Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:31, 27 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu bardzo Cię proszę czy możesz podać odmianę tej róży.

To odmiana "white dorothy "

Joanko - i tak bym nie wiedział wymiarów - balijki to nie moja specjalność

Tylko na pniu prawda ?White Dorothy "oczywiście
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:30, 27 lut 2012

Do góry
No teraz jak się tak rozszalałaś z pisaniem to jasne
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:20, 27 lut 2012

Do góry
Przynajmniej nie jest ciepło i wiosennie - bo siedzieć tak bezczynnie w szkole, gdy tyle do zrobienia wiosną - się nie da
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:18, 27 lut 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Danusiu bardzo Cię proszę czy możesz podać odmianę tej róży.

To odmiana "white dorothy "

Joanko - i tak bym nie wiedział wymiarów - balijki to nie moja specjalność
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:13, 27 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Noo - kolana całe mokre A dzisiaj biało - znów...

Biedactwo
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:06, 27 lut 2012

Do góry
Noo - kolana całe mokre A dzisiaj biało - znów...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:55, 27 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

U mnie też co nieco wychodzi - trawy chyba też dziś przytnę - a co tam - idę już

Sebku, nie przycinaj jeszcze traw - radziłam się w tej sprawie Mariusza. Specjalista nakazuje odczekać jeszcze 2-3 tygodnie, więc czekam, choć ręka mnie świerzbi i nowy sekatorek J.Bentley czeka na swój pierwszy raz w ogrodzie .

A w kwestii nawozów - od tego roku za radą Danusi będę stosować w płynie, bo szybciej działają. W ubiegłym roku stosowałam azofoskę - może taniej wychodzi, ale te granulki nie podlewane ciągle powoli się rozpuszczają, więc i działają z opóźnieniem. Chyba, że ktoś ma automatyczne nawadnianie. Aha i jeszcze jeden plus nawozów płynnych - można ich dawkowanie dolistne połączyć z różnymi środkami ochrony roślin, grzybobójczymi itp.

Agnieszko ja już przycięłam.....
Azofoskę trzeba mocno polewać wodą bo można przesadzić i nawet rośliny spalić, ale jak się przestrzega zasad to efekt murowany. W tym roku wypróbuję Florovit do bukszpanów, magiczną siłę używam nterwencyjnie od kilku lat
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:39, 27 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie też co nieco wychodzi - trawy chyba też dziś przytnę - a co tam - idę już

Sebku, nie przycinaj jeszcze traw - radziłam się w tej sprawie Mariusza. Specjalista nakazuje odczekać jeszcze 2-3 tygodnie, więc czekam, choć ręka mnie świerzbi i nowy sekatorek J.Bentley czeka na swój pierwszy raz w ogrodzie .

A w kwestii nawozów - od tego roku za radą Danusi będę stosować w płynie, bo szybciej działają. W ubiegłym roku stosowałam azofoskę - może taniej wychodzi, ale te granulki nie podlewane ciągle powoli się rozpuszczają, więc i działają z opóźnieniem. Chyba, że ktoś ma automatyczne nawadnianie. Aha i jeszcze jeden plus nawozów płynnych - można ich dawkowanie dolistne połączyć z różnymi środkami ochrony roślin, grzybobójczymi itp.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:59, 26 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam

Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać

Danusiu,do założenia wątku daleka droga Dopiero co "wyszłam z ukrycia" a tu takie wyzwania stawiają Gdybym 3 lata temu wiedziała, że istnieje takie wspaniałe forum, to dokumentowałabym nasze poczynania w ogrodzie.Póki co, idzie wiosna,będę mogła nadrobić wszelkie zaległości- ogrodowe i zdjęciowe.Pozdrawiam

Witaj Elu - Krajanko moja Masz wokół siebie nie dość, że dużo to jeszcze super sąsiadki. Zobacz na mapę ogrodów na górze

Witaj Sebku, nocny marek z Ciebie Wiem, że mam super sąsiadki, jedną nawet udało mi się osobiście poznać i to ona chyba sprawiła, że jestem razem z Wami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:54, 26 lut 2012

Do góry
Cud miód
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:49, 26 lut 2012

Do góry
Śnieg i tulipany - z tym widokiem mam nadzieję zasnę Pa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:49, 26 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajnie - odgarnęłaś korę już ?

Nie - bo tak zmrożone, że poczekam do jutra. Bałam się, że pourywam listki. Jutro umyję balię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:48, 26 lut 2012

Do góry
Fajnie - odgarnęłaś korę już ?
Kubusiowo 23:46, 26 lut 2012

Do góry
Super ten dom I projekty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:43, 26 lut 2012

Do góry
bietka napisał(a)

Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam

Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać

Danusiu,do założenia wątku daleka droga Dopiero co "wyszłam z ukrycia" a tu takie wyzwania stawiają Gdybym 3 lata temu wiedziała, że istnieje takie wspaniałe forum, to dokumentowałabym nasze poczynania w ogrodzie.Póki co, idzie wiosna,będę mogła nadrobić wszelkie zaległości- ogrodowe i zdjęciowe.Pozdrawiam

Witaj Elu - Krajanko moja Masz wokół siebie nie dość, że dużo to jeszcze super sąsiadki. Zobacz na mapę ogrodów na górze
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:50, 26 lut 2012

Do góry
No Sebek, szalejesz. Gdyby nie to, ze mialam wczoraj pilniejsze sprawy to tez bym robila wstepne porzadki. W przyszlym tygodniu znowu nie dam rady, a u Ciebie to juz pewnie bedzie wrzalo od roboty
Pogaduchy skowronków 16:42, 26 lut 2012

Do góry
Też też - nadążyć nie można
Begonia tuberosa (Begonia x tuberhybrida) - begonia bulwiasta 16:40, 26 lut 2012

Do góry
sadź spokojnie
Fiołki afrykańskie - Saintpaulia 16:37, 26 lut 2012

Do góry
andzia napisał(a)
Bożenko śliczna kolekcja fiołeczków Jakiś czas temu też je uprawiałam , ale nie umiałam się z nimi dogadac i poszły w lepsze ręce Zostawiłam sobie tylko te dwa o pstrych listkach . Ten pierwszy nie wiem jaki bo nie udało mi się go rozpoznac , a drugi to Champagne Pink , a tak mi kwitły :

Ten okaz jest niesamowity - ciekawe czy taki różowy liść się ukorzeni - pewnie nie.
Wystawa Gardenia 2012 14:14, 26 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A ja sobie Mariusza zupełnie inaczej wyobrażałam A jak zobaczyłam to zdjęcie to mam nieodparte wrażenie, że znam Tego "jegomościa" tylko nie moge skojarzyć skąd

Mam to samo odczucie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies