Lidziu,alejki zrobiłam, bo inaczej rabaty byłyby bardzo duże i utrudniona by była jego pielęgnacja.
Po cisy pojechaliśmy do producenta, ponad 100 km. U nas są bardzo drogie i dużo niższe. Te moje mają w najwyższym miejscu 100 cm, więc są dość wysokie. Mogliśmy sami sobie wybrać sadzonki. Spodobały nam się buki rozpięte na kratownicach. Cisy sadziliśmy 1 mają, świętując święto pracy.
Rodki zaczynają rozwijać pąki. Pamiętam, że one kwitły w czerwcu, a to dopiero początek maja, szok.
Lidziu, na tym nowym kawałku roślinki też nie są duże. Muszę tam posadzić trochę jednorocznych.
Alicjo, wydaje mi się, że ty masz bardziej cienisty ogród, to może różom brakuje słoneczka. Iryski pochwaliłam Ich pokaz dopiero się rozpoczął. Ja też jestem ciekawa, czy uzyskam fajny końcowy efekt.
Dzisiaj zakwitł taki irysek. Rośnie obok biało-niebieskiego, więc mogą razem rosnąć.
Majówka miała być na odchwaszczanie i posianie warzyw niestety po wbiciu szpadla wyciągnęłam 8 pędraków i tak jakoś z części warzywnej weszliśmy na trawnik, w którym jest tego ogrom.
Szanowny małżonek od razu zagrabił i zwałował podłoże. Teraz muszę wybrać trawę i siać jak najszybciej