Nie zazdroszczę takich prac
Ja do dzisiaj nie mam skutej " wylewki" betonowej w pomieszczeniu gospodarczym Tego kto to wylewał (a były to jeszcze czasy przedwojenne ) dzisiaj zagoniłabym do skuwania tego dziadostwa.
W poszukiwaniu wiosny- dalszy ciąg. Ostróżki pokazaly swoje pierwsze liście. Teraz spokojnie mogę powyciągać suche patyki, tylko w tym miejscu jest bardzo mokro. Czekam, aż obeschnie.
Udało mi się zrobić porządek przy tujach. Kanciki nie wychodzą mi pod linijkę, niestety.
Irenko, biję się w klatę, sorry! Myślałam, nawet byłam pewna, że je Tobie wysyłałam. Ot, stara sklerotyczka!
Jak tylko trafię do ogrodu, wykopię. Nie wiem co zostało mi po wykopkach zeszłorocznych, ale dla Ciebie ostatnie nawet.
Dzisiaj zdjęcie z ub. lat. na przeprosiny
w tej wersji może lepiej żeby rabata z przejściem była krótsza- za przejściem miała tyle długości co szerokości.
A reszta tak:- prawej strony nie ruszłam, może ząbek powinien byc faktycznie szerszy
To jest ciekawe. ta ściezka- Ivo , może ma sens zrobienie jej do warzywnika? Tego zakrętu od lawendy nie jestem pewna. Może ścieżkę od lawendy zakręcić do tarasu i tak zakończyć, a do warzywnika niech będzie niezależna?
A może się czepiam
Podziały robią się fajne, ale wg mnie za wielkie te rabaty.
placyk na ławkę....jak mały ryneczek w miasteczku.trzeba zminejszyć lub całkiem wywalić.
W zagajniku może niech hamaki będą albo ławki.
Zagajnik jest od południ/północy do warzywnika? Zapomniałam.
Lewy ząbek bym skasowała w tym układzie- ten stary
Uwielbiam takie widoki Góry mi bliższe niż morze
U mnie dziś biało za oknem Zima nie chce odpuścić
Na Gardenii musimy jakieś czary odprawić i przywołać wiosnę do naszych ogrodów
Zastanawiam się czy muszę jeszcze dużo ziemi nasypać do skrzyń? W tym momencie mam ok.20 cm od góry.Czy tej ziemi musi być prawie na całą wysokość skrzyni czy może być mniej?
Dziewczyny odnośnie skali to strzałką narysowałam na garaż on jest szeroki na 6,5 tam jest napisane to na moje oko ta rabata nad strzałką wyszła z 10 m szeroka jak nic. Jakieś takie hektary do obsadzenia wyjdą - jakoś sie tego boję ale może sie przekonam na razie sie oswajam i myśle myśle myśle.
wiesz może teraz zrobiłby inaczej u mnie rodzice powtarzają, że robiło się z tego co było ... a teraz można wybierać, przebierać itp itd
kolenjy kąt przechodzi przemianę a wydaje się, że już u Ciebie wszystko skończone dopracowane dużo jeszcze takich kącików czeka na metamorfozę czy to już końcówka?
1)Na frontowej grabowej pozmieniam bo faktycznie troche za konsekwetnie ja tak jakoś mam no
2)Na cisowej będzie na mijankę molinia
3)Z tymi cisami rto tak jak teraz wyrysowałaś to jakoś tak dziwnie bo jak podrosna te cisy to te dwa i te trzy się złączą ze sobą i sie taka plama zrobi - ale ja sie nie znam . Może to o to chodzi.
"Jest to wolno rosnące drzewo - jego roczny przyrost to ok. 10cm, po upływie 10 lat roślina osiąga zaledwie ok. 1,5m wysokości i 40cm średnicy."
Czyli jakie minimalne odstępy między nimi ?