Iwonko, cudna ta flamingo

Edytko, ja nie ma typowych różanych rabat. Róże są wkomponowane w inne rośliny

Ogrodowe przygody 23:07, 26 lut 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

Już mam chwilowy przesyt tym bardziej, że 6 nowym muszę zapewnić lokum

Hehe

Nie wiem, czy byłaś u Małej Mi. Zrobiła świetny przegląd traw, które ma w swoim ogrodzie. A ma sporo. Może tam znajdziesz coś ciekawego
Ogród tworzony z pasją 23:06, 26 lut 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Zdjęcia ukorzenionych tawuł

Rewelacja te ukorzenione tawułki!) jutro tez sobie zrobię!
Karolu a ile czasu trzeba czekać aby jakieś krzaczki już było widać? no takie troszkę większe?
Skarbonkowy ogródek 23:00, 26 lut 2016

Do góry
Roma, Aniu dziękuję Wam bardzo. Wiele radości sprawiają mi wasze słowa.

Aniu, ja nie mieszkam w Polsce

Ogród rzeczywiście ma dużo dorodnych roślin ale niestety w większości rośliny są bardzo zaniedbane i marne. Kilka usunęliśmy w zeszłym roku ( czego niestety w przypadku kilku roślin żałuje, Hania ma racje), resztę będę ratować.

Zrobiłam zdjęcie gałązek tego drzewa ( cis? ):

PS. Cz ktoś może mnie nakierować do wątku albo tutaj wytłumaczyć jak tworzyć posty z kilkoma cytatami jednocześnie? Dopiero uczę się forumowych funkcji.
Ranczo Edy 22:35, 26 lut 2016

Do góry
Spokojnej nocki paa

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:34, 26 lut 2016

Do góry
Jak już wspomniałam o oczku wodnym to kilka fotek

Ogólny widok na oczko i kaskadę (niestety dwa pierwsze zdjęcia z telefonu)

Oczko jest niewielkie. W najgłębszym miejscu ma około 1 metra. W oczku mam kolorowe karasie. Jest też m.in. lilia wodna która niekiedy potrafi zachwycić

Beskidzkie marzenie 22:27, 26 lut 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
A tu moja wordowskawizualka odnosnie rabaty, ktora obecnie sklada sie wylacznie z tuj. Prosze o pomysly i opinie

Początek rabaty bardzo podobny do mojej
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to myślę, że stipa będzie za wysoka do Red Barona. Polecam jakieś niższe carexy, które będą również zdobić ogród zimą.

Rozchodnik okazały - Sedum spectabile 22:26, 26 lut 2016

Do góry
Witam,
Moje ubiegłoroczne zestawienie rozchodników z szarłatem i kapustą ozdobną
Skąpana w słońcu 22:16, 26 lut 2016

Do góry
Ewa wracam do tematu Twojwj Queen Elizabeth ta Twoja jest ok
to moja nie jest prawdziwą Queen na 99% moja to Flamingo
Życzę zdrówka
Ogród prawie romantyczny 21:59, 26 lut 2016

Do góry
Jutro zapowiadają u nas ładną pogodę, ale jutro Gardenia, więc ogród musi poczekać. Wczoraj zimno i mokro, śnieg z deszczem to nieciekawa kombinacja. "Ale za to niedziela będzie dla nas..."

Zobaczcie, jaką przyjemność sobie dzisiaj sprawiłam - nakolanniki i poidełko dla ptaszków (jedno już mam, tylko że dużo mniejsze). Teraz mogę śmiało rozpocząć sezon ogrodowy

Typografia ogrodu 21:59, 26 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przywiezione trzy przyczepki kamyszka na dno wglebnika-to taka pierwsza warstwa drenujaca.na wierzchu beda jeszcze ozdobne kamyczki.
Wykopane 12 dziur pod serby i przesadzone dwa serby roznace od roku u nas.masakra - przytyly przez nas rok ciagnelismy je na bigbagu na nowe miejsce
A skutek-lutowe buty ogrodnika o reszcie odzienia nie wspomne

Twoje buty ogrodnika wyglądają jak moje po burzy bieszczadzkiej

Przynajmniej widać, że coś działasz!
Kolorowy Ogród Geni 21:51, 26 lut 2016

Do góry
Jano u mnie ani śladu śniegu

ciemierniki
Podwórkowa rehabilitacja 21:44, 26 lut 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Reniu uświadom mnie do czego służy perlit? Posypałaś nim ziemię do wysiewów,jakie to ma zadanie?
Czy na zdjęciach siewek to werbena?
U mnie wzeszła cieniutkimi chudzinkami,przecinki z dwoma listkami na górze ale to jest tak małe i chude,że wygląda jak "zabiedzona,zagłodzona mikra sadzoneczusia",nawet nie mam jak zdjęcia zrobić bo to jest takie tyci haha,przez lupę muszę patrzeć Ale jestem cierpliwa,poczekam co to wyrośnie czy ta osławiona werbena

Na zdjęciach wyżej heliotrop w dwóch wariantach. Jak to u mnie -eksperymenty muszą być W 3 pojemniku jest papryka.
W jednej wysianej wcześniej bez perlitu, drugi z perlitem. Ma on za zadanie napowietrzyć i spulchnić ziemię przez co roślinki są silniejsze i szybciej rosną. Tak się dzieje jak jest zmieszany z ziemią.
Ja posypałam po wierzchu, bo chcę utrzymać im nawilżenie odpowiednie do wzrostu.
Werbena u mnie wygląda tak:

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 21:43, 26 lut 2016

Do góry
Taką ławeczkę zrobiliśmy tydzień temu ze złamanej brzozy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:37, 26 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie dużo mniej, uwierz mi tylko ciemierniki, cebulice i coś, co nie znam
zaraz idę do ciebie na rekonesans

startuje sasanka
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:36, 26 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Placyk szary.z rozowa laweczka
Zagajnik przeniesion na prawo.
Jesli posadzisz cos niewysokiego przed tarasem i na przeflyzeniu tej rabaty (myslalam o trawach) to bedzie widac dalsza perspektywe i ta rabata nic nie bedzie zaslaniac a jedynie dziic przestrzenie

Placyk szary bardzo ładny z tą różową ławeczką tylko chodzi mi o to że tam w tym zagajniku miała być taki placyk na stół z ławkami albo jakies ognisko taki większy i brzozy mialy go troche cieniować od południa:

A w Tej opcji to nie weim co z tym placykiem wiekszym?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies