Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój ogródek 17:29, 25 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
Mieczyki i lilie ślicznie wyglądają w kropelkach deszczu, u mnie duchota taka, że szok, dobrze byłoby gdyby troszkę popadało.

Z chęcią bym deszcz odesłała do Ciebie.
Prawdopodobnie w naszym rejonie w nocy ma spaść od 40-70litrów.Tragedia oby się nie sprawdziło.
Kwiaty we włosach 17:07, 25 lip 2017

Do góry
Oj to pogoda u ciebi taka sama jak u mnie, padało całą noc, od rana potem na chwilę przestało to wyskoczyłem połazić po ogródku-wszystko wygląda masakrycznie, i teraz znowu zaczyna...

Irysy i lilie super razem wyglądają
Kwiaty we włosach 17:04, 25 lip 2017

Do góry
Radziu leje u nas jak z cebra, korzeń się czyści.Całą noc lało i cały dzień, kiedy w końcu przestanie? Biedne bociany całe przemoczone.Moje koty rządzą się w altanie, bo tam jest sucho, każde krzesło zajęte, wiedziałam komu ją robić.Szkoda,że nie potrafią grillować.

Muszę sobie humor poprawić jakąś kolorystyką
Zaraz niczego nie będzie, wszystko leży na ziemi.

lilie miniaturowe i słoneczniki

rudbekia

następne lilie

liście irysów i lilie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:08, 25 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękna Sylwia a jak głębokie jest Twoje oczko? Bo zastanawiam się od jakiej głębokości można sadzić lilie...może i swoje bym przerobił...
Mój ogródek 16:05, 25 lip 2017

Do góry
A mi się zaczynają podobać lilie. Jakoś za nimi nigdy nie przepadałam. Z jakim rosną u Ciebie towarzystwem?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:07, 25 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj , pięknie na tych twoich rabatach, pięknie
Lilie śliczne.
A co to jest takiego, ładnego ??

Aniu to tawuła billarda, ciut lilaka przypomina, ale nie pacjie jak one. Szybko rośnie i u mnie zdrowa bezproblemowa
Mój ogródek 15:00, 25 lip 2017

Do góry
Mieczyki i lilie ślicznie wyglądają w kropelkach deszczu, u mnie duchota taka, że szok, dobrze byłoby gdyby troszkę popadało.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:58, 25 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Lilie śliczne.

Odpowiem za Sylwię, tawuła wierzbolistna
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:22, 25 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ewo jak zawsze piękne zdjęcia i udane połączenia u Ciebie a do tego duża dawka wiedzy ogrodowej.

Dlaczego nie widzisz u siebie lilii ? piękne kwiaty a do tego jak pachną w całym ogrodzie, ba nawet w domu, jak okna otwarte. Ten zapach nie wszystkim jednak odpowiada. Moja znajoma która prowadzi kwiaciarnię ostatnio mi mówiła że na giełdzie kwiatowej coraz mniej pachnących właśnie tych kwiatów gdyż w niektórych kościołach księża zabronili ze względu na zapach ich używać, szkółkarze dopasowali się do wymagań rynku.

Ewa ta wysoka rutewka u Ciebie długo kwitnie ? mówisz że wolno u niej rozwijają się kwiatki. Pamiętasz te moje niskie rutewki jakie miałem w donicach na początku wiosny ? Wsadziłem do ziemi w cieniu i prawie mi wyłysiały, nie wiem czy one tak mają czy coś im nie pasuje ... Hmmm

Donoszę iż w Małopolsce Gaura bez okrywania częściowo przezimowała, dokupiłem więcej niedawno i tym razem zrobię osłony.

Ewa malujesz ? pędzle widzę na parapecie

Dzięki Przemku Lilie są jakoś zbyt wytworne do mojego ogrodu. Poza tym zajmują dużo miejsca, a tego nie mam zbyt wiele. Będąc w Ettenbühl napawalam się pięknym zapachem białych lilii drzewiastych. Naprawdę piękne to kwiaty Tutaj kościoły nie mają aż takiej mocy, więc chyba częściej można napotkać odmiany pachnące

Tą rutewkę posadziłam bodajże w kwietniu tego roku. Kuleczki ma już od czerwca, ale dopiero teraz zaczyna je otwierać. Ładnie urosła. Posadziłam ją na miejscu wymarzniętej hortensji, więc ziemię ma lekko kwaśną i najwyraźniej jej to służy. Rośnie w półcieniu i chyba lubi słońce, bo pochyla się bardzo w kierunku światła. Słońce ma do ok. 12. Teraz coraz mniej tego słońca, bo cień od domu coraz dłuższy. Może Twoja rośnie za bardzo w cieniu? Moja mimo cienia ma jednak cały czas dość dużo światła.

