Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:45, 03 kwi 2016

Luki napisał(a)
Z jaką dokładnością i skupieniem wpatrywałbym się w zdjęcia i tak dalej nie ogarniam gdzie co i jak w Twoim ogrodzie co najlepsze bardzo lubię taką nieoczywistość
Pozdrawiam wiosennie.

Taką właśnie nieoczywistość tworzę, rozbudzając wyobraźnię, fotografie mi to ułatwiają, ale poznasz jak do mnie przyjedziesz, planuj początek lipca...zapraszam

może z projektem ogrodu pomożesz
Agania 07:26, 04 kwi 2016

Magnolie na dzień dobry zostawiam

Gwiazdeczki, radość mojego życia

anka_ 07:32, 04 kwi 2016

Agania napisał(a)
A moja azaliowa jest bez źadnej kosówki i żadnej rewelacji nie pokażę, azalie to moja ogrodowa porażka, mam miejsca w ogrodzie upiorne, to przez podskórne cieki wodne, dwie azalie posadzone zeszłorocznie wiosną...pokazały mi kaput
Powiem szczerze, że ja też trochę się boję co to z tego wyjdzie. U mnie tak mokro, że buciory zasysa. Ale tam gdzie ma być azaliowa podnoszę teren i świadomie zaplanowałam w niedalekim sąsiedztwie brzóz- mam nadzieję że trochę osuszą.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Dominika11 08:00, 04 kwi 2016

naoglądałam się pięknych wiosennych fotek - pieknie - zresztą jak zawsze u Ciebie Agatko
Agania 08:14, 04 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Powiem szczerze, że ja też trochę się boję co to z tego wyjdzie. U mnie tak mokro, że buciory zasysa. Ale tam gdzie ma być azaliowa podnoszę teren i świadomie zaplanowałam w niedalekim sąsiedztwie brzóz- mam nadzieję że trochę osuszą.

Anuś, muszę Cię pochwalić za inwencję i dbałość o przyszłą azaliową, brzozy odsysają nadmiar wody z pewnością, ja robiłam swoją na szybko, żeby ogród wypełnić, już nie mam siły na usypywanie rabat, teraz mam jak mam, jedni mają lepiej, inni mają zawsze pod górkę, czekam na moje azalie, a efekt muszę sobie znowu zakupić

U Ciebie różowa u mnie niebieska
Agania 08:16, 04 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
naoglądałam się pięknych wiosennych fotek - pieknie - zresztą jak zawsze u Ciebie Agatko

Komplementa z rana...dziękuję Dominika
margaretka3 13:51, 04 kwi 2016

Porządeczek u Ciebie, ze mucha nie sada
O pustynniku czytałam, posłuchałam nawet
Aganiu, a gdybyś miała kupić jedną magnolię, to którą byś wybrała?
Bo mnie kusi, wiesz...
laurowisnia 14:57, 04 kwi 2016

Cudowne zieloności wiosenne u Cię plus kwiaty magnolii, wiosna na całego.
Agania 15:05, 04 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Porządeczek u Ciebie, ze mucha nie sada
O pustynniku czytałam, posłuchałam nawet
Aganiu, a gdybyś miała kupić jedną magnolię, to którą byś wybrała?
Bo mnie kusi, wiesz...

Wiem, wiem.....magnolia Lennei jest cudna zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=819
Moje pustynniki zabezpieczyłam niebieskimi granulkami, bo rok temu ślimaki się nimi najadły
Agania 15:06, 04 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)
Cudowne zieloności wiosenne u Cię plus kwiaty magnolii, wiosna na całego.

Wariuję w pracy, bo już mnie ciągnie do ogrodu...dereń jadalny bardzo długo kwitnie, teraz ma już ostatni
moment kwitnienia