Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 23:08, 24 lut 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)

Jak miło posłuchać mądrzejszego...Te słowa kieruję do Ciebie Toszko...a przede wszystkim witam Cię kochana w moim wątku, zawitałaś do mnie pierwszy raz...Cieszę się ogromnie za udzielone cenne rady odnośnie ukorzeniania roślin...Posłuchałam Twojego doświadczonego głosu i moje hortkowe patyczkowo zmieniło już miejsce...z wody do ziemi...

no i patyczki (walentynkowych) róż...

Śledze to Twoje patyczkowo z wielkim zainteresowaniem. MOej patyki są na razie w wodzie. Ciekawe czy coś z tych moich wyjdzie
Tysiąc radości i utrapień 23:08, 24 lut 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Przepiękne krokusiki.

O tej porze roku każdy kwiatek przepiękny . U innych widzę jeszcze przebiśniegi, ranniki, ciemierniki i prymule, cebulice u Mirki widziałam.
Mam jeszcze podrabianego ciemiernika - sztuk 2. Podrabiany, bo jest w doniczce, kupiony w supermarkecie: jeden prze Bożym Narodzeniem, a drugi w połowie stycznia.

Hortensjada 23:06, 24 lut 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Sorki, że rzadko się pojawiam, ale w ogrodzie zastój, więc nie ma co pokazywać, aparatu nadal nie mam bo ciągle są ważniejsze wydatki .
Coś tam próbuję przycinać ale są to drobiazgi, jednak praca w ogrodzie ma przynosić satysfakcję a do tego niezbędny jest komfort termiczny. Planować też nie ma co bo i tak najlepsze sa decyzje podjęte w ostatniej chwili (ogólny zarys mam).

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających

O jak miło oko nacieszyć tak wspaniałym widoczkiem))))
Księżycowy... 23:05, 24 lut 2016

Do góry
Kochana, nie załamuj się. Warzywnik już ogarnęłaś w ub. roku. Teraz z wiosna powtórka, już masz trochę doświadczenia. Będzie dobrze. A na terenie księżycowym zrobisz rabaty, posadzisz drzewa, wytyczysz ścieżki, i będzie jeszcze lepiej. Po takich opadach śniegowo deszczowych woda nie ma gdzie odpłynąć, Musi wyparować, a tu słońca brak. Ale już niedługo, chyba?

Ja do swojego tez wejść nie mogę, i cierpliwie czekam.
Będziemy czekać wspólnie, ilu tu nas jest. Jedni mają lepiej, inni gorzej, ale każdy ma plany co do rozpoczęcia sezonu. Trzymaj się.
Na powitanie kwiatek Tobie zostawię, żebyś miała pocieszkę ode mnie.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:02, 24 lut 2016

Do góry
evik0 napisał(a)
Cześć Gosiu,
Ja tez z tych co podczytują i mają problem z ujawnieniem fajnie ze masz już takie duże rośliny- bardzo mi sie podobają te "cudeńka" Kibicuję i pozdrawiam!
Ewa

Dzięki
Pokazanie swojego ogrodu zwłaszcza takiego, który tworzy się od początku samemu to takie troszkę jakby obnażenie siebie. Pokazanie swoich upodobań, gustów, umiejętności, trochę też statusu materialnego.. To takie poddanie się publicznej ocenie... Choć już dawno zauważyłam, że na Ogrodowisku panuje świetna atmosfera i nikt nikogo nie ośmiesza ani nie krytykuje dla samej krytyki.
Zachęcam Cię zatem do pokazania swojego skrawka ziemi

Dla Ciebie na powitanie i na odwagę w zakładaniu swojego wątku
Pogubiłam się po drodze... 23:02, 24 lut 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Mizerne to wszystko na razie, i strasznie dużo pustych miejsc na rabatkach, nie wiem czym to pozapełniać i chyba na razie dam sobie z spokój. Niech sobie rośnie, byle szybko.

Wpadłam z wizytą Piękny ogród))
Z czego masz te ścieżki? Bardzo mi sie podoba)))
a czasem nie na temat ... 22:57, 24 lut 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)

A te nasionka będziesz siała w kwietniu/maju? Też do multidoniczek? Czy od razu na rabatę? Bo mam nasiona orlika i przetacznika z tej samej serii
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:56, 24 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, wciórności, to wszystkie złe cechy choleryka -gwałtowne nieopanowane reakcje, porywczość. gniew, złość, wybuchowość, wściekłość itp.
Jednym słowem "wciórności".

Elisko, u Ciebie tak jak i u mnie, pocieszki sobie mus wstawiać, na rozpędzenie złego nastroju.
Mam nadzieję, że ostatecznie wiosna zwycięży i u nas zaświeci słońce.

Izabelko, miłego wieczoru.

Ach jak ja lubię takie ciepłe fotki i jakie dorodne krzaczki truskaweczek
Ogród Mirelli 22:50, 24 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Miłego dnia

A stokrotki jak ładnie się prezentują
Podwórkowa rehabilitacja 22:49, 24 lut 2016

Do góry
Fajnie to opisałaś, niby szkoda powstała ale jakie życiowe doświadczenie
Będę śledzić co Ci kiełkuje.
Andżeliki dla Ciebie i Zaglądających

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:48, 24 lut 2016

Do góry
Zabrakło fotek ode mnie z 2012 Kupiony bilet na samolot przepadł i przyjechałaś pociągiem!!!! Tylko Ty możesz porwać się na coś takiego

I moja ulubiona fota z Wojsławic 2014

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:43, 24 lut 2016

Do góry
Kasiu, wciórności, to wszystkie złe cechy choleryka -gwałtowne nieopanowane reakcje, porywczość. gniew, złość, wybuchowość, wściekłość itp.
Jednym słowem "wciórności".

Elisko, u Ciebie tak jak i u mnie, pocieszki sobie mus wstawiać, na rozpędzenie złego nastroju.
Mam nadzieję, że ostatecznie wiosna zwycięży i u nas zaświeci słońce.

Izabelko, miłego wieczoru.

Ogród MUZY 22:43, 24 lut 2016

Do góry
Jana napisał(a)
śliczne te ciemierniki, nie wiedziałam, że one się tak wysiewają zazdroszczę wiosny bo u mnie biało i nie mogę nic zobaczyć pod tą warstwą śniegu ...

Jeszcze troszkę i wiosna wszędzie zawita u mnie nie ma już śniegu ale w dzień padał na zmianę z deszczem i od razu znikał, mam nadzieję,ze to juz ostatnie podrygi zimy bo roślinki już chcą puszczac listki
Ogród z pergolą 22:41, 24 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zanim zrobimy sobie przerwę, wkleję, co narysowałam

Niestety, nie chciał mi paint dorobić góry i uciął trochę dołu.
Więc dopiszę, że dalej byłoby powtórzenie kostki. Pasowałyby 2mx2m , bo wtedy łatwiej podzielić twoją dużą powierzchnię tymi kwadratami
Po obu stronach byłyby te same trawy, albo w podobnym stylu. Po lewej stronie te same drzewa, w takich samych kostkach, tylko inaczej rozłożone. Po lewej Danika poprzetykana tymi samymi carexami, co po prawej stronie.
Po lewej Derenie, miskanty, i żywopłot z tyłu, ale dzielony:
takie trzy prostokąty, podział chyba fajnie by zagrał.
Zobacz, znalazłam inspirację, która wyjaśnia co pisała Polinka:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388773704/

A tu jest dalsza perspektywa ogrodu z inspiracji Polinki:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388779546/

Uwielbiam Cię!dziękuję czadowa babka jesteś wiesz? moja bratnia dusza, tak miedzy wierszami mnie zrozumieć, super
a powiedz mi jeszcze po lewo dawać jakieś dywany?drzewo ty byś dała buka dawyck purple?pasi bordowe jak po drugiej byłby grab?
a na studnie kłaść jeszcze w sezonie jaką donice z czymś czy to już nie pasi?
Moja bajka 22:30, 24 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Zaczynają pokazywać się krokusiki

Krokusików przybywa szybko . Jeszcze dwa dni temu był tylko jeden.
I bardzo dobrze, bo cieszą te wczesnowionenne maleństwa.
Jak długo wschodzi werbena? Posiałam kilka dni temu pierwszy raz i nie wiem na co się nastawiać: na szybki efekt czy długie czekanie
Ogród MUZY 22:27, 24 lut 2016

Do góry
MUZA napisał(a)

Tak, wszystkie moje ciemierniki wyhodowałam z nasionek pobranych od tego ciemiernika
każdy jest troszę inny i teraz co roku same się rozsiewają ku mojej uciesze
śliczne te ciemierniki, nie wiedziałam, że one się tak wysiewają zazdroszczę wiosny bo u mnie biało i nie mogę nic zobaczyć pod tą warstwą śniegu ...
Ogród z pergolą 22:22, 24 lut 2016

Do góry
i jeszcze Iwonko jak Cię tu u mnie mam, to czy mogłabyś ocenić swoim okiem jaki my tu wczesniej z makao i jazzy tyl wymysliłysmy

mam parę wątpliwości:
- czy rabaty boczne tak na prosto czy robić schodki

- te kółka po bokach to pary drzew, myslałam o grujecznikach i buku dawyck purple choć makao pokazał mi klona Crimson Sentry, dać do nich bukszpanowe skarpety i szpalery hortek w plecy?
- czy napewno robić zagajnik brzozowy tam z prawej strony, rabata 4
- co zrobić na rabacie 3 bo tam cieniście bedzie a na rabatach bocznych bedą szpalery hortek więć musi byc cos co pasuje
moje wstepne plany:
- rabaty środkowe plan taki https://pl.pinterest.com/pin/166422148708642990/
- wokół altany róze pnące, rozpięte tak https://pl.pinterest.com/pin/166422148708685799/

chcę teraz moze tak wstępnie nakreślić tył zeby tez może ten front było łatwiej zdecydować...
Ogród z pergolą 22:19, 24 lut 2016

Do góry
Zanim zrobimy sobie przerwę, wkleję, co narysowałam

albo tak:

Niestety, nie chciał mi paint dorobić góry i uciął trochę dołu.
Więc dopiszę, że dalej byłoby powtórzenie kostki. Pasowałyby 2mx2m , bo wtedy łatwiej podzielić twoją dużą powierzchnię tymi kwadratami
Po obu stronach byłyby te same trawy, albo w podobnym stylu. Po lewej stronie te same drzewa, w takich samych kostkach, tylko inaczej rozłożone. Po lewej Danika poprzetykana tymi samymi carexami, co po prawej stronie.
Po lewej Derenie, miskanty, i żywopłot z tyłu, ale dzielony:
takie trzy prostokąty, podział chyba fajnie by zagrał.
Zobacz, znalazłam inspirację, która wyjaśnia co pisała Polinka:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388773704/

A tu jest dalsza perspektywa ogrodu z inspiracji Polinki:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388779546/

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:16, 24 lut 2016

Do góry
alinak napisał(a)
A co tam ,to bogatemu zabroni, zaserwujemy sobie róże,należy nam się, narobiliśmy się koło nich cała wiosnę,to sobie teraz zapodamy.

[img

Cudna ta blado różówa ,a czerwona pnąca wymiata
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:07, 24 lut 2016

Do góry

W pełnym słońcu cyknę lepsze.......bez tych kółek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies