Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 07:33, 22 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Ta największa jest gliniana, dwie mniejsze są plastikowe.

Agawy do tej pory rosły w czarnych plastikowych donicach a teraz dostały "nowe" osłonki. Pozostaje jeszcze zmienić spodeczki i może być.

Dla mnie bomba, tylko szkoda, że ten czarny brzeg wystaje z tej pięknej osłonki.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:05, 22 mar 2016

Do góry
Surprise

Strasznie dziękuję za tak huczne powitanie!!!! Normalnie się wzruszyłam Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna.
Może ktoś mi powie jak po takiej przerwie zaległości odrobić, bo kruca bomba to chyba niemożliwe będzie...

Co zdziałałam ogrodowo? Pokażę co nieco jutro, bo lekkie burdello boom boom mam. Znaczy się małż trawy ścina. I fszyyyystko fruwa.

Pszczoły... Mimo mojego wielkiego zaangażowania, wysiłków, pracy, opieki, kolejny rój nie wyleciał na obloty Rój ogromny. Pokarmu miały full,leki dostały, ale nie przetrwały. Ponieważ sytuacja się powtarza doszliśmy do wniosku, że absolutnie konieczne jest spalenie uli i zakup nowych. Przypuszczamy (my i nasz zaprzyjaźniony profesjonalny pszczelarz z dziada pradziada), że mimo wypalenia, w ulu jest jakaś zaraza. Serce boli normalnie.

Futro... Miewa się doskonale. I też poczuło wiosnę Jajka wysiaduje

Plany na ten rok - zmiany na kolejowej, muszę ją odświeżyć. I biała rabata. wciąż mnie nie zadowala, więc będzie rewolucja. Chyba dodam koloru deko - różu i błękitu. To będzie wymagało zachodu, a ja w komponowaniu jestem cienka jak żebro pchły. No i od strony sąsiadów coś pomiędzy tujami muszę posadzić, ale to już na samym końcu.

No tak, miałam napisać dwa słowa, a tu już cała powieść prawie.

Ściskam, miziam, biuziam, bociusiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:47, 22 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Piękne...... Absolutnie piękne
dzięki za przepis na gips.
Jeśli wrócę dziś z pracy o przyzwoitej porze to podejmę jeszcze jedną próbę, tym razem przeniosę się do garażu
55 jaj.... szacun....

Polinko, jakiej wielkości jajo Ci wychodzi z podanych przez Ciebie proporcji (6 łyżek czubatych gipsu i 0,2 l wody)?

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 04:13, 22 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Ślicznie to wygląda Ile lat trzeba czekać na takie cuda?

Agniesiu, z 10 na pewno, ale ja w tym miejscu kipisz zrobiłam, 5 lat temu, wywaliłam jałowce, i dopiero się bardziej odkryły ranniki. Przedtem jakoś ich nie było widać.
Jeżeli ktoś się nastawi ma ich "hodowlę" to 6 lat będzie akurat. Pod warunkiem, że nie startuje z jednej roślinki.

Mój jesienny ogród 03:43, 22 mar 2016

Do góry
Witam Haniu, Bogdziu i Alicjo. Cieszę się z Waszych odwiedzin. Tu kwitną już przebiśniegi i krokusy ale cały tydzień ma być zimny, do 5°C ale za to słońce grzeje mocno. Napiszcie czy udało się obejrzeć fotki i filmiki. Na razie tylko Alicja napisała że udało się, to już wiem że wszystko dobrze. Dziś pokażę fotki z wycieczki na farmę w Hamilton, zobaczcie dynie monstery. Pozdrówka dla wszystkich.

Haniu, jak dobrze Cię widzieć. Powiem że jedzenie w Polsce sto razy lepsze i cały czas mi się marzy i do tego swoje warzywka, to już szczyt marzeń. Masz racje że zdrowie najważniejsze i dopiero jak coś jest nie tak, człowiek to zauważa. Zgadzam się również z tym, że otoczony jestem pięknem ale cały czas myślę o domu, może tego tak nie odczuwam ale podświadomie myślę i denerwuje się. Obiecuje że któregoś razu pokażę same ptaki i zwierzątka bo one też są całkiem inne niż u nas. Trzymaj się zdrowo.

Bogdziu, tak będę wracał, trochę się wystraszyłem a w Polsce tyle do roboty, może się jakoś odnajdę, zobaczymy. Miałem napisać wczoraj na koniec że macham do Was palemką i zapomniałem a za życzenia bardzo dziękuję i życzę tego samego a z życzeniami jeszcze się odezwę. Tak sobie teraz wymyśliłem że na Święta może pokarze fotki z ptakami i zwierzętami, co Ty na to?

Alicjo, Ciebie nie widziałem gdyż odezwałaś się późno i dopiero jak odświeżyłem, mi się ukazałaś. Gęsi strasznie krzyczą wiosną, cały czas się kłócą i ganiają i robią straszną zadymę. Na tym filmie jest tak głośno gdyż byłem nad rzeką która jest w głębokim wąwozie i byłem pod mostem i tak dźwięk się odbijał. Ale gdy lecą gęsi zawsze krzyczą a latają bardzo nisko więc i dobrze ich słychać. Kolorystyka jest taka gdyż to nie czwórka a dziewiątka źle zobaczyłaś, to początek przepięknego Indian Summer. Te czerwienie to klony, których jest tu ogromna ilość i gatunków. Ja mieszkam w Wólce Mlądzkiej, więc przez pole mam 15 min rowerem do Józefowa Pozdrawiam serdecznie i ciesze się że wpadłaś.
Ogródek Ewy 00:23, 22 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudne doniczki z obwódką różaną. Ewa, to plastikowe?

Ta największa jest gliniana, dwie mniejsze są plastikowe.

Agawy do tej pory rosły w czarnych plastikowych donicach a teraz dostały "nowe" osłonki. Pozostaje jeszcze zmienić spodeczki i może być.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:04, 22 mar 2016

Do góry
Trawa rośnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:02, 22 mar 2016

Do góry
Wianek ostatecznie zawisł na furtce

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:43, 21 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piotrze, urwanie głowy to jeszcze nie kataklizm! Wpadaj, kiedy będziesz miał chęć i wolę.

Izabelko, tak to jest do dzisiaj, najtrudniej być prorokiem we własnym kraju, wszystkiego można się spodziewać, było tak od wieków!
A na pożyczonym osiołku, całe życie jeżdżę, bo własnego nie mam.
Raz taxi, raz dobrzy ludzie, raz z państwowego nadania i tak jakoś po tym świecie się przemieszczam. Raz dalej, raz bliżej.
Zresztą, damy muszą być wożone, nie wyobrażam takiej leidi na furmańskim koźle!

Wszystkim, których dosięgła świąteczna palma, zapewniam, że to tylko dla zdrowia, a komu się trafił jałowiec na łydki, to zapewne były męskie zbytki!

Miłego popołudnia!

Ślicznie to wygląda Ile lat trzeba czekać na takie cuda?
Ogródek Iwony II 23:42, 21 mar 2016

Do góry
Takie uszkodzone warto teraz szukać. Od kilku dni towar stoi. Pracownicy nie mają czasu podlewać, potem zalewają roślinki. Te buksiki mogą odchorować, ale będę na nie chuchać

Kochani, przepraszam, ale nie dam rady odpisać pojedynczo. Zmęczona jestem, muszę odespać ...
Jutro zajrzę do was na wątki

Martwi mnie po zimie trawa. Mocno wypadła.

To samo miejsce latem:

Kiedy robi się dosiew? W kwietniu?
Teraz posypię dolomitem

Ogródek Iwony II 23:26, 21 mar 2016

Do góry

Jeszcze bratki mi wskoczyły do koszyka:

I hiacynty, ale są nierozwinięte i do domu będą na święta
Ogródek Iwony II 23:20, 21 mar 2016

Do góry
No to teraz sprawozdanie z wczorajszego wypadu:
Po za odwiedzinami siostry, jak już jedzie się do dużego miasta, trzeba zaliczyć wypad do dużych sklepów. Musiałam oddać telefon w ramach reklamacji, teraz jestem chwilowo uziemiona
Na pocieszenie poszliśmy do Obi. Zbyszek zaklinał się, że nie dostanę żadnego bukszpana i robił dziwną minę. Pierwsze kroki skierowaliśmy na dział Ogród
Były sześciopaki, ale cena mnie nie zachęciła do kupna...
Pojedyncze bukszpany ładne, ale w zeszłym roku widziałam w nich potencjał na formowane kulki, teraz jakoś nie bardzo. Pooglądałam kulki, wzdychając do tych 26 zł
Zbyszek zauważył 3 bukszpany w mocno uszkodzonych doniczkach. poprosiliśmy sprzedawcę,zapytałam się o przecenę tych trzech. Zbył nas, twierdząc, że jeśli będzie, to za tydzień. Powiedziałam, ze za tydzień te kulki bez wody będzie można wyrzucić.
Nawinął nam się inny sprzedawca, bardzo miły pan, pokazałam mu kulki, poprosił, by poczekać, przyszedł za chwilę z kimś ważniejszym. Znowu miałam czekać, przyszedł pan ważniejszy od tego poprzedniego. Znowu miałam czekać, bo musiał iść uzgodnić przecenę.
Jak pan wrócił, zaczął naklejać cenę i tłumaczyć się, że bardziej obniżyć się nie dało
Takie były doniczki:

Takie kulki:

Tylko nie wiem, czy nie schorują, bo korzonki mocno przycięte.
Na noc wsadziłam do wiadra z wodą, by się napiły, dziś poszły na rabatę. Dosadziłam inne z przechowalnika. Kształt i kolor jest ładny, tylko by się teraz ładnie ukorzeniły

W nogi dostały kompostu I na koniec podlałam
Na Łowieckiej 23:08, 21 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Z pozdrowieniami dla wszystkich w pierwszy dzień wiosny!
(kwiecień 2015)

Marzą mi się już takie widoki Soczysta zieleń o kwiatuchy.
Granit kocham
Czasem słońce czasem deszcz 23:06, 21 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Juzia, Mirelka żadne cuda
Jak widać w jednej donicy jeszcze sucha trawą z ub. roku

Ee tam, bez suchej trawy nie było by koloru
Fajne donice a wianek przepiękny.
Ogródek Iwony II 23:00, 21 mar 2016

Do góry
Już lepiej, ale wyszła piłka Technika opanowana? Chyba, albo to przypadek
Ogród w Tarnowie 22:51, 21 mar 2016

Do góry
i jeszcze przystrzyżone bonsaie z cyprysa Nana Gracilis

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 22:49, 21 mar 2016

Do góry
tuje sąsiadki są już wysokie, 2m czy więcej
ale chyba kolumnowe zostaną, np

szmaragdy bo jak patrzę na świerki to za szerokie chyba będą, a chciałabym coś zimozielonego jednak
Blyxa i elipsa 22:47, 21 mar 2016

Do góry
blyxa napisał(a)

Zaś ogrodowo - rozpoczęłam przycinanie wrzosów

Z cięciem wrzosów czekam zawsze do kwietnia...
Masz tu na rabacie jakieś ciekawe naczynie betonowe, co to takiego?
Anna i Ogród 22:36, 21 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Szukałam szarej doniczki i miałam pomalować patyki na biało. A że nie było szarej donicy to wyszło tak

przy okazji dokupiłam szafirki bo fajnie wyglądały w tej doniczce

a tak wyglądają razem

a bardzo ładnie wyszło
ja powtykalam pęczki bazi
Ogród w Tarnowie 22:34, 21 mar 2016

Do góry
Coroczna wiosenna areacja trawnika i trochę siana na pozbyciu ale nie ma chętnych ani kozy w pobliżu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies