ta rabatka ma w najszerszym miejscu 2m do tej tui jest5m.bukszpany są posadzone 30cm od krawęznika,jeden od drugiego 25cm .jest tam cień od poludnia i woda leci z rynny więc wilgotno.myslę o posadzeniu w srodek hortensji,i moze coś zimozielonego na kiju,Zurawki do zabrania
Aniu, ona jest bardzo malutka i w szerszych planach zupełnie ginie. Ubiegły rok chyba poświęciła na ukorzenienie się, bo urosła niewiele.
Znalazłam takie zdjęcia, na których widać, że jest wielkości zawilców wielkokwiatowych i gubi się w nich
Iwonko u mnie wychodzą sadzone na jesień ale rzeczywiście te, które są w tym samym miejscu drugi sezon są dużo większe . Teraz też nie pada ale jest przenikliwie zimno, byle do wiosny
Dziewczyny co to mam za trawkę pod drzewkiem?
Kupiłam w temtym roku a nie wiem co. Czy to może być wieloletnie? W tej chwili wygląda niemal tak samo. I nie wiem czy na wiosnę przycinać?
A odnośnie lawendy to polecasz chyba tą vive ? Wiem że u Malkul jest taka Trzeba ją sadzić co 50 cm?
Bo ja na tarasie mam taką ma bardzo ładną barwę taka intensywną ale w zimie jest nieciekawa. Taki krzaczor obeschnięty. A nie będą te 2 odmiany się gryzły ze sobą?
Aha i ile sadzić stip na 1 metr kwadratowy żeby był taki fajny łan trawy. Pewnie dużo będę musiała pikować bo tyle mi się wysiało że masakra ale żal wywalić.