Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:14, 18 kwi 2016

Do góry
Jak zobaczę taką wielką Genie to chyba mnie skręci Ogrody to mają jednak nieskończoną pojemność
Typografia ogrodu 22:11, 18 kwi 2016

Do góry
Na prawdę podziwiam z jakim zapałem wszystko robicie.
No a krawężniki równiutko jak z bicza strzelił
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:02, 18 kwi 2016

Do góry
Obsadziłem dzisiaj większość przedogródka i zrezygnowałem z żurawek w tym miejscu i jakoś mi lżej Jestem zadowolony tak na 75% a to już sporo, ale w przyszłym roku będzie lepiej bo dojdą cebulowe, a lilie już dawno będą na wierzchu. Dojdą jeszcze 3 Malepartusy.
Zdjęć nie zdążyłem zrobić bo kończyłem po ciemku kancik na bylinowej bo nie dawało mi to spokoju, ale zrobiony i gitara.
Dodam, że zmarzły mi chyba kolumnowe cisy przez zimę, cóż straty muszą być by był ruch w interesie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 18 kwi 2016

Do góry
Gosiu u mnie mokry marzec załatwił rośliny, żurawki się powoli zbierają poza tymi z kompostu ale obwódki wyglądają jak uśmiech szczerbatego. Jakoś to będzie, chociaż teraz na dodatek prognozy mnie stresują bo jakieś przymrozki mają być,a tego to już w ogóle nie znoszę

Kasiu oj ile ja już wyrzuciłem w tym roku, lilie po wykopaniu strasznie mi zmarniały bo nie miałem czasu ich wkopać i w tym roku nici z dwumetrowych okazów.
Z zakupami będzie ciężko bo podjąłem się pewnej rzeczy, której teraz bardzo żałuję, ale jak obiecałem to muszę jechać i zrobić co trzeba, tym sposobem mam ponad tydzień z głowy.
Sadzenie będzie na dwa parasole, jeden będzie sadził, drugi trzymał dwa parasole, będzie tylko trzeba monetą rzucić.
Oj psycholog to miałby ze mną do pogadania ale nie stać mnie na takie rozmowy
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:36, 18 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pierwsza żurawka to Lim Ruffles, Druga to może Lime RIckey, a kolejna to żurawka krwista, ale zdjęcia są rozmazane i to strzały. Niestety po młodych listkach nie wszystko tak łatwo rozpoznać

Dziękuję Marne bo aparat był tu marny Jak podrosną to jeszcze raz zrobię i mam nadzieję, że bez problemu da się rozpoznać
Ogród wśród pól i wiatrów 21:24, 18 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, takie hałdy złota to piękny widok, szkoda że u mnie nie ma żadnej kompostowni bo te ziemie z worka to teraz prawie sam torf. Zdecydowanie lepiej wygląda niż kora i jeżeli jest dobry to na dodatek ile dobra dla roślin

A gdzie Ty mieszkasz na tym Śląsku?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:07, 18 kwi 2016

Do góry
Bogdziu a czy zawsze musi wiedzieć

Ludwiko jak się człowiek prześpi z problemem często coś wymyśli i tak zaczynam wprowadzać pewny plan, który powstał jakiś czas temu chociaż straty nadal mnie irytują bo czasu mam mało.
Aparat to Sony a65 z obiektywem kitowym.

Jolu całe w pąkaćh, ale jeszcze niech się nie śpieszą, model ostatnio bardzo grzeczny przed obiektywem.

Wracam sadzić liliowce i lilie, cała masa.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:39, 18 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu i tak właśnie z wszystkim tutaj orliki piękne i zdrowe, kawałek dalej wygniły i całość się posypała bo miały wypełnić luki między buksami i tak na każdym kroku dziury. Spacerowałem dzisiaj i załamywałem ręce na każdym kroku. Hostowisko całe wymagałoby przekopania bo zarosło bzem od sąsiada i tak jakoś cały czas coś źle. Ogólne fatum nade mną wisi od miesięcy

By nie było zbyt pesymistycznie to kilka fotek z sesjo spaceru, będzie zmiana plakatów, więc teraz muszę wybrać kilka ze 200 zdjęć do wydruku

Model wyjątkowo posłuszny dzisiaj był

Swietny model i fotograf (
Ukojenie 09:55, 18 kwi 2016

Do góry
Zawitko zobacz te ostre luki:

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:37, 18 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Cudne masz te łany tulipanów, coś pięknego

Jak miło słyszeć takie słowa Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:18, 18 kwi 2016

Do góry
Cudne masz te łany tulipanów, coś pięknego
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:02, 18 kwi 2016

Do góry
Gdyby ktoś nie zacytował to nie wiedziałbym o co chodzi
Gratulacje i jedno co mam do powiedzenia to: odpowiednia osoba trafiła w odpowiednie miejsce, a dokładnie zawód
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 17 kwi 2016

Do góry
Gosiu i tak właśnie z wszystkim tutaj orliki piękne i zdrowe, kawałek dalej wygniły i całość się posypała bo miały wypełnić luki między buksami i tak na każdym kroku dziury. Spacerowałem dzisiaj i załamywałem ręce na każdym kroku. Hostowisko całe wymagałoby przekopania bo zarosło bzem od sąsiada i tak jakoś cały czas coś źle. Ogólne fatum nade mną wisi od miesięcy

By nie było zbyt pesymistycznie to kilka fotek z sesjo spaceru, będzie zmiana plakatów, więc teraz muszę wybrać kilka ze 200 zdjęć do wydruku

Plakaty mają być czarno białe więc i takie zdjęcia dzisiaj
Rododendronowy ogród II. 23:07, 17 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu ja dopiero dzisiaj zdałem sobie sprawę, że w tym roku jednak wszystko szybciej kwitnie, szafirki o 10 dni wcześniej tulipany jeszcze szybciej, a ja się zastanawiałem dlaczego nie mogę się z wszystkim wyrobić na czas.
Smutek ogarnia człowieka jak czytam o deszczu a raczej jego braku

Mnie na to zwróciła uwage któras z dziewczyn i rzeczywiscie ok 10 a nawet wiecej dni jest wczesniej wszystko a ja zaczynam myślec o zmianie terminu spotkania jesli nadal tak bedzie to zrobię tydzień wczesniej.
Rododendronowy ogród II. 22:41, 17 kwi 2016

Do góry
Bogdziu ja dopiero dzisiaj zdałem sobie sprawę, że w tym roku jednak wszystko szybciej kwitnie, szafirki o 10 dni wcześniej tulipany jeszcze szybciej, a ja się zastanawiałem dlaczego nie mogę się z wszystkim wyrobić na czas.
Smutek ogarnia człowieka jak czytam o deszczu a raczej jego braku
Typografia ogrodu 22:03, 17 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mnie już tęż słabości łapią bez powiadomień, jakoś nie mogę się bez nich ogarnąć i zajmuje to 5 razy tyle czasu. Jak to człowiek łatwo przyzwyczaja się do udogodnień.
ja zapewnie nie wszedzie dotarlam przez brak powiadomień...ile można.
Typografia ogrodu 21:27, 17 kwi 2016

Do góry
Mnie już tęż słabości łapią bez powiadomień, jakoś nie mogę się bez nich ogarnąć i zajmuje to 5 razy tyle czasu. Jak to człowiek łatwo przyzwyczaja się do udogodnień.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:19, 17 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Everlime widziałem w zeszłym roku, pięknie wyglądała i Pani w szkółce powiedziała, że osiągnie lekko 60cm czyli tak jak Evergold, ale wtedy nie zabrałem bo 5 dyszek Pani sobie liczyła
Zakątek z narcyzami rzeczywiście zjawiskowy, cudny bym powiedział

Wahałam się bo były po 19 zł... ale że stały dwie ostatnie to zakupiłam do białych pelargonii
Podzielę jesienią i pójdzie na rabaty
Były też eversheen ale wyglądały jak evergoldy a nawet były jeszcze bradziej zółte
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 17 kwi 2016

Do góry
Everlime widziałem w zeszłym roku, pięknie wyglądała i Pani w szkółce powiedziała, że osiągnie lekko 60cm czyli tak jak Evergold, ale wtedy nie zabrałem bo 5 dyszek Pani sobie liczyła
Zakątek z narcyzami rzeczywiście zjawiskowy, cudny bym powiedział
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:06, 17 kwi 2016

Do góry
Aniu ja również byłem zachwycony żurawką Buttered Rum, ale podejrzewam, że padła definitywnie bo już w zeszłym toku ledwo się u mnie zebrała.

Powiem, że ogólnie mam kryzys ogrodowy bo mam dużo strat w ogrodzie, samych żurawek będzie około setki, liliowce, pół skalniaka wygniło, rozchodniki, kilka jeżówek.
Najgorsze jest to, że rabaty były podporządkowane żurawkom i teraz połowa rabat nadaje się do przeróbki, a ja mam zwyczajnie dość tego. W przedogródku dlatego na pewno żurawek już nie będzie bo miały być. Będę musiał z nich zrezygnować powoli i ewentualnie zastąpić nowymi w kilku miejscach w przyszłym roku.
Pomijam moje jesienne rewolucje, które okazały się wielką porażką, bo o ile wszystko ruszy to jakoś to powinno wyglądać, ale do końca maja rabata będzie świecić pustką.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies