Akurat dzisiaj u nas bez deszczu było , ale już na jutro zapowiadają burze i opady, a ziemia mokra i to mocno szczególnie na dole
Ale za to łąka rośnie i facelia wschodzi
Szczerze to mnie to tempo ciut przeraża, szczególnie wzrostu chwastów
Nie zdążam nacieszyć się , a już przekwita każda roślinka, dobrze , że na ich miejsce następne są
Renia właśnie o to chodzi , że nie nadążam
Z eMem co dziennie po pracy do ciemnej nocki i każda sobota, od rana do wieczora, a i tak nie wszystko porobione, aż się boję pomyśleć co będzie jakby takie upały jak rok temu nadeszły!!! Bo na podlewanie czasu zabraknie , a roślin od tamtej pory dużo przybyło
Trocinowe rabaty choć nie zgodne z uprawą prawidłową w dużej mierze ratują mi życie.
Wczoraj zasiliłam na dużym ogrodzie niedawno sadzone rośliny humusem, a dzisiaj sadziłam następne bo dostałam w prezencie , a część sobie kupiłam sama
Ice dance rozrasta się rozłogami to prawda i jest dosyć inwazyjna.Ją ją jednak lubię na obwódkach.Łopatą dookoła pociacham i rozłogi rozdaję
Jasnota też jest inwazyjna tylko że łatwiej ją wyrwać.
Zrobiłam przeglad moich magnoli, żeby wiedzieć co już mam , a czego jeszcze nie
i mam:
solongea
stellata rosa x 2
nigra
stellata royal star
betty
susan
merill
a zachorowałam na sensation, pirouet, yelow bird, parasolowatą, moon spire, gennie tylko gdzie ja je dam???? jeśli kupię? staram się zrobić z nich solitery w trawniku