Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Beskidzkie marzenie 21:35, 26 lut 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Byłam pierwszy raz na wczorajszej Gardenii i zobaczcie z kim miałam przyjemność chwilke porozmawiać

Moniko. Wpadam z rewizytą. Ogród piękny już ogrodowiskowy. A tego spotkania zazdroszczę. Koniecznie musimy się spotkać w realu w tym sezonie.
W cieniu - zacieniona 21:34, 26 lut 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Fotka dla A.Hortensja Hayes S.
pięknota
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:29, 26 lut 2016

Do góry
A czy z moich anabelkowych patyczakow coś będzie?
Moja codzienność - ogród Oli 21:24, 26 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Marto kolejny rok przerabiamy po ojcu różne rzeczy i nie ważne czy w domu czy ogrodzie wszystko zrobione jest co najmniej ''dziwnie''... sama pomyśl po co pęki pod drewnianą szopę 50x50...

Nie zazdroszczę takich prac
Ja do dzisiaj nie mam skutej " wylewki" betonowej w pomieszczeniu gospodarczym Tego kto to wylewał (a były to jeszcze czasy przedwojenne ) dzisiaj zagoniłabym do skuwania tego dziadostwa.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:22, 26 lut 2016

Do góry
W poszukiwaniu wiosny- dalszy ciąg. Ostróżki pokazaly swoje pierwsze liście. Teraz spokojnie mogę powyciągać suche patyki, tylko w tym miejscu jest bardzo mokro. Czekam, aż obeschnie.

Udało mi się zrobić porządek przy tujach. Kanciki nie wychodzą mi pod linijkę, niestety.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:19, 26 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

w tej wersji może lepiej żeby rabata z przejściem była krótsza- za przejściem miała tyle długości co szerokości.
A reszta tak:- prawej strony nie ruszłam, może ząbek powinien byc faktycznie szerszy

to mi sie podoba plus sciezka po caloscimod domu przez rabate do warzywnika
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:13, 26 lut 2016

Do góry

Irenko, biję się w klatę, sorry! Myślałam, nawet byłam pewna, że je Tobie wysyłałam. Ot, stara sklerotyczka!
Jak tylko trafię do ogrodu, wykopię. Nie wiem co zostało mi po wykopkach zeszłorocznych, ale dla Ciebie ostatnie nawet.
Dzisiaj zdjęcie z ub. lat. na przeprosiny

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:09, 26 lut 2016

Do góry
Dobra po kolei:
- ścieżka do warzywniaka bardzo sie przyda, wyszła długa ale przy tym układzie rabat to ginie,
- rabata trawiasta ta pierwsza patrząc od strony domu na pewno wygladałaby fajnie ale boje sie ze jest strasznie blisko tarasu i domu i zamyka tę przestrzeń
-zagajnik to chodzi o brzozowy ? bo chciałam go mieć w tym lewym górnym rogu głównie dlatego ze tam jest południowo zachodnia strona i miał wysłaniać placyk od słońca
- w tej opcji gdzie ten placyk będzie?

A poza tym myśle
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:09, 26 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Ta opcja jest ciekawa tylko wtedy to przejście w rabacie nijak sie ma do całości no mus tam ścieżke zrobić.

w tej wersji może lepiej żeby rabata z przejściem była krótsza- za przejściem miała tyle długości co szerokości.
A reszta tak:- prawej strony nie ruszłam, może ząbek powinien byc faktycznie szerszy

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:00, 26 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

no i nie bij ale mnie ciągle kusi by połączyć ściezkę uzuytko do warzywnika ze ściezką rekreacyjną do placyku (tym bardziej, że tę pierwszą macie czesto uzytkować). Troszkę nabroiłam wiem ale popatrz może coś Ci się spodoba. lewa strona niedopacowana ale to na razie tylko luzna propozycja

[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/105/1050488/original.jpg[/img]

To jest ciekawe. ta ściezka- Ivo , może ma sens zrobienie jej do warzywnika? Tego zakrętu od lawendy nie jestem pewna. Może ścieżkę od lawendy zakręcić do tarasu i tak zakończyć, a do warzywnika niech będzie niezależna?
A może się czepiam

Podziały robią się fajne, ale wg mnie za wielkie te rabaty.
placyk na ławkę....jak mały ryneczek w miasteczku.trzeba zminejszyć lub całkiem wywalić.
W zagajniku może niech hamaki będą albo ławki.
Zagajnik jest od południ/północy do warzywnika? Zapomniałam.

Lewy ząbek bym skasowała w tym układzie- ten stary
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:58, 26 lut 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

Boźesz...tyle ranników, Iza ja choc kawałek kcę
Ogród w Puszczykowie 20:55, 26 lut 2016

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Namęczyłam się, zaczęłam urabiać moje puste rabaty. Chciałabym przed zimą posadzić to, co udało mi się zgromadzić i poprzesadzać to wszystko, co musi zmienić miejsce.
Mam na razie dylemat z rabatami przed domkiem ogrodowym. Na wiosnę wycięłam kawałek trawnika i było tak:

Witaj, mam pytanie, jak Ty tą darń usuwasz?... Ręcznie czy masz jakiś sprzęt?/ może patent?
Pytam bo czeka mnie takie "sciąganie" trawnika i aż się boję bo lekko nie będzie
Lawendowy zawrót głowy 20:52, 26 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

U lala ... Wiosna w donicach Może jutro jakieś ciemierniki upoluję
Pozdrawiam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:50, 26 lut 2016

Do góry
Ta opcja jest ciekawa tylko wtedy to przejście w rabacie nijak sie ma do całości no mus tam ścieżke zrobić.

Ogród Loczka 20:48, 26 lut 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Nasze widoczki trasa Żywiec-Bielsko

Uwielbiam takie widoki Góry mi bliższe niż morze
U mnie dziś biało za oknem Zima nie chce odpuścić
Na Gardenii musimy jakieś czary odprawić i przywołać wiosnę do naszych ogrodów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:43, 26 lut 2016

Do góry
Zastanawiam się czy muszę jeszcze dużo ziemi nasypać do skrzyń? W tym momencie mam ok.20 cm od góry.Czy tej ziemi musi być prawie na całą wysokość skrzyni czy może być mniej?

Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:31, 26 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wersja Kasi mi się widzi. zielone rabaty widziałabym w podobnych nasadzeniach, tak jakby to była jedna rozerwana rabata.

no i nie bij ale mnie ciągle kusi by połączyć ściezkę uzuytko do warzywnika ze ściezką rekreacyjną do placyku (tym bardziej, że tę pierwszą macie czesto uzytkować). Troszkę nabroiłam wiem ale popatrz może coś Ci się spodoba. lewa strona niedopacowana ale to na razie tylko luzna propozycja

Asiu narazie nie moge ni napisać - analizuje . Pojechałaś po całości
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:21, 26 lut 2016

Do góry
Dziewczyny odnośnie skali to strzałką narysowałam na garaż on jest szeroki na 6,5 tam jest napisane to na moje oko ta rabata nad strzałką wyszła z 10 m szeroka jak nic. Jakieś takie hektary do obsadzenia wyjdą - jakoś sie tego boję ale może sie przekonam na razie sie oswajam i myśle myśle myśle.
Moja codzienność - ogród Oli 20:15, 26 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Marto kolejny rok przerabiamy po ojcu różne rzeczy i nie ważne czy w domu czy ogrodzie wszystko zrobione jest co najmniej ''dziwnie''... sama pomyśl po co pęki pod drewnianą szopę 50x50...

wiesz może teraz zrobiłby inaczej u mnie rodzice powtarzają, że robiło się z tego co było ... a teraz można wybierać, przebierać itp itd
kolenjy kąt przechodzi przemianę a wydaje się, że już u Ciebie wszystko skończone dopracowane dużo jeszcze takich kącików czeka na metamorfozę czy to już końcówka?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:11, 26 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

frontowa grabowa- zmień troszkę hakone- nie dawaj jej tak konsekwentnie wokół buksów. Zrób też buksy bez niej, z nią z boku.. itp. I samą hakone w runiance.
Tak będzie lżej .
Chyba że tak właśnie chciałaś i koniec, to nie dyskutuję.

Cisowa:
molinie na mijankę- dobrze, szybciej zadarnią.

a układem może jeszcze bardziej swobodnie?
Nie będzie Cię drażnić?

1)Na frontowej grabowej pozmieniam bo faktycznie troche za konsekwetnie ja tak jakoś mam no
2)Na cisowej będzie na mijankę molinia
3)Z tymi cisami rto tak jak teraz wyrysowałaś to jakoś tak dziwnie bo jak podrosna te cisy to te dwa i te trzy się złączą ze sobą i sie taka plama zrobi - ale ja sie nie znam . Może to o to chodzi.
"Jest to wolno rosnące drzewo - jego roczny przyrost to ok. 10cm, po upływie 10 lat roślina osiąga zaledwie ok. 1,5m wysokości i 40cm średnicy."
Czyli jakie minimalne odstępy między nimi ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies