Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:12, 05 mar 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Sebciu na stronie 911 ujrzałam prześliczne kwiatki ,chodzi o te niebieskie oraz w odcieniach fioletu. Co to za kwiatuszki? Nie dość że są piękne,, to jeszcze w moich kolorach .Możesz podzielić się ze mną wiedzą na ich temat? One rosną u ciebie?Bardzo ładny ogród, masz wiele roślin które również uwielbiam Między innymi hosty oraz żurawki U mnie ich również nie zabraknie ..Kilka już posiadam . .Jestem pełna podziwu dla ciebie,, na dowód tego powiem że nie dorównuję ci do pięt pod tym względem Fajnie ze i od ciebie sporo wiedzy liznę.

Wszystkie kwiaty tam ujęte rosną u mnie
Pierwsze to surfinie, ale o nich nie trzeba chyba dużo pisać - wystarczy podlewać i nawozić, aby bujnie kwitły

Potem klematisy - mam je pierwszy rok, więc wiele nie powiem, bo właściwie swoim życiem żyły - jak chciały tak szły - jednak bardziej rozszalał się ten ciemnofioletowy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/80-powojnik-clematis

Następnie hortensja - kupiona gotowa w kwiaciarni - posadziłem ją w donicy. Jak przekwitła ściąłem do prawie samej ziemi, bo chciałem ususzone kwiaty - odbijanie jej nie szło Ale wykopię ją niedługo i zacznę pędzić, aby jednak zakwitła
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

No i orliki - moje odkrycie - kwiaty mają śliczne i kwitły mi bardzo długo - potem zdobiły ogród liśćmi - kępa bardzo się rozrosła przez kilka miesięcy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/704-orlik-pospolity-aquilegia-vulgaris
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:07, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Też jestem ciekawa co to za nawóz. Ale u mnie w lecie to i tak nic nie pomaga, wszystko schnie na wiór (nie mam żadnego ocienienia). Myślałam nad mikoryzą, ale nie wiem, czy warto w to zainwestować, bo testując na różach nie widzę zbytnio efektu.

Aniu - żaden nawóz nie zadziała jak trawnik nie dostaje systematycznie wody.

Wiem, dlatego zastanawiam się nad mikoryzą.
Wiesz, ile musiałabym wylać wody w suche, gorące dni na moją piaszczystą, bezcieniową ziemię?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:04, 05 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Cześć Sebek ,jak dobrze że wpadłam do Ciebie,dowiedziałam się czegoś o saletrach na trawnik
Ta żurawka bordowo -zielona -super

To odmiana peppermint spice
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:03, 05 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Też jestem ciekawa co to za nawóz. Ale u mnie w lecie to i tak nic nie pomaga, wszystko schnie na wiór (nie mam żadnego ocienienia). Myślałam nad mikoryzą, ale nie wiem, czy warto w to zainwestować, bo testując na różach nie widzę zbytnio efektu.

Aniu - żaden nawóz nie zadziała jak trawnik nie dostaje systematycznie wody.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:02, 05 mar 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
hej! co to za żurawka? piękna jest

To odmiana georgia peach
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:41, 05 mar 2012

Do góry
Witaj Dajano! Nie wiem, czy Twoja kuchnia już gotowa, jeżeli nie to wstąp do "To będzie zaczarowany ogród", i na str.12 Sebek podaje link na Twoje klimaty....

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130292-w-stylu-retro

Czekam na kwitnienie Twoich róż i na zdjęcia. Też nie mogę się doczekać moich, ale czy przezimują...
Dajanko, zwróciłaś uwagę, że tylko swoje zdjęcia można wstawiać, a do nieswoich koniecznie trzeba podać link? Tak tylko dla ostrożności podpowiadam, co sama wyczytam. W jeden post możesz wstawiać też więcej zdjęć, najlepiej 4.
Buziaczki!
Pokoiki 19:36, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Moja 18-tka a właściwie za 2 m-ce 19-tka nie wie czego chce, ja również w jej pokoju ....
Te nowojorskie taksówki właśnie uwielbiam, ale bardziej mi do gościnnego pasują....

