Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:26, 07 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:25, 07 kwi 2013

Do góry
Dwie "banery" ze stalowych taśm ocynkowanych

Ogród zmyślony 20:24, 07 kwi 2013

Do góry

Gardenarium napisał(a)

To ja upchnęłam Myszorkowi plac zabaw na rabatę. Zobacz jest dużo miejsca i wolne dojście

Danusiu, wiem, że to Twoja sprawka...bardzo mi się takie rozwiązanie podoba...wygląda miodzio...

myszorek napisał(a)
Betko przeoczyłam pytanie, mea culpa. Chciałam, żeby plac zabaw nie rzucał się za bardzo w oczy, nie stał na środku i nie zasłaniał rabat. Został więc obudowany rabatami. Danusia zrobiła to pięknie w projekcie, jednak w stanie rzeczywistym nie udało się nam tak poukładać elementów placu, jak to zostało rozrysowane, bo jest jeszcze wielka, rzucająca się w oczy niebieska trampolina, którą chcieliśmy gdzieś wcisnąć, a nie mieliśmy siły, żeby przestawić drewniany domek. To wszystko rozprasza wzrok, gdy się patrzy z tarasu. Brzozy rośnijcie!

nic się nie stało...bardzo podoba mi się ten pomysł...pokazywałam już swojemu M jak to wygląda u Ciebie...kiwał ze zrozumieniem głową...a ten drewniany domek mi się bardzo podoba u ciebie...a szczególnie jak fajnie jest włączony w rabatę...ja jestem w chwili obecnej bardzo zdesperowana...brak mi pomysłu na plac zabaw u siebie...jego usytuowanie...gotowa nawet jestem domek przenieść, żeby było dobrze....
Madziu, a ile ta rabata ma w najszerszym miejscu?

i bardzo mi przykro z powodu strat...najbardziej chyba boli to że człowiek tyra jak osioł , poprawia, dopieszcza a tu takie coś wszystko niszczy

pozdr
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:24, 07 kwi 2013

Do góry
Karmnik dla ptaszków, fajny bo metal nie jest zielony tylko srebrny

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:23, 07 kwi 2013

Do góry
Dwa patyczki do pikowania - dębowe

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:22, 07 kwi 2013

Do góry
Przyrząd do robienia doniczek do pikowania z kolorowych gazet. Mały mam z Anglii a ten jest większy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:21, 07 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:21, 07 kwi 2013

Do góry
Antyczny pikownik i takie coś

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:19, 07 kwi 2013

Do góry
Dwie róże od Austina

Mme Hardy (mam jedną)

Paul's Himalayan Musk - może piąć się po drzewach

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:17, 07 kwi 2013

Do góry
Dzidka pytała o zakupy roślinne i nie roślinne, więc wklejam moje zakupy z Berlina (kiermasz roślin)
Dwie sztuki Primula ' Silver Lace'

Świerk serbski - Picea omorika 20:02, 07 kwi 2013

Do góry
Jak mają luźno, i nie są z przodu zacienione to będą rosły jak na drożdżach Jakby Ci się wydawało że są za rzadkie to przycinaj, do połowy przewodnik i na gałązkach bocznych.
Powojnik - Clematis 19:52, 07 kwi 2013

Do góry
Ten powojnik wiosną trzeba przycinać na wysokość 20-30 cm.

Najprostszym sposobem, aby go rozmnożyć jest właśnie podział po przycięciu, kiedy jeszcze nie rośnie. Możesz robić też sadzonki.

Ogród z lustrem 19:43, 07 kwi 2013

Do góry
Iwonko, ja ten ogród projektowałam i realizowałam, oraz mam tam konserwację. Mój ogród jest w linku w moim podpisie
Skarpa w ogrodzie 19:30, 07 kwi 2013

Do góry
Z gazet spłynie, lepsza będzie siatka, ale siatka i kora dopiero jak wytępisz chwasty.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 19:28, 07 kwi 2013

Do góry
Oto sposósb na oduczenie psa od pobierania podrzuconego pokarmu, celem jego otrucia.

