Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 13:01, 25 lip 2017

Aurelllia napisał(a)
Monia wszystko w rozkwicie Pięknie U Ciebie dopiero ten rojniczek kwitnie ? u mnie już dawno po Bardzo go lubię

Ten rojniczek późno właśnie zaczął kwitnąć, może dlatego, że niedawno wsadzony, nie wiem, dwa które już mam, dawno przekwitły... wdzięczne to są roślinki, mało problemowe
Monia81 13:06, 25 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Lilie Ci faktycznie pięknie rosną. Śliczna ta ciemna oblepiona kwiatami! I ta pełna dalia cukierkowatego koloru też bardzo ładna!!!

Lilie to takie energetyczne kwiaty, ze względu na kolorki i za to je lubię, wnoszą taką radość do ogrodu, tak jak jeżówki, które nie tak dawno odkryłam
zoja 13:15, 25 lip 2017

Monia81 napisał(a)

Lilie to takie energetyczne kwiaty, ze względu na kolorki i za to je lubię, wnoszą taką radość do ogrodu, tak jak jeżówki, które nie tak dawno odkryłam

ja teraz odkrywam rudbekie - odkąd wiem, że nie tylko żółte istnieją
i wiesz co jeszcze odkrywam? z myślą o jesieni chryzantemy grodowe piękne są i wcale nie muszą wyglądać na te cmentarne
(na all... ich dużo )
patrycja 13:19, 25 lip 2017

Widzę że malwy masz
Z czym masz je posadzone?Sąsiadka ma ich dużo, muszę się do niej usmiechnąć o nasionka
Monia81 13:20, 25 lip 2017

zoja napisał(a)

ja teraz odkrywam rudbekie - odkąd wiem, że nie tylko żółte istnieją
i wiesz co jeszcze odkrywam? z myślą o jesieni chryzantemy grodowe piękne są i wcale nie muszą wyglądać na te cmentarne
(na all... ich dużo )

zawsze coś fajnego odkrywamy, rudbekie też mi się kojarzyły tylko z żółtymi, ale ostatnio u Basi chyba widziałam już w innym kolorze
Monia81 13:27, 25 lip 2017

patrycja napisał(a)
Widzę że malwy masz
Z czym masz je posadzone?Sąsiadka ma ich dużo, muszę się do niej usmiechnąć o nasionka

Mam Pati je w moim przechowalniku , na razie mają w towarzystwie żółte słoneczniczki, miskanta i rozchodniki, ale to wszystko będzie przesadzane dostaną inną miejscówkę, bo przy dawnym kurniku będę robić taką typową wiejską rabatę z malwami, floksami, irysami, słoneczniczkami, mieczykami, daliami itp. z wszystkimi kwiatami, które kojarzą mi się z dzieciństwa u babci
zoja 13:44, 25 lip 2017

Monia81 napisał(a)

zawsze coś fajnego odkrywamy, rudbekie też mi się kojarzyły tylko z żółtymi, ale ostatnio u Basi chyba widziałam już w innym kolorze
a ja mam czerwone cherry brand
Monia81 13:56, 25 lip 2017

Zoju i dlatego tak bardzo się cieszę, że mogę być tutaj na forum no i korzystać z tych informacji, którymi się dzielicie, te czerwone fajne są
patrycja 14:23, 25 lip 2017

zoja napisał(a)
a ja mam czerwone cherry brand

Na które ja mam ochotę
Monia81 14:29, 25 lip 2017

No to Pati jest nas więcej, bo też mi się podobają