Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Neska 18:59, 04 mar 2012

Anula czekam na Twoje krokusiki Moje już też wychodzą. Ziemia strasznie mokra.
Lobelia maleńka. Wrzuciłam zdjęcie. Nie wiem jak zabrać się za pikowanie.
anula_wn 11:58, 05 mar 2012

Sebek, wrzosy chyba nie odbiją, niestety.... albo wsadzę nowe, albo zmienię na jakieś jednoroczne pomyslę jeszcze.

Noemi, skarpety to pomysł od Danusi ukradziony! ale rewelacyjny, fakt z krokusami zobaczymy, nawsadzałam tyle cebul, ale czy będą łany jakich się spodziewam....?

Neska, ja tam nie mam cierpliowści do takiego pikowania!!! dlatego kupuję już gotowe, widziałam i podziwiam ! a zaczątki wiosny fajne
Joanka 12:23, 06 mar 2012

Anula gratuluję krokusika

Wrzośce padły ale bukszpanik wygląda świetnie.
anula_wn 09:40, 08 mar 2012

Joanko, mówi się trudno! może dzięki temu zmienię hakuro skarpety ;//
a krokusik jeden (!!!) tylko, buuuu, a tyle ich nasadziłam, ehh
no ale czekam cieprpliwie, może w końcu wyskoczą i się zrobi pięknie (w zeszłym roku tez było u mnie później niż w innych ogrodach w okolicy)
noemi 10:28, 08 mar 2012

Anula ciągle zaglądam do Ciebie i ogłądam fotki ... bardzo mi się u Ciebie podoba

mam pytanko , gdzie przechowujesz w zimie swoje kulki bukszpanowe, które stoja przed wejściem do domu szukam jakiejś inspiracji co ładnego ustawić przed wejściem i nie mam pomysłu
anula_wn 12:47, 08 mar 2012

Noemi, póki poddasze mam nieużytkowe stoją na górze ale to ostatni ich sezozn tam.... w przyszłym roku będą w garażu razem z innymi (hortensjami i różami piennymi)
Powiem Ci jeszcze, że pierwszej zimy zakopałam je z donicami na rabacie i super przezimowały!

Jeśli masz cień to ładna dekoracja, myślę, że coś na pniu też fajnie by wyglądało
ja myslę aby w tym roku dostawic tam hortensji, bo taras będzie warzywniakiem
noemi 14:22, 08 mar 2012

Z tym zakopywaniem to nie bardzo mam miejsce... ale pomyśle... bo w domu wszędzie jest za ciepło , nawet garaż jest ocieplony, bo u nas to bardziej składzik niż garaż

Hortensje będą pięknie wyglądały ... może też u siebie postawię ... ale jeszcze trzeba chwile na nie poczekać, a taką kulkę to można by było już ... tak myśle , albo na dniach wystawić na dwór ... a warzywka będziesz miała w donicach? w zeszłym sezonie miałam pomidora i nawet owocował dosyć intensywnie... ale w tym roku nastawiam się na szczypiorek , ale w donicy ... albo w workach z ziemią

anula_wn 18:33, 08 mar 2012

Noemi, no fakt, ja mam z tyłu rabat miejsce, więc tak zimowały bukszpany kiedyś, ale skoro nie masz za dużo (miejsca) to może być problem.... Ja jeszcze nie wystawiam, dzisiaj rano było -7, ta noc też ma być mroźna, chwilkę jeszcze poczekam

Warzywka i zioła planuję w donicach, ale takie podstawowe , bo na rabatach nie mam gdzie....tzn. jakoś nie pasuje.... będą pomodorki koktajlowe, sałata, rzodkiewka, pietruszka, bazylia..... tak na codzień do kanapek jeśli cokolwiek mi wzejdzie
Joanka 18:37, 08 mar 2012

Ja w tym roku chcę posadzić właśnie pomidory koktajlowe na balkonie.
Ciekawe czy coś z tego wyjdzie.
anula_wn 18:39, 08 mar 2012

udało się !!! wyskoczyłam po pracy do ogrodu na troszkę i podcięłam trawy, derenie i hakuro (mam nadzieję, że nie za wcześnie....?) usunęłam przemarznięte wrzośćce. Jutro też coś porobię, bo mi się ściemniło za szybko, a najbliższe weekendy mnie nie ma ....
pracując zauważyłam przebiśniegi - nie takie łany o jakich marzyłam, ale zawsze! zwiasun wiosny jakby nie było