Skoro u Ciebie i nawet u Izy na Bawarii Gaura zimuje, to u mnie też musi

Malujemy z córą czasem jakieś bohomazy Spostrzegawczy jesteś
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:22, 25 lip 2017

Do góry

Lilie śliczne.
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mój ogródek 14:20, 25 lip 2017

Do góry
Lilie
Mój ogródek 13:45, 25 lip 2017

Do góry
babka napisał(a)
zjadłabym ogórka
Lilie o jednakowej barwie i w takiej ilości robią wrażenie!
No Twoje gladiole, wreszcie się doczekałaś księżniczek

Nie wyobrażam sobie zimy bez ogórków zwłaszcza kiszonych.Koniecznie muszą być.Co do gladioli to jeszcze nie wszystkie się rozwinęły
Moja bajka 13:38, 25 lip 2017

Do góry
Nie wiem, jak to się stało, ale znowu miałam u Ciebie duże zaległości
Macie super altankę Pewnie ją jeszcze dopieścisz różnymi smaczkami
Oczko wodne mnie zachwyca Uwielbiam lilie wodne
U mnie kłosowiec od Ciebie zadomowił się na dobre, ale nie jest zbyt wysoki i to mi na razie odpowiada.
Nowy stolik zapowiada się rewelacyjnie. Podziwiam Twoją pomysłowość i pracowitość
Wymarzony sielankowy ogród..... 13:15, 25 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Lilie to takie energetyczne kwiaty, ze względu na kolorki i za to je lubię, wnoszą taką radość do ogrodu, tak jak jeżówki, które nie tak dawno odkryłam

ja teraz odkrywam rudbekie - odkąd wiem, że nie tylko żółte istnieją
i wiesz co jeszcze odkrywam? z myślą o jesieni chryzantemy grodowe piękne są i wcale nie muszą wyglądać na te cmentarne
(na all... ich dużo )
Wymarzony sielankowy ogród..... 13:06, 25 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie Ci faktycznie pięknie rosną. Śliczna ta ciemna oblepiona kwiatami! I ta pełna dalia cukierkowatego koloru też bardzo ładna!!!

Lilie to takie energetyczne kwiaty, ze względu na kolorki i za to je lubię, wnoszą taką radość do ogrodu, tak jak jeżówki, które nie tak dawno odkryłam
Wymarzony sielankowy ogród..... 11:08, 25 lip 2017

Do góry
Lilie Ci faktycznie pięknie rosną. Śliczna ta ciemna oblepiona kwiatami! I ta pełna dalia cukierkowatego koloru też bardzo ładna!!!
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:47, 25 lip 2017

Do góry
I super

Przyjedziesz w urlopie kopać lilie białe? Pomogę Ci Wprawdzie nie pachnidełka, ale kocą się i dobrą robotę robią. A może jeszcze i pachnidełko jakieś ukopiemy W pierwszym tygodniu urlopu Kasia będzie, pewnie Gosia też będzie często z nami...posiedzimy trochę. To jak? Szykuj się
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:43, 25 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No to faktycznie masz bardzo płytko, u mnie nawet ciut więcej będzie ale mi odradzali lilie, że za płytko więc w takim razie w przyszłym roku spróbuje. Ryby u mnie nie dały rady. Bujnie Ci wszystko kwitnie Gratuluje drogi

Moje lilie przezimowały w bajorku głębokim na 25 cm. zamarzło do samego dna , a lilie żyją
Ryby u kuzyna przezimowały zmrożone w oczku do samego dna, podobna głębokość jak u mnie. U nas tak żaba przezimowała
W cieniu - zacieniona 09:42, 25 lip 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
No tak!!, wchodzę na wątek, podziwiam piękne róże, lilie i powojniki, a tu wyskakuje mi jak Filip z konopii, ciasto z kruszonką!!!
Ja się pytam , jak ja mam teraz iść spać?....ze ślinotokiem?
Oj poczęstowałabym się tym ciastem
Pozdrawiam Bogusiu, Kusicielko

...]może zamiast słodkości poczęstuję bułeczką nadzianą grzybkami i warzywami?Będzie zdrowiej.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:21, 25 lip 2017

Do góry
No to faktycznie masz bardzo płytko, u mnie nawet ciut więcej będzie ale mi odradzali lilie, że za płytko więc w takim razie w przyszłym roku spróbuje. Ryby u mnie nie dały rady. Bujnie Ci wszystko kwitnie Gratuluje drogi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies