Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 08:12, 25 lut 2016

Do góry
Pąki powinny być duże i takie "omszone". Takie (fotka z ubiegłego roku):

Podlewałam, ale może za mało..? Latem codziennie podlewam, jak jest gorąco.. Ale może powinnam lać więcej.
W zeszłym roku pierwszy raz miała kwiaty.
Borówcowy raj 08:10, 25 lut 2016

Do góry
Drzew pestkowych teraz się nie przycina. Robi się to po owocowaniu, ale w zeszłym roku tego nie zrobiłam, bo mi ogrodnik nie przyjechał. To po pierwsze. A po drugie, było tyle liści, że kiepsko było widać koronę. Zrezygnowałam zatem z owoców w tym roku na rzecz odmłodzenia drzew. Poza tym, u mnie w sadzie jest glina. Drzewa mają tendencję do wyginania się w różnych kierunkach i niektóre wyglądają pokracznie. Trudno w to uwierzyć, ale uciętych gałęzi było tyle, że wypełniły cały duży samochód. Wyobrażacie sobie ile to jest liści? Mam żwir i nie cierpię bałaganu, zatem można urobić się po pachy. Sad powstał dawno, bo ziemi mam tyle, że dla mnie za dużo. M. chciał mieć owoce, to są. Ja się jednak na owocowych nie skupiam, bo nie mam kiedy. Ani nie lubię w kuchni grzebać, przetworów robić itd. Skubnę w sezonie sobie coś z drzewa i już. Może mniejsze przejmowanie się ogrodem wychodzi na mu na dobre. Kiedyś w ogóle nie zwracałam uwagi na bukszpany. Od kiedy Danusia pokazała ich piękno i co można z nimi wyczyniać, zaczęłam wariować. No a one zaczęły chorować .
Karolu - żywopłot jest z jałowca Canaertii, dlatego m.in. umarła mi śliwa w sadzie. Jałowców nie lubię już .
Netko - no i popatrz jaka niespodzianka. Ludzie kradną zdjęcia z internetu. Co zrobić. Nie mam zdjęć małego Karela, ale bardzo go polecam. Teraz wygląda tak:

Agdulo - owoców nie będzie za wiele .

Ogród Mirelli 07:34, 25 lut 2016

Do góry
A dzisiaj mam również dla Was moje hiacynty, ale w pełnym rozkwicie

Miłego dnia

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 07:21, 25 lut 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Tęskno mi za tymi widokami...

Nie dziwię Ci się że tęsknisz za takimi widokami, też bym tęskniła na Twoim miejscu.
Ogród niby nowoczesny ale... 07:02, 25 lut 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ewuś, slupki metalowe są wbetonowane i do nich przymocowane gotowe przęsla - tu coś widać przy okazji montowania lustra:

Ale te przęsła za rok, dwa zginą...i pociągniemy dalej ogrodzenie, ktore jest z przodu:

A te lamelki jak montowaliscie. Do slupków metalowych od orzesełslupków gotowych?
Mój 4 arowy azyl... 01:41, 25 lut 2016

Do góry
Haniu, dla Ciebie

Malutki pod lasem 23:35, 24 lut 2016

Do góry
Ja tylko na chwilkę, bo padam dzisiaj. Chciałam pokazać Wam moją dzisiejszą wiosnę U mnie dziś były 4 pory roku, od śniegu, śniego-deszczu, słoneczka, chmur, a nawet zagrzmiało 2 razy...
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:28, 24 lut 2016

Do góry
Zapomniałam o swojej ulubienicy

Eden rose 85

Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:22, 24 lut 2016

Do góry
No to dzisiaj jeszcze wygrzebię jakieś

CHOPIN

queen of sweden

bonica

Ogród z pergolą 23:16, 24 lut 2016

Do góry
Rodki chyba w marcu musisz przesadzić. Zanim zaczną wegetację. Upewnij się u Bogdzi. Mi radziła przesadzanie wiosną, robiłam to w zeszłym roku, bo Novą Zemblę posadziłam za blisko siebie
To jest fotka Bogdzi. Zrobiła ją dla mnie, bym zobaczyła, jak duża rośnie Zembla

Jak będziesz przesadzać, zaraz możesz uporządkować Danicę, jeśli się zdecydujesz na jakąś koncepcję
Dobranoc
Przyjazny ogród 23:13, 24 lut 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)
Pierwsze wiosenne kwiaty...

Piekne kwiatki))
jak długo masz już te ranniki??
Ja wsadzałam cebulki w zeszłym roku. I jak na razie to powychodziły ale sa bardzo małe ;( A Twoje to prawdziwe okazy
Zerknij do mnie i napisz mi czy też takie małe były u Ciebie po posadzeniu??

A co to są za niebieskie kwiatki?? Bardzo ładne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:10, 24 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
U Ani Małej Mi piwoniowo się zrobiło, może ktoś będzie znał nazwy moich piwoni?

[\

Pierwszą mam podobną,nawet w takim samym towarzystwie zdiagnozowałam jako Ursyn Niemcewicz,druga to Władysława,albo Waltz.
Ale trudno konkretnie okreslić.
Tutaj masz spis alfabetyczny,może coś innego dopasujesz,bo na własne oczy ją widziałaś
http://www.binnyplants.com/Catalogue_PeonyBySearchBoxPlantsAtoZAdvanced.asp?CategoryID=99&Search=00000000&Alpha=A

Lista różana imponująca. W ostatnich dniach była znowu dostępna w F Purple Eden,ale rozeszła się na pniu
Może jeszcze będzie

Ciemierniki piękne,ale cena zaporowa
Ogród z koniczynką 23:08, 24 lut 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)

Jak miło posłuchać mądrzejszego...Te słowa kieruję do Ciebie Toszko...a przede wszystkim witam Cię kochana w moim wątku, zawitałaś do mnie pierwszy raz...Cieszę się ogromnie za udzielone cenne rady odnośnie ukorzeniania roślin...Posłuchałam Twojego doświadczonego głosu i moje hortkowe patyczkowo zmieniło już miejsce...z wody do ziemi...

no i patyczki (walentynkowych) róż...

Śledze to Twoje patyczkowo z wielkim zainteresowaniem. MOej patyki są na razie w wodzie. Ciekawe czy coś z tych moich wyjdzie
Tysiąc radości i utrapień 23:08, 24 lut 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Przepiękne krokusiki.

O tej porze roku każdy kwiatek przepiękny . U innych widzę jeszcze przebiśniegi, ranniki, ciemierniki i prymule, cebulice u Mirki widziałam.
Mam jeszcze podrabianego ciemiernika - sztuk 2. Podrabiany, bo jest w doniczce, kupiony w supermarkecie: jeden prze Bożym Narodzeniem, a drugi w połowie stycznia.

Hortensjada 23:06, 24 lut 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Sorki, że rzadko się pojawiam, ale w ogrodzie zastój, więc nie ma co pokazywać, aparatu nadal nie mam bo ciągle są ważniejsze wydatki .
Coś tam próbuję przycinać ale są to drobiazgi, jednak praca w ogrodzie ma przynosić satysfakcję a do tego niezbędny jest komfort termiczny. Planować też nie ma co bo i tak najlepsze sa decyzje podjęte w ostatniej chwili (ogólny zarys mam).

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających

O jak miło oko nacieszyć tak wspaniałym widoczkiem))))
Księżycowy... 23:05, 24 lut 2016

Do góry
Kochana, nie załamuj się. Warzywnik już ogarnęłaś w ub. roku. Teraz z wiosna powtórka, już masz trochę doświadczenia. Będzie dobrze. A na terenie księżycowym zrobisz rabaty, posadzisz drzewa, wytyczysz ścieżki, i będzie jeszcze lepiej. Po takich opadach śniegowo deszczowych woda nie ma gdzie odpłynąć, Musi wyparować, a tu słońca brak. Ale już niedługo, chyba?

Ja do swojego tez wejść nie mogę, i cierpliwie czekam.
Będziemy czekać wspólnie, ilu tu nas jest. Jedni mają lepiej, inni gorzej, ale każdy ma plany co do rozpoczęcia sezonu. Trzymaj się.
Na powitanie kwiatek Tobie zostawię, żebyś miała pocieszkę ode mnie.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:02, 24 lut 2016

Do góry
evik0 napisał(a)
Cześć Gosiu,
Ja tez z tych co podczytują i mają problem z ujawnieniem fajnie ze masz już takie duże rośliny- bardzo mi sie podobają te "cudeńka" Kibicuję i pozdrawiam!
Ewa

Dzięki
Pokazanie swojego ogrodu zwłaszcza takiego, który tworzy się od początku samemu to takie troszkę jakby obnażenie siebie. Pokazanie swoich upodobań, gustów, umiejętności, trochę też statusu materialnego.. To takie poddanie się publicznej ocenie... Choć już dawno zauważyłam, że na Ogrodowisku panuje świetna atmosfera i nikt nikogo nie ośmiesza ani nie krytykuje dla samej krytyki.
Zachęcam Cię zatem do pokazania swojego skrawka ziemi

Dla Ciebie na powitanie i na odwagę w zakładaniu swojego wątku
Pogubiłam się po drodze... 23:02, 24 lut 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Mizerne to wszystko na razie, i strasznie dużo pustych miejsc na rabatkach, nie wiem czym to pozapełniać i chyba na razie dam sobie z spokój. Niech sobie rośnie, byle szybko.

Wpadłam z wizytą Piękny ogród))
Z czego masz te ścieżki? Bardzo mi sie podoba)))
a czasem nie na temat ... 22:57, 24 lut 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)

A te nasionka będziesz siała w kwietniu/maju? Też do multidoniczek? Czy od razu na rabatę? Bo mam nasiona orlika i przetacznika z tej samej serii
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:56, 24 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, wciórności, to wszystkie złe cechy choleryka -gwałtowne nieopanowane reakcje, porywczość. gniew, złość, wybuchowość, wściekłość itp.
Jednym słowem "wciórności".

Elisko, u Ciebie tak jak i u mnie, pocieszki sobie mus wstawiać, na rozpędzenie złego nastroju.
Mam nadzieję, że ostatecznie wiosna zwycięży i u nas zaświeci słońce.

Izabelko, miłego wieczoru.

Ach jak ja lubię takie ciepłe fotki i jakie dorodne krzaczki truskaweczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies