Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

MAD 21:51, 14 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

nieśmiało się zbliża, ale zima jeszcze walczy o wpływy

U mnie chwilowo wygrywa...

Zaglądam po zimowej przerwie i pozdrowienia zostawiam.
lindsay80 22:02, 14 mar 2016

inag napisał(a)
Po prostu miały być Twoje

no najwyraźniej
lindsay80 22:09, 14 mar 2016

MAD napisał(a)

U mnie chwilowo wygrywa...

Zaglądam po zimowej przerwie i pozdrowienia zostawiam.

No i super, że wracasz i miło, że zaglądasz

U mnie dziś jeszcze na plusie i bez śniegu i niech tak zostanie!
wodzyn 06:48, 15 mar 2016

Witam zimowe. Na Śląsku dziś króluje biel...
Buźka
Madzenka 06:57, 15 mar 2016

inag napisał(a)
Ja mam podobnie jak Nawigatorka chyba wszystko z F. i nie ma takiej rzeczy z której bym nie była zadowolona. Biorąc pod uwagę fakt, ze ja naprawdę nie dbam o sekatory (nie czyszczę ich po sezonie, nie oliwię) to to, że nadal są super ostre i świetnie się sprawdzają świadczy o tym, że są świetnej jakości (Wyrywcz do chwastów z trawnika też mam - kocham go!)
Z zakupów gorzowskich jesteś zadowolona?

Sekator obrotowy dopiero po dwóch latach się stępił, co jest u mnie ewenementem bo zwykle wytrzymuja jedne rok. Do zywopoplotu jest rewelacyjny, lekki. Kupiłam model z lepszym ostrzem, nie pamietam numeru. Wg mnie to najlepsze nozyce szpalerowe jakie kiedykowliek miałam, lekkie i ostre. Łopata działa od 5 lat, nie do zdarcia i nadal ostra. M ma siekierę tak zachwycony, ze sobie noże kupił (rewelacja)
W tym roku zakupiłam szczotkę do czyszczenia kostki brukowej, wypróbuje i zdam relacje. Golącą F polecam.

Nozyce akumulatorowe Boscha nie daja rady z moja lawenda (za grube pędy po kilku latach) a bukszpany strzępia (stępione ostrza ale mam je juz 10 lat chyba) to że dzialaja tyle lat to chyba śiwdczy o ich jakości

Melduję ze mam zimę...
lindsay80 11:26, 15 mar 2016

wodzyn napisał(a)
Witam zimowe. Na Śląsku dziś króluje biel...
Buźka

Mnie też nie oszczędziło.
Jakoś to trzeba przetrwać, bo wyjścia za bardzo nie mamy ;-/

lindsay80 11:29, 15 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Sekator obrotowy dopiero po dwóch latach się stępił, co jest u mnie ewenementem bo zwykle wytrzymuja jedne rok. Do zywopoplotu jest rewelacyjny, lekki. Kupiłam model z lepszym ostrzem, nie pamietam numeru. Wg mnie to najlepsze nozyce szpalerowe jakie kiedykowliek miałam, lekkie i ostre. Łopata działa od 5 lat, nie do zdarcia i nadal ostra. M ma siekierę tak zachwycony, ze sobie noże kupił (rewelacja)
W tym roku zakupiłam szczotkę do czyszczenia kostki brukowej, wypróbuje i zdam relacje. Golącą F polecam.

Nozyce akumulatorowe Boscha nie daja rady z moja lawenda (za grube pędy po kilku latach) a bukszpany strzępia (stępione ostrza ale mam je juz 10 lat chyba) to że dzialaja tyle lat to chyba śiwdczy o ich jakości

Melduję ze mam zimę...

Produkty F już tyle pochwał dostały, że to nie może być przypadek, też wolę wydać więcej, ale mieć sprzęt na lata.

No i ja też niestety mam zimę
Iwula 13:14, 15 mar 2016

Witam,
Nie mogę się napatrzeć na Pani ogród. Jest moim niedoścignionym marzeniem. Od tygodnia strona po stronie (570!!!!) śledzę Pani poczynania. Zazdroszczę tej intuicji i wiedzy-co, gdzie i koło czego, znajomości pełnego wachlarza roślin i ich upodobań itd.
Od niedawna mieszkamy "na swoim" i nasza działka jak narazie przysparza mi tylko gęsiej skórki..żadnego pomysłu,zero wiedzy- co, jak i gdzie..
Wyrazy ogromnego podziwu !!!
pozdrawiam

lindsay80 15:36, 15 mar 2016

Iwula napisał(a)
Witam,
Nie mogę się napatrzeć na Pani ogród. Jest moim niedoścignionym marzeniem. Od tygodnia strona po stronie (570!!!!) śledzę Pani poczynania. Zazdroszczę tej intuicji i wiedzy-co, gdzie i koło czego, znajomości pełnego wachlarza roślin i ich upodobań itd.
Od niedawna mieszkamy "na swoim" i nasza działka jak narazie przysparza mi tylko gęsiej skórki..żadnego pomysłu,zero wiedzy- co, jak i gdzie..
Wyrazy ogromnego podziwu !!!
pozdrawiam

Ojej Iwona, jak to miło takie słowa przeczytać A tutaj jest przecież tyle pięknych ogrodów, ja pewnie nawet jeszcze nie jestem w połowie drogi, ale cieszę się, że mam takich kibiców jak Ty!

Kiedyś u mnie miał być tylko trawnik i tuje, a tyle już się wydarzyło, od 1,5 roku upiększam swoją przestrzeń i daje mi to dużo radości, tutaj znalazłam mnóstwo inspiracji, dostałam dużo porad i wsparcia, codziennie czegoś nowego się uczę.

Tobie też się uda, zakładaj wątek i zaczynaj swoją przygodę!
Iwula 16:20, 15 mar 2016

Dziękuję
Teraz skupiam sie na czytaniu.. myśleniu()... podpatrywaniu...
Gdy będę miała jakikolwiek wart uwagi pomysł to napewno zacznę działać.
Patrząc na efekty Pani pracy nie myślę teraz o niczym innym, jak tylko o "nowym" ogrodzie
Dziekuję za inspiracje
Wszystkiego dobrego
Pozdrawiam