Oj to pogoda u ciebi taka sama jak u mnie, padało całą noc, od rana potem na chwilę przestało to wyskoczyłem połazić po ogródku-wszystko wygląda masakrycznie, i teraz znowu zaczyna...
Radziu leje u nas jak z cebra, korzeń się czyści.Całą noc lało i cały dzień, kiedy w końcu przestanie? Biedne bociany całe przemoczone.Moje koty rządzą się w altanie, bo tam jest sucho, każde krzesło zajęte, wiedziałam komu ją robić.Szkoda,że nie potrafią grillować.
Muszę sobie humor poprawić jakąś kolorystyką
Zaraz niczego nie będzie, wszystko leży na ziemi.
Dzięki Przemku Lilie są jakoś zbyt wytworne do mojego ogrodu. Poza tym zajmują dużo miejsca, a tego nie mam zbyt wiele. Będąc w Ettenbühl napawalam się pięknym zapachem białych lilii drzewiastych. Naprawdę piękne to kwiaty Tutaj kościoły nie mają aż takiej mocy, więc chyba częściej można napotkać odmiany pachnące
Tą rutewkę posadziłam bodajże w kwietniu tego roku. Kuleczki ma już od czerwca, ale dopiero teraz zaczyna je otwierać. Ładnie urosła. Posadziłam ją na miejscu wymarzniętej hortensji, więc ziemię ma lekko kwaśną i najwyraźniej jej to służy. Rośnie w półcieniu i chyba lubi słońce, bo pochyla się bardzo w kierunku światła. Słońce ma do ok. 12. Teraz coraz mniej tego słońca, bo cień od domu coraz dłuższy. Może Twoja rośnie za bardzo w cieniu? Moja mimo cienia ma jednak cały czas dość dużo światła.
Skoro u Ciebie i nawet u Izy na Bawarii Gaura zimuje, to u mnie też musi
Malujemy z córą czasem jakieś bohomazy Spostrzegawczy jesteś
Nie wiem, jak to się stało, ale znowu miałam u Ciebie duże zaległości
Macie super altankę Pewnie ją jeszcze dopieścisz różnymi smaczkami
Oczko wodne mnie zachwyca Uwielbiam lilie wodne
U mnie kłosowiec od Ciebie zadomowił się na dobre, ale nie jest zbyt wysoki i to mi na razie odpowiada.
Nowy stolik zapowiada się rewelacyjnie. Podziwiam Twoją pomysłowość i pracowitość
ja teraz odkrywam rudbekie - odkąd wiem, że nie tylko żółte istnieją
i wiesz co jeszcze odkrywam? z myślą o jesieni chryzantemy grodowe piękne są i wcale nie muszą wyglądać na te cmentarne
(na all... ich dużo )
Lilie to takie energetyczne kwiaty, ze względu na kolorki i za to je lubię, wnoszą taką radość do ogrodu, tak jak jeżówki, które nie tak dawno odkryłam
Przyjedziesz w urlopie kopać lilie białe? Pomogę Ci Wprawdzie nie pachnidełka, ale kocą się i dobrą robotę robią. A może jeszcze i pachnidełko jakieś ukopiemy W pierwszym tygodniu urlopu Kasia będzie, pewnie Gosia też będzie często z nami...posiedzimy trochę. To jak? Szykuj się
Moje lilie przezimowały w bajorku głębokim na 25 cm. zamarzło do samego dna , a lilie żyją
Ryby u kuzyna przezimowały zmrożone w oczku do samego dna, podobna głębokość jak u mnie. U nas tak żaba przezimowała
No to faktycznie masz bardzo płytko, u mnie nawet ciut więcej będzie ale mi odradzali lilie, że za płytko więc w takim razie w przyszłym roku spróbuje. Ryby u mnie nie dały rady. Bujnie Ci wszystko kwitnie Gratuluje drogi