Wyszłam na chwilkę cyknąć fotki bo dawno nie było ale taki ziąb że aż przeszywa . BRRR. Nie ma bardzo co focić ale zdjecia to zawsze pismo obrazkowe jakie by nie były
Na tyłach nastąpiła kompletna demolka
Wisienkowa i Wisienki puszczaja pąki -wszystkie Czyli chyba przyjęły się
Przód widać obrzeza polożone przez EMa teraz tylko kostka i jakos bedzie wygladac wreszcie
Tujki narazie patyczki no ale sama wychodowałam więc to cieszy A i kancików nie ma czasu braklo
Ponieważ jest zimno zaczęłam planować. Moje umiejętności malarskie pozostawiają wiele do życzenia ale podobno praktyka czyni mistrza. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Pierwsze zdjęcie jest tego co po roku uzyskałam ze starej darni:
Nie przesiewam tego, bo nowe rośliny sądzę w przygotowany dołek i tylko w tych miejscach przekopuję. Im głębiej pod powierzchnią tym fajniejsza struktura.
Drugie zdjęcie to ziemia otrzymana z przesianej materii ze skrzynki kompostownika:
Witaj.Posiadam sliwy i faktycznie sa świetne i łatwe w uprawie ale mam też ambrowca i on ma jeszcze piękniejsze kolory chociaż dopiero na jesień. Także warto pomyśleć.
Moja z wczorajszego dnia
jednemu maluszkowi listek urwałam odgarniając liście , ale się go nie spodziewałam w tym miejscu bo tydzień wcześniej nic tam nie było
już było ciemno , ale osłonę trzeba było wyżej podnieść , bo guncia już liśćmi się nie mieściła pod starą
eM z taboretu musiał wbijać kołki bo gunera już do połowy uda prawie
Dzisiaj cyknę lepszą fotę
Bawarskie dekoracje swiateczne, czyli nasza studnia miejska i labedz z zona (ko nie wiem kto jest tu zona, w kazdym badz razie chyba beda z tego piskla)ki
i miejski klomb
Marga moj tez rok temu nie umial kielbasek. Teraz eksperymentuje i nie zawsze sie udaje ale jadalne jest jak najbardziej
Witam, podłączam się do tego wątku, mam problem z tują (chyba potocznie nazywana rogi łosia). Roślina wsadzona we wrześniu zeszłego roku, obficie podlewana, do końca roku ładnie zielona. Problem zaczął być widoczny w połowie zimy, zaczęły brązowieć końcówki tej rośliny, niektóre nawet odpadają.
Czy jest to spowodowane przemarznięciem? Czy może jest jakaś inna przyczyna.
Co z tym robić?
Smoki to też azjatyckie nie angielskie super ten smoczek, miałam Ci pisać , że świetny krokodyl, w sumie ptica zrobiła fajny efekt, warto go potem powtórzyć farbą na samej źrenicy jak deszcz spłucze
Witam, mam pytanie, czy mój miłorząb wymaga cięcia?
Rośnie z przodu działki, między szpalerem z tuj a kostką brukową. Nie chciał bym aby było to drzewo o rzadkim pokroju ani bardzo wysokie.
Czy mogę liczyć na jakieś podpowiedzi.
Kochani jak wielu z nas ruszam do pracy razem z wiosną. Prosze Was o radę. Chciałabym wsadzić jakieś ozdobne drzewa liściaste przy bramach wjazdowych. Bramy są dwie. Myślałam o sliwie wisniowej Pissardi lub Nigra, bo bardzo podoba mi się kolor ich lisci. Nie wiem tylko czy będą dobrze sie komponować z tym co juz jest. Wrzuce zdjęcia obydwu wjazdów żeby zobrazować o czym mówię. Bardzo proszę doradzcie czy to dobry pomysł. Z gory dziękuję. Pozdrawiam. Ewa