Dalię kaktusową White Star zabrałam jesienią do piwnicy...i zaczęła wypuszczać kiełki...trochę to za wcześnie.Uszczypałam,wsadziłam do doniczki i po tygodniu zaczyna wypuszczać boczne pędy.
Proszę o pomoc w rozpoznaniu problemu. Na pniu wiśni jest rana, która wygląda coraz gorzej. Drewno się rozwarstwia, pęka kora i ciekną soki. Czy to rak? Proszę o poradę jak to leczyć... Bardzo chciałabym uratować drzewko.
Witaj Mika
Mnie sie podoba rabata 6 chodz ciagle jest zbyt duzo przestrzeni. Ja bym jeszcze dosadzila trawe np Rozplenice japonska Hameln lub Autum magic 2 lub 3 sztuki obok bukszpanow wdluz posadzonych. Natomiast na obrzezach kul bukszpanowych zurawki w ciemnym zabarwieniu. Popatrz rowniez na tawułe japonska Golden Princess.
Witaj Mika
Mnie sie podoba rabata 6 chodz ciagle jest zbyt duzo przestrzeni. Ja bym jeszcze dosadzila trawe np Rozplenice japonska Hameln lub Autum magic 2 lub 3 sztuki obok bukszpanow wdluz posadzonych. Natomiast na obrzezach kul bukszpanowych zurawki w ciemnym zabarwieniu. Popatrz rowniez na tawułe japonska Golden Princess.
O matko, jaki piękny. Taki sielski, cudowny. Wsi spokojna, wsi wesoła na myśl mi przyszło. Bije od niego spokój, piękno przyrody i radość .Jak cudownie,ze wspaniałe obrazy potrafisz tworzyć.
Beatko, zrobiłąm dla Ciebie dziś fotki, ale słąbe światło było, więc nie wszystko wyszło.
Nie siałąm werbeny, tylko w grudniu wykopałam werbenę w cztery doniczki. Potem ścięłam wyrośnięte gałązki, pocięłam i wsadziłam w doniczki, by się ukorzeniły. Cały czas miała kapturki z woreczków, aby trzymała sie wilgoć. Dziś wyglądają tak:
W jednym pojemniczku jest słabsza, nie wiem, dlaczego ...
Część jako eksperyment wsadziłam do wody, sadzonki wypuściły korzonki:
A przycięta werbena wypuszcza młode łodyżki: