Witam Cię Ewo w moim ogrodzie na Ogrodowisku (tutaj wszyscy mówimy sobie po imieniu), bardzo dziękuję za tak wiele miłych słów pod adresem mojego ogrodu.
Tak jak spodziewasz się zakładanie ogrodu na piasku jest dość trudnym zadaniem, ale możliwym do wykonania . Podstawą jest woda! Jeżeli nie ma stałego źródła wody to sadzenie roślin jest ryzykowne.
Warto też zastanowić się nad kupieniem choć niewielkiej ilości lepszej ziemi, by móc zaprawić nią dołki przed wsadzeniem roślin. My tak właśnie robiliśmy. Staralismy się też, by na działce od początku kompostować wszystko, co tylko dało się.
Pytasz o tuje; wielkość roślin nie ma znaczenia, ważne jest, by po posadzeniu pilnować wilgotności przy korzeniach, a więc w okresach suszy systematycznie podlewać. Nie wiem jak daleko mieszkacie od waszej działki, czy to jest dla was możliwe do wykonania.
Jeżeli macie na działce wodę i możecie w miarę pilnować podlewania, małymi kroczkami można działać.
Życzę Wam wielu sukcesów i radości w urządzaniu waszego miejsca na ziemi.
Jeżeli będziesz miała jakieś pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam Viva Kolorowy ogród na piasku
".....aby życie mi nie było obojętne, abym zawsze kochał to co piękne i na czyjejś dłoni pozostawił ciepły ślad" (autor nieznany)
Sebku, niestety teraz jest mniej ciekawie, ale już niedługo doczekamy się pięknych kolorków
Pozdrawiam Viva Kolorowy ogród na piasku
".....aby życie mi nie było obojętne, abym zawsze kochał to co piękne i na czyjejś dłoni pozostawił ciepły ślad" (autor nieznany)
Monteverde, witaj, tak pełna nostalgia
Nie wiem jakim cudem ja dzisiaj dołączyłam do nocnych marków, coć ja przecież skowronek