Kuzynka niedługo będzie robić - mówi, że będzie w fiolecie. Kolorystyka czarno - jasno fioletowo - biała powinna być fajna - do tego srebrne dodatki i Nowy Jork albo jakieś inne miasto na ścianie powinny być OK. Szukajcie różnych wnętrz, zdjęć - na coś traficie
Się mądrzę

Ja swój pokój mam migdałowy, bo zmieniałem tylko kolor ścian. Teraz bym na pewno zrobił inny

Młoda ma pokój bardzo jasno szary, biało- czarny i akcenty czerwieni. Jeśli w tym roku wybierze się do NY to jej nowojorską taksówkę na ścianie powieszę, niech wspomina . Ale najpierw niech maturę zda
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:15, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Zdjec nie pokaze, gdyz malzonek zgubil aparat Jak go nie znajdzie czeka go jesien sredniowiecza

Znalazł się?

Niestety nie Wciaz szukamy, ale diabel ogonem nakryl
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:57, 05 mar 2012

Do góry
hej! co to za żurawka? piękna jest
Sebek napisał(a)

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:19, 05 mar 2012

Do góry
oj tak Sebek trzeba na czymś oko zawiesić
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:14, 05 mar 2012

Do góry
Cześć Sebek pozdrawiam serdecznie, podoba mi się Twoja kula-fontanna, prosta i efektowna
Ania i róże i cała reszta :) 14:51, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Piękne letnie zdjęcia

dziękować, dziękować
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:28, 05 mar 2012

Do góry
Cześć Sebek ,jak dobrze że wpadłam do Ciebie,dowiedziałam się czegoś o saletrach na trawnik
Ta żurawka bordowo -zielona -super
Moje poletko 13:48, 05 mar 2012

Do góry
Aniu to u nas, to nie remont,tylko trochę musiałam odświeżyć katy ,bo już nie mogłam patrzeć,taka nędza była.Remont mnie czeka dopiero ,ale muszę trochę zebrać funduszy, bo "przeorać" muszę całe mieszkanie.

Alinko tak się akurat składa że my z M.wszystko robimy sami,nie zawsze wychodzi,ale lubimy takie zabawy

Sebek masz rację drzwi jak "mrówków", bo w tak małym pomieszczeniu aż 7!można pomylić kierunki
Mój mały raj na ziemi :) 11:58, 05 mar 2012

Do góry
Sebek, wrzosy chyba nie odbiją, niestety.... albo wsadzę nowe, albo zmienię na jakieś jednoroczne pomyslę jeszcze.

Noemi, skarpety to pomysł od Danusi ukradziony! ale rewelacyjny, fakt z krokusami zobaczymy, nawsadzałam tyle cebul, ale czy będą łany jakich się spodziewam....?

Neska, ja tam nie mam cierpliowści do takiego pikowania!!! dlatego kupuję już gotowe, widziałam i podziwiam ! a zaczątki wiosny fajne
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:17, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Tak Marzenko, w starym ogrodzie.

Piękne te graby, chyba się do nich wybiorę.

Ewo - pozwolisz na odrobinę prywaty u siebie

A tak Marzenko wyglądają latem - mam tylko takie zdjęcie

Jakbyś się wybierała to napisz kiedy - zrobimy zlot, bo kilka osób jest w okolicy

O matko naprawdę są piękne, a mój żywopłot zaledwie 1 m ma i prześwitów pełno.
Kolorowy ogród na piasku 00:21, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajnie - przez chwilę się zawahałem czy to nie aktualne

Sebku, niestety teraz jest mniej ciekawie, ale już niedługo doczekamy się pięknych kolorków
Jeśli tylko chcesz - ogródek możesz mieć 00:15, 05 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Poświęcasz się, ale zdjęcia są niesamowite

Sebek, to czyn desperacki, u mnie znowu dzisiaj spadł śnieg
Jeśli tylko chcesz - ogródek możesz mieć 00:09, 05 mar 2012

Do góry
Poświęcasz się, ale zdjęcia są niesamowite
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 00:06, 05 mar 2012

Do góry
hania napisał(a)
Witaj ! a od kiedy można posiać ten nawóz na trawę?

Jeszcze nie - musi się ziemia ocieplić i coś zacząć się dziać ogólnie

Alinko - ja już do Ciebie siły nie mam
Ale po sobocie poczułem i ja wysiłek w nogach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies