Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 19:51, 02 lut 2016

Do góry
A ja juz posialam pare dni temu rzodkiewki i juz wyrosly. To ci dopiero wiosna

Ogród w Puszczykowie 19:48, 02 lut 2016

Do góry
nie mam zbyt wielu zimowych zdjęć. zima w mojej okolicy była króciutka, choć mroźna (u nas do -12 maks) i śnieżna. ale już jej dziękujemy nie wiem jak Wy, ale ja już czuję wiosnę w powietrzu, juuupi

Moje małe królestwo 19:48, 02 lut 2016

Do góry
Aniu i Dominiko to prawda w marcu może być jeszcze różnie
zdjęcie z marca 2013 r
Ranczo Edy 19:47, 02 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
jaki słodziak moje dzieci jak go zobaczyły od razu pytają jak się nazywa?
macie atrakcję na ferie

A dziękujemy ma na imię Pusio po kochanym naszym kotku który odszedł mam nadzieję że damy sobie z nim radę jest wystraszony taki odtrącany i wybidzony był najmniejszy w miocie w ogóle się nie bawi ....ale ładnie je lubi głaskanie i załatwia do żwirku także do przodu

Przyjazny ogród 19:45, 02 lut 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)

Bogdziu , inspiracje ogrodowe między innymi czerpię od Ciebie, w prawdzie mam tylko kilkanaście różaneczników, ale oko cieszą, nawet w tak młodym wieku. Niestety u nas na zasadowych glebach czasem marnieją pomimo odpowiednich zabiegów. Ale taka drobna namiastka rododendronowego jest .

Piekne są i mam nadzieje że takie pozostaną i bedą tylko coraz wyższe. Za to piwonie masz najwieksze na świecie. Kilka dni siedziałam na internecie i przegladałam ogrody piwoniowe, filmy i inne informacje o nich, piękniejszych a szczególnie większych nie widziałam.
Anna i Ogród 19:43, 02 lut 2016

Do góry
Dwa jabłuszka Celesta po prawej (bardzo soczyste)

borówki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:41, 02 lut 2016

Do góry
Pażdziernik

Listopad

Grudzień

I jeszcze dwa zdjecia dla porównania z dachu.

Maj 2015

I wrzesień.

Anna i Ogród 19:41, 02 lut 2016

Do góry
A przy okazji owocówek to pokarzę cząstkę tego co mam, tylko tyle fotek znalazłam:
czereśnia Butnera Czerwona

jarzębina jadalna Titan

brzorkwinia

winorośl Iza Zaliwska - jedna z czterech

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:40, 02 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu,W dzień też było w miarę pogodnie , chociaż bez słońca, ale teraz znów mżawka. Miłego wieczoru.

W ub, roku w ogrodzie byłam 18 lutego i już wyraźnie kwitły ranniki i przebiśniegi. Czekam na jakiś pogodny dzień, by się wybrać w wiadomym kierunku. Na wiosnę, lato i jesień planuję mój stały pobyt na ROD-osie,

To ty jak Karola na ROD-os sie wybierasz.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:39, 02 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
oj czarujesz jeżówkami, piękne trytomę też kupiłam w B w kłączach jednak u mnie nie kwitła mam nadziej,że w tym roku mnie zaszczyci

Olu, ja już w kłączu żadnej nie kupię.Kupiłam w ogrodniczym jeżówkę Orange , jak zakwitła okazała się zwykłą różowa , którą mam
Dwukrotnie kupowałam w necie w szkółce Bylinowy raj.
Mają duży wybór i ceny przystępne
A odmiany się zgadzają
7.Jeżówka Echinacea- Hot Papaya

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:33, 02 lut 2016

Do góry
Czerwiec.

Lipiec.

Sierpień- nie mam prawie zdjęć tej rabaty Nie wiem co się stało...

Wrzesień to już prawie busz

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:28, 02 lut 2016

Do góry
Szukałam po zdjęciach kiedy w tamtym roku przesadzałam trawy i aż się uśmiechnęłam na zmiany jakie zaszły w ciągu roku Może i Wy się uśmiechniecie na wspomnienie lata...

Tak wyglądała moja rabata trawiasta w 2014r.

Na początku maja byłam na zakupach w słynnej dolnośląskiej szkółce

Wysadziłam z bukszpanów Ice Dancy i podzieliłam na mniejsze sadzonki.

I wszystko posadziłam.

Ogród pewnej ogrodniczki 19:26, 02 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mam nadzieje ze odpowiedziałam na wszystkie pytania u mnie
Gdyby mi cos umknęło trab

Jezówki kupuj koniecznie, przepieknie wygladaja w trawach (stipa i rozplenice little boy lub bunny, seslerii jesiennej )

Marzenka czy to jest rozplenica o której piszesz??? Mam takich 5 sztuk i nie wiem co to.

Sprzeczność w ogrodzie 19:24, 02 lut 2016

Do góry
Upii, minęła mi pierwsza setka nie jest chyba zabronione sobie pogratulować zerwałam dziś (jak Przemek radził) gałązki forscycji i wsadziłam do wazonu, zaczynam eksperyment i zobaczę kiedy się rozwiną, dziś wyglądają tak
Moja działka na Dębowym Lesie 19:23, 02 lut 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
piękne jeżówki
Aniu piękną masz kolekcję kwiatów co trochę czymś zarażasz

Aguś dzięki

Wy mnie tutaj zarażacie trawami, których praktycznie nie mam.
Ale dzięki dobrej kobitce od was - dostałam nasionka traw.I już większa część wczoraj posiałam do doniczek Może mi się coś uda

6.Jeżówka Meringue
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:20, 02 lut 2016

Do góry
Ula, popatrz na zdjęcia

Tak się moje róże prezentowały zaraz po posadzeniu, w kwietniu (z lewej Rhapsody, z prawej Angella)

W maju zaczęłam dosadzac towarzystwo

W połowie czerwca doczekałam sie pierwszych kwiatów jak widzisz, na słoncu troche ucierpiały, ale w paku, nawet tym juz lekko rozwinietym kolor był nieziemski
inna sprawa, ze lato w tamtym roku tez dało popalic nieźle...

W miedzyczasie dosadziłam łuk lawendy i byliny (dosadzę jeszcze w tym roku)
To zdjęcia z sierpnia

Moze nie kwitła tak obficie jak Angella ale nie narzekam - jak na nowe sadzonki - super. Poszła dużo bardziej do góry niz jej sasiadka, jesli da rade to spróbuje ja kulkować.

We wrześniu miała jeszcze sporo pąków

I ostatnie zdjecie październikowe - widać jakie baty wystrzeliła

Czy ona da radę na pełnym słońcu? Pewnie będzie jej cięzko, ale ja zaryzykowałam. Wszystkie moje róże mają takie warunki bo nie mam wysokich drzew, a tam gdzie jest cień to juz rosnie cos innego,i.... nie chce mi się tego wszystkiego przesadzac bo musiałabym bombardowac cały ogród...

Ale ty jeśli masz wybór to posadź na stronie wschodniej.
Wiem, ze ktoś ma te różę- - ale bij-zabij - nie pamietam...
Moja działka na Dębowym Lesie 19:18, 02 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu dzisiaj w hurtowni ogrodniczej byłam i żadnych cebul nie mieli.

Napisz mi proszę co mam zrobić z liliami, które mam w doniczce, a już przekwitły. Obcięłam kwiaty zwiędłe i co dalej, co z tymi łodygami i cebulami? Potrzebuję ta doniczkę na nowe roślinki

jeszcze trochę i będą
Zetnij i mało podlewaj, prawie nic.Albo możesz ją wyjąć z doniczki w woreczek foliowy z małymi dziurkami i za kilka dni też dać do lodówki.I nie podlewać już wcale .A W maju do gruntu
Aha najważniejsza rzecz. lilie jak kupuję często mają kiełki już , ja aby je spowolnić.
Wkładam do szuflady do lodówki.I czekają tam do maja do posadzenia.W między czasie tylko ich przybywa i przybywa.Tylko rodzice trzeba zaznaczyć, aby tego nie zjedli

5. Jeżówka Cranberry Cupcake- jedna z pierwszych - w różnej fazie wzrostu

Ogród w Puszczykowie 19:08, 02 lut 2016

Do góry
Hej Dziewczyny
przez ostatnie parę dni obiecuję sobie, żeby zajrzeć na O. i ciągle coś się nie składa. ostatecznie przekonała mnie wiadomość od Danusi Bdan, którą znalazłam dziś w skrzynce mailowej. zalogowałam się czym prędzej i powiem Wam jak jestem ogromnie miło zaskoczona, że pamiętacie o mnie
A już na pewno nie spodziewałam się zapytań tenisowych
dla Was wobec tego świeżutkie fotki z dziś rana

ja mało fotogeniczna, zwłaszcza, że dopiero co wstałam po okropnym choróbsku, ale Mistrzyni nadrabia świeżością i blaskiem

Wszystkim Ogrodniczkom i Ogrodnikom życzę spełnienia ogrodowych marzeń w nadchodzącym sezonie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:01, 02 lut 2016

Do góry

Ach byle do wiosny!!!!
Sprzeczność w ogrodzie 19:01, 02 lut 2016

Do góry
jona napisał(a)

Ładny widok . Podoba mi się wolna przestrzeń i "oddech", który się tworzy właśnie przez brak gęstych nasadzeń.
No i ta górka dla dzieci jest bezcenna.
Pomysł Gabrysi z podsadzeniem jabłoni pnącą różą jest fajny i pasujący do naturalnego klimatu

Jeżeli ciemiernik wygląda dobrze, to zastosowana metoda jest trafiana
ja też lubię przestrzeń dlatego mieszkam na wsi , w tym roku zamierzam obsadzić jabłonkę (szara reneta) , róża wybrana melduję, że mój ciemiernik żyje i dziś wygląda tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies