Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

ElzbietaFranka 00:44, 25 lip 2017

Ta zagadka kwiatowa to musisz poczekać na rozkwit bo liście podobne do juki.
gosika67 11:37, 25 lip 2017

Elu poczekajmy ,juka to nie jest, zobaczymy jaki będzie kwiat, może to nas naprowadzi.

Ola rozchodniki te kwitną ale są jeszcze inne, które dopiero zaczynają .

gosika67 12:02, 25 lip 2017

To jest moja ostatnio robiona rabata, wszystkiego po trochu-misz-masz.

Aurelllia 12:38, 25 lip 2017

Bardzo lubię Twoją kamienistą rabatę Tyle fajnych odmian na niej masz
Zostało mi troszkę małych kamyczków po robieniu ścieżki i też chyba jedną z rabatek wysypię, bo bardzo fajnie to wygląda
Basilikum 14:05, 25 lip 2017

a ja sie zastanawiam nad kamieniami przy wjezdzie po prawej stronie. Tam juz troche kamykow jest. Jak postawilismy plot, to zostal Taki kawalek trawy, ktory do koszenia upirdliwie maly jest. R rzucil pomyslem, by cala kamieniami wysypac ale jakos pewna nie jestem. I przed plotem tez bym cos posadzila hmmm
Radziu2013 16:26, 25 lip 2017

Gosia, superowa misz-maszowa rabatka Czekam na korzeń od drzewa...pewnie będzie zajefajnie wyglądać
gosika67 16:48, 25 lip 2017

Aurelia kamyki to mam z przodu domu i przy trawniku.Korę wywiewałby mi wiatr na ulicę i dlatego zdecydowaliśmy się na kamyki.Korę mam na innych rabatach, z tyłu.
Ta rabata jest najnowsza, wszystko na niej dopiero dojrzewa, najstarsza jest tam kilkunastoletnia tawuła przycięta w kulę i wg. niej było tam obsadzane roślinami. Robiłam to w sierpniu ub.r. Są tam jeszcze stare konwalie ale ich się nie pozbywam na razie, rosną pod płotem.Wkurza mnie sąsiadowy betonowy obskurny płot, posadziłam 3 cisy takie kolumnowe, zobaczę jak będą rosły to posadzę je wzdłuż tego płotu.Wkurzają mnie te pnącza- winobluszcz, za bardzo się panoszy.
Jakby nie było tej tawuły , to inaczej by się rozplanowało , a nie wysadzę jej , bo jest duża i czuję do niej sentyment.

Tutaj widać większą część tej rabaty, w tle szpaler forsycji, która oddziela od niej trawnik. Trawnik przy tej rabacie robimy we wrześniu.Jest to rabata z jednej strony altany.

widać trochę cisy

gosika67 16:50, 25 lip 2017

Iza jak jest problem z koszeniem, to zrób sobie tam rabatę w kamykach, też wszystko ładnie rośnie. Pokaż gdzie to jest? Chyba,że to wjazd na posesję.Też po kamieniach można jeździć.Jesteś kreatywna, coś wymyślisz.
gosika67 17:04, 25 lip 2017

Radziu leje u nas jak z cebra, korzeń się czyści.Całą noc lało i cały dzień, kiedy w końcu przestanie? Biedne bociany całe przemoczone.Moje koty rządzą się w altanie, bo tam jest sucho, każde krzesło zajęte, wiedziałam komu ją robić.Szkoda,że nie potrafią grillować.

Muszę sobie humor poprawić jakąś kolorystyką
Zaraz niczego nie będzie, wszystko leży na ziemi.

lilie miniaturowe i słoneczniki

rudbekia

następne lilie

liście irysów i lilie

Radziu2013 17:07, 25 lip 2017

Oj to pogoda u ciebi taka sama jak u mnie, padało całą noc, od rana potem na chwilę przestało to wyskoczyłem połazić po ogródku-wszystko wygląda masakrycznie, i teraz znowu zaczyna...

Irysy i lilie super razem wyglądają