To specjalnie na życzenie zamieszczamy, kiedy otruto pieski Irence. Jeden nie przeżył

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=817#

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:23, 07 kwi 2013

Do góry
Podajemy sposób na oduczenie psa pobierania pokarmów z ziemi.

1. Pies musi dostawać zawsze jedzenie tylko z jednej miski, nie może być karmiony przy stale,

2. Szkolenie ( do szkolenia jest potrzebny stary telefon na korbkę, który kręcąc korbką można wytworzyć prąd o napięciu 60 Volt. Potrzebne są tutaj do nauki dwie osoby) - tak uczono psy kiedyć jak nie było obroży elektrycznych

lub kupić obrożę elektryczną sterowaną pilotem - wtedy jedna osoba i to jest znacznie łatwiejsze

http://www.ceneo.pl/9595092?se=YOqGAnu_lHjtaiGMp3Ze9csuYNmaiX-8&gclid=CIiindmFubYCFURf3god3VYAHw

- nie daje się psu jeść przez dwa dni

- kładzie się kawałek mięsa w ogrodzie, wypuszcza się psa do ogrodu

W przypadku użycia telefonu do mięsa trzeba wbić dwa kabelki, które są z telefonem połączone i jedna osoba w ukryciu musi obserwować moment złapania pokarmu w pysk, W tym momencie musi zakręcić korbką, co spowoduje, że pies wypuści mięso z pyska. W tym momencie właściciel (nie ten co kręci korbką) przywołuje psa natychmiast do siebie, nagradza go przysmakiem, i mówi "dobry piesek" i idzie dać mu z jego miski jeść.

W przypadku użycia obroży, jest to o tyle łatwiejsze, że nawet właściel idąc z psem może nacisnąć pilota, co spowoduje wypuszczenie mięsa z pyska. Obroża jest łatwiejsza w użyciu, dlatego, że jeżeli pies podejmie drugą próbę możemy wielokrotnie go karcić, a pies nie będzie wiedział, że to robi właściciel.

Okres szkolenia od 14 do 30 dni. Trzeba trenować z psem dla jego dobra.

To samo jeśli chodzi o nauczenie brania pokarmu tylko od właściciela. Szkolenie mozna robić naprzemiennie, wtedy jak pies nie dostaje jeść.

Np. następnegop dnia po jednym dniu nie jedzenia, prosimy pozoranta o podanie psu jedzenia, może to być przez płot (najlepiej) i jak chce wziąć od obcego naciska się pilota. Wtedy pies kojarzy branie od obcego z przykrym doświadczeniem. I tego dnia jak nie weźmie dostaje nagrodę i troszeczkę do jedzenia.

A następnego dnia wypuszcza się go do ogrodu, podkładając jedzenie przypadkowe. Najlepiej mięso, bo je bardzo szybko wyczuwa.

PO drugim dniu daje mu się nagrodę i jedzenia, ale tylko raz i z jego własnej miski (tej jedynej). Cykle się powtarza.

Jeśli to się wydaje okrutne albo pracochłonne to macie wybór : życie psa albo nie

Najlepiej szkolić psa od młodu, wtedy są wyszkolone, ale Witek mówi, że z dorosłymi też można sobie poradzić.

Skarpa w ogrodzie 18:13, 07 kwi 2013

Do góry
Propozycja kolorystyki

Skarpa w ogrodzie 18:11, 07 kwi 2013

Do góry
Odchwaścić w pierwszej kolejności.

Tam gdzie nie ma krzewów a chwasty, zmniejszyć ich wysokość, spróbować wypielić, potem nakryć kilkoma warstwami mokrych gazet czarno-białych (zbieraj je) i przysypywać skoszoną trawą. Powinno pomóc w walce z chwastami.

Bez likwidacji chwastów nie da się nic zrobić.

Potem zaplanuj nasadzenia (kolorowe niskie berberysy ze 3 gatunki lub odmiany, irgi, trzmieliny "Emerald'n Gold"). Sadzone wielkimi plamami. Może nawet trawy? Też będzie pięknie.
Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 18:06, 07 kwi 2013

Do góry
Czy to Patty's Plum to się dopiero okaże jak zakwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies