Buksy pociachane, róże pociachane, cisy, świerki i żywotniki...jako tako. Najwyżej w czerwcu poprawię
Teraz jeszcze tylko ponawozić i biorę się za moją zmorę frontową.
To zdjęcie z zeszłego roku, ale teraz wcale nie wygląda lepiej.
Na samej górze jest tylko dosadzona wielka hortensja pnąca....bo nie miałam dla niej miejsca
Witajcie
Mam do was pytanie. Ostatnio myślę nad planem mojego ogródka.
W zeszłym roku zrobiłem okrągły trawnik, ten przy budynku. W tym roku chcę zrobić drugą część ale nie mam pomysłu, zrobiłem jakieś rysunki ale nie przemawia to do mnie. może wy macie jakieś pomysły ?
no i niespodzianka
już w tym roku zobaczę i powącham
Bawarka namówiła i są
róże pod łuki posadzone
na razie te nazwy, resztę odszukam
reszta
OH WOW (Wekspitrib)
JOOHN DAVIS- kanadyjska
FUTTACKER SCHLINGROSE
i EDEN ROSE
potem reszta
Powiem tak...najpierw jak przeczytałam wpis, że zamykasz watek...to mnie zmroziło...a potem paczam ci ja...a to Prima Aprilis
Co to za patyki, Miski czyli???
U mnie idą wszystkie patyki, z jednym zrobiłam fest eksperyment, wycięłam z 4 letniej limki taki długi środek, aby była od razu duża i potem na pniu ją prowadzić będę i na razie ma pąki
o taki gigant!
już widać listki tulipanowca
za wysoko aby pąki kwiatowe zobaczyć
ale chyba na końcach te grube, to kwiaty
kocimiętka już ma pąki, przybyła nie wiem skąd
a teraz wszędzie jest
lubię ja i jej zapach
inny wilczomlecz, wręcz płonie na żółto
w połączeniu z kwiatami brunery, super
nie wytrzymałam dłużej z chochołami i ścięłam rozplenicę VERTIGO i RUBRUM
tu Rubrum, jakby żyła, okaże się
RED BARON
MISKANT MORNING LIGHT
roczna kępa rusza
3 letnia jest ogromna
Rozplenica MOUDRY rusza
Dla poprawienia humoru kupiłam sobie takie oto iryski bardzo podoba mi się ich kolor, pięknie wyglądaja na rabacie.
Będa w tej części, muszę ją trochę ożywić mam tam rozchodniki, rozplenice, vanilki, czyli będzie ładnie dopiero na jesień, a teraz dosyć pusto. Co byście mi jeszcze doradziły,żeby tam coś dać?? Może coś kwitnącego wczesnym latem?? Coś trochę wyższego, pomiędzy niewidoczne póki co